Πεντάγωνο: Λύνουν το πρόβλημα της σίτισης με 3D εκτυπωτή!

Rate this post

www.onalertΕπιστήμονες του αμερικανικού στρατού πειραματίζονται με γεύματα που «εκτυπώνονται» από τρισδιάστατους εκτυπωτές, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της σίτισης των Αμερικανών στρατιωτών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη και η πρόσβαση σε τροφή είναι εξαιρετικά δύσκολη.


  Για τον λόγο αυτόν, ο στρατός των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκτύπωσης» τροφίμων από τρισδιάστατους εκτυπωτές.

  Μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, ο Λόρεν Ολέκσικ, επικεφαλής της ομάδας του στρατού που πειραματίζεται με την «εκτυπωμένη» τροφή τόνισε, ότι: «Όραμά μας είναι η εκτύπωση τροφής για τους στρατιώτες. Είτε με τη μορφή σκόνης, είτε σε υγρή μορφή, η τροφή μπορεί να εκτυπωθεί».

  army_food2

  Ο σκοπός – όπως δείχνει και η παραπάνω φωτογραφία – ειναι το φαγητό να γίνει πιο εύχρηστο. Δηλαδή αυτο δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το κόστος και όλα οσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτο αλλα και το καθαρό βάρος της συσκευασίας που για λόγους αυτονόητους θα βοηθούσε εαν ηταν καλυτερα συσκευασμένο και ελαφρύτερο.

  Ουσιαστικά, σύμφωνα πάντα με τον Ολέκσικ, πρόκειται για εξελιγμένης μορφής «μπάρες» τροφής (σαν τις αντίστοιχες των δημητριακών που κυκλοφορούν στα σούπερ- μάρκετ σε όλο τον κόσμο) με τη μόνη διαφορά, ότι θα «εκτυπώνονται» τρισδιάστατα.
  «Είναι συνθετικά γεύματα, τα οποία όμως προέρχονται από πραγματικό μοσχάρι ή ψάρι», πρόσθεσε ο Ολέκσικ.


   Στην έρευνα για τις «εκτυπωμένες» τροφές συμμετέχουν επίσης το MIT και η NASA.[fb_button]

   Πεντάγωνο: Λύνουν το πρόβλημα της σίτισης με 3D εκτυπωτή!

   4 Σχόλια

   1. Vena Cunnington 2 μήνες ago
   2. Neville Syas 1 μήνα ago
   3. Paul Tome 1 μήνα ago
   4. survive the nights 2 ημέρες ago