Ηράκλειο: Πέντε μαθητές λιποθύμησαν από την πείνα -Αρνούνται τη βοήθεια για να μην στιγματιστούν

Rate this post

Οι τραγικές ιστορίες με παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα φαίνεται πως δεν έχουν τελειώσει καθώς όπως έγινε γνωστό σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας..

  [fb_button]Ηράκλειο Πέντε μαθητές λιποθύμησαν από την πείνα -Αρνούνται τη βοήθεια για να μην στιγματιστούν…το Ηράκλειο της Κρήτης έχουν καταγραφεί επισήμως πέντε περιστατικά παιδιών. Το συγκλονιστικό είναι πως τα παιδιά αρνήθηκαν να πάρουν βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία γιατί ντρέπονται μην στιγματιστούν.

  Γι αυτό και ο δήμος έστειλε στις 16 Σεπτεμβρίου έγγραφο σε όλα τα σχολεία, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να έλθει σε συμφωνία με το κυλικείο του σχολείου και τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν μόνα το πρωινό τους, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους άλλους.

  Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη που μίλησεστο «Ράδιο Κρήτης» υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, οι οποίες δεν ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων. Προσπαθούν να κρύψουν τη φτώχεια τους, φοβούνται μη θιχτεί η αξιοπρέπειά τους και χάσουν την περηφάνεια που είχαν.


   Έτσι το βάρος θα πέσει στους γυμναστές οι οποίοι εφόσον αντιληφθούν τέτοια περιστατικά, θα προτείνουν ειδική διατροφή που θα παρέχεται από το σχολείο με τη βοήθεια του Δήμου.[fb_button]

   Ηράκλειο: Πέντε μαθητές λιποθύμησαν από την πείνα -Αρνούνται τη βοήθεια για να μην στιγματιστούν

   One Response

   1. Reggie Paltanavage 18 ώρες ago