Φωτογραφικό υλικό από τα κλοπιμαία της Αρχαίας Αμφίπολης προκαλεί πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!!!

Rate this post

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ. ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

  [fb_button]
  cf83ceaccf81cf89cf83ceb70054«Η πιθανότητα αρχαιοκάπηλοι να έχουν φθάσει πριν τους αρχαιολόγους του υπ. Πολιτισμού στο περίφημο ταφικό μνημείο που βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών-στον Τύμβο Καστά- έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο.

  Κι αν ο ταλαίπωρος Τασούλας- υποδυόμενος τον υπουργό Πολιτισμού- άφηνε να εννοηθεί ότι ο αινιγματικός νεκρός είναι ο Μέγας Αλέξανδρος με την ελπίδα ότι σ΄ αυτή την περίπτωση θα τονωθεί η πληγωμένη μας εθνική υπερηφάνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι αντικείμενα από το εσωτερικό του τάφου βρίσκονται ήδη διάσπαρτα σε πολλά σημεία του κόσμου!
  Κάποιοι δηλαδή έκαναν τις «ανασκαφές» τους πριν φθάσουν εδώ οι αρχαιολόγοι του υπ. Πολιτισμού.
  Και δεν εννοούμε τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων αλλά σημερινούς, που διέθεταν τις πληροφορίες και έσπευσαν πρώτοι στo σημείο!!!

  alexander
  To γνωρίζουν αυτό άραγε οι παράγοντες του υπ. Πολιτισμού;»
  Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα και ρωτάμε αν πρόσωπα που βρίσκονται στις παρυφές του υπ. Πολιτισμού καθώς και άλλων (φιλο-Σαμαρικών)υπηρεσιών του κράτους διαθέτουν φωτογραφικό υλικό από τα κλοπιμαία της Αρχαίας Αμφίπολης.
  Πως ξαφνικά προέκυψε η φημολογία της σύλησης πριν καλά-καλά ανοιχτεί ο τάφος, όπως μας υποσχέθηκε το δίδυμοΤασούλα-Σαμαρά.
  Και τονίζουμε: Δεν εννοούμε τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων αλλά σημερινούς, που διέθεταν τις πληροφορίες και έσπευσαν πρώτοι στo σημείο!!!
  Πως είναι δυνατόν το υπ. Πολιτισμού που έχει στον έλεγχό του την ευρύτερη περιοχή να βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;
  Και κάτι ακόμη:
  -Θα τολμήσουν να ανοίξουν τελικά τον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης και να φωνάξουν την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης να δείξει την λεηλασία;

  Μήπως ηalessandro-grande σύληση του συγκεκριμένου τάφου δώσει στους Εγγλέζους το αυτονόητο επιχείρημα ότι δεν είμαστε ικανοί ναδιαφυλάξουμε την ιστορίας μας και απομακρυνθεί οριστικά το σενάριο επιστροφής των Ελγινείων;
  -Μήπως τελικά η Αρχαία Αμφίπολη γίνει ο τάφος της κυβέρνησης Σαμαρά;
  Από τον Σεπτέμβριο του 2013-ένα χρόνο πριν- κυκλοφορούσε η σχετική φημολογία για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αρχαία Αμφίπολη. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της Νινέτας Ρασσιά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2013 που ακολουθεί.

  Τι μας κρύβουν άραγε οι παράγοντες του υπ. Πολιτισμού και γιατί έφθασαν-όπως όλα δείχνουν-οι αρχαιοκάπηλοι πριν τους αρχαιολόγους;

  Έντυπη Έκδοση Επτά, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

  Ο τάφος εκρύβη…

  ΤΗΣ ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
  Τα μάθατε, «βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη», είπαμε στον Ζαν Ιβ Αμπερέρ, τον Γάλλο αρχαιολόγο 11_grafima-thumb-mediumπου ψάχνει εδώ και είκοσι τόσα χρόνια σε στεριά και θάλασσα για τα ίχνη της πόλης που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ.

  Το μουσουλμανικό τέμενος Nabi Daniel στην Αλεξάνδρεια που είναι πολύ πιθανό να έχει κτιστεί πάνω στον τάφο του Μεγαλέξανδρου
  Τον βρήκαμε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου σκάβει σε μόνιμη βάση (έχει ανασύρει από τη θάλασσα αρχιτεκτονικά μέλη του Φάρου της Αλεξάνδρειας και έχει αποκαλύψει μια σειρά τάφων στην περιοχή Γκαμπαρί, όπου ήταν η περίφημη «Νεκρόπολη», την οποία αναφέρει και ο Στράβωνας, όπως επίσης πλούσιες κατοικίες με ψηφιδωτά).
  Η απάντηση του διάσημου αρχαιολόγου από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένα τρανταχτό γέλιο. «Θέλετε να πείτε ότι βρέθηκε το σώμα;» μας είπε στη συνέχεια, καθώς οι σοβαροί αρχαιολόγοι δεν ψάχνουν για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά για το σώμα του, που χάθηκε όταν ο τάφος του, τον οποίο προσκυνούσαν αυτοκράτορες, βασιλιάδες και πλήθη θαυμαστών για οκτώ ολόκληρους αιώνες, καταστράφηκε. Ολες οι γραπτές πηγές τοποθετούν τον τάφο στην Αλεξάνδρεια. Υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές αρχαίων συγγραφέων, πραγματικά ρεπορτάζ της εποχής, που μιλούν για την επιβλητική πομπή που μετέφερε το 321 π.Χ. την ταριχευμένη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Βαβυλώνα, όπου πέθανε (323 π.Χ.). Φαίνεται πως κράτησε σχεδόν δύο χρόνια η προετοιμασία της ταφής, δηλαδή η ταρίχευση του σώματος και η κατασκευή του μαυσωλείου στο οποίο τελικά ετάφη.
  Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο νεκρός Αλέξανδρος ήταν τοποθετημένος μέσα σε καταστόλιστη χρυσή λάρνακα την οποία μετέφερε χρυσή άμαξα που έσερναν 100 άλογα. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος είχε ζητήσει να ταφεί στο ναό του Αμμωνος Διός στην όαση της Σίβα (Quintus Curtius Rufus, Ιστορία Μεγάλου Αλεξάνδρου). Η μεταφορά της σορού ανατέθηκε από τη συνέλευση των εταίρων και σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου (Περδίκκας, Λεοννάτος, Πτολεμαίος, Πείθων, Αριστόνους και Αριδαίος) στον Αριδαίο.
  11-10-thumb-mediumΟ Διόδωρος ο Σικελιώτης (80 π.Χ.-20 π.Χ.), που έζησε πιο κοντά στα γεγονότα, αναφέρει σχετικά: «Επί δε την κατακομιδήν του σώματος και την κατασκευήν της αρμαμάξης της μελλούσης κομίζειν το σώμα του τετελευτηκότος βασιλέως εις Αμμωνα έταξαν Αριδαίον». Δηλαδή, η πομπή ξεκίνησε από τη Βαβυλώνα για την Αίγυπτο με επικεφαλής τον Αριδαίο και με τη χρυσοποίκιλτη «αρμάμαξα» την οποία ακολουθούσαν ολόκληρη στρατιά και πλήθος κόσμου (Διόδωρος, ΙΗ, 26).
  Στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Συρία ο Πτολεμαίος του Λάγου, συμπολεμιστής του Αλεξάνδρου, αποφάσισε να αλλάξει δρόμο η πομπή και να μην ταφεί ο μέγας στρατηλάτης στο ναό του Αμμωνα, αλλά σε ένα πολυτελές μαυσωλείο στο κέντρο της Αλεξάνδρειας: «Εκρινε (ο Πτολεμαίος) γαρ επί του παρόντος εις μεν Αμμωνα μη παρακομίζειν, κατά δε την εκτισμένην υπ’ αυτού πόλιν (Αλεξάνδρεια) επιφανεστάτην ούσαν, σχεδόν τι των κατά την οικουμένην, αποθέσθαι. Κατεσκεύασεν ουν τέμενος κατά το μέγεθος και κατά την κατασκευήν της Αλεξάνδρου δόξης άξιον, εν ω κηδεύσας αυτόν…» (Διόδωρος Σικελιώτης, ΙΗ’, 28, 3-5).
  Οι περισσότεροι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν το ίδιο ακριβώς, ότι ετάφη σε μαυσωλείο στη θέση «Σώμα» ή «Σήμα», όπου βρίσκονταν και οι βασιλικοί τάφοι. «Μέρος δε και των βασιλείων εστί και το καλούμενον Σώμα… εν ω αι των βασιλέων ταφαί και η Αλεξάνδρου» σημειώνει ο Στράβωνας (Γεωγραφικά, XVII, C, 794, 1, 8). Συμφωνούν με τη θέση ο Αρριανός («Μετά Αλέξανδρον» Jacoby, F. Gr. Η., 156, αποσπ. 9, 25) και ο Δίων ο Κάσσιος (Ρωμ. Ιστ. 51, 15-16).
  Ηταν μια αριστοκρατική συνοικία, την οποία πολλοί προσπαθούν να εντοπίσουν στη συμβολή της Οδού του Σώματος και της Κανωπικής Οδού, στη σημερινή πυκνοδομημένη αιγυπτιακή μεγαλούπολη, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.
  Κάποιοι θεωρούν πως βρίσκεται στο λεγόμενο Υψωμα των Σωμάτων (Κομ-ελ-Δεμάς), στη θέση που βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος Nabi Daniel, όπου θρυλείται ότι βρίσκεται η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο πρώην γεν. διευθυντής Αρχαιοτήτων Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που πήγε το 1995 τη Σίβα όταν η αρχαιολόγος Λ. Σουβαλτζή υποστήριζε ότι βρήκε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πιστεύει πως θα έπρεπε να διερευνηθεί το τέμενος καθώς είναι γνωστό πως όταν μπήκαν οι μουσουλμάνοι στην Αλεξάνδρεια έκτισαν το μεγάλο αυτό τζαμί. Με δεδομένο ότι ο Αλέξανδρος ανήκει στους προφήτες που αναφέρονται στο Κοράνι, δεν αποκλείει να έχει κτιστεί το τέμενος πάνω στον τάφο του. Τον εκπλήσσει μάλιστα η άρνηση της Γενικής Γραμματείας Αρχαιοτήτων Αιγύπτου στο πρόσφατο αίτημα ξένων επιστημόνων να ελέγξουν το δάπεδο του τζαμιού με ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα.


   Και συμπληρώνει ο κ. Τζεδάκις, δίνοντας και μία άλλη διάσταση στο όλο θέμα: «Πρέπει να υπάρχουν αραβικά κείμενα της εποχής εκείνης που να δίνουν πληροφορίες για τον τάφο. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι προσβάσιμες σε μας».
   Ο περιηγητής Παυσανίας το 2ο αιώνα μ.Χ. στα Αττικά του (6, 3) εμπλέκει κάπως την υπόθεση, γιατί αναφέρει πως η πρώτη ταφή του Αλεξάνδρου έγινε από τον Πτολεμαίο Α’ στη Μέμφιδα και ακολούθησε μεταφορά του από τον Πτολεμαίο Β’ (γιο του πρώτου) στην Αλεξάνδρεια. Τα περί Μέμφιδος αναγράφονται και στο Πάριον Χρονικόν «Αλέξανδρος εις Μέμφιν ετέθη» (IG, ΧΙΙ, 5, 1, στ.112/Jacoby, FGrH, 239, απόσπ. Β, 11).
   Ευρύτατες αναφορές έχουμε και για τις επισκέψεις των επωνύμων στο μνήμα του Αλέξανδρου στην Αλεξάνδρεια. Ο Δίων ο Κάσσιος αναφέρει στη «Ρωμαϊκή Ιστορία» του ότι τον τάφο του επισκέφθηκαν ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Σεπτίμιος Σεβήρος και ο Καρακάλλας. Σημειώνει, μάλιστα, ότι όταν ο Ιούλιος Καίσαρ μπήκε μέσα στο μαυσωλείο, έμεινε για ώρα σιωπηλός, όρθιος, κοιτάζοντας τον άριστα διατηρημένο νεκρό. Η συγκίνησή του ήταν τόσο μεγάλη, που όταν άγγιξε το πρόσωπο του Αλεξάνδρου, έσπασε ένα κομμάτι της μύτης του νεκρού! (Δίων Κάσσιος, 51, 16).
   Ο Καίσαρ Αύγουστος πήγε κι αυτός και προσκύνησε τον τάφο μετά τη νίκη του στο Ακτιο το 31 π.Χ. κατατροπώνοντας τον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα. Πήγε για να προσφέρει στον επιφανή νεκρό ένα στεφάνι κι όταν οι οδηγοί του τον κάλεσαν να επισκεφθεί και τους τάφους της Πτολεμαϊκής Δυναστείας, ο Αύγουστος τους απάντησε: «Ηρθα να δω έναν βασιλιά, και όχι νεκρούς!».

   πηγη

   389 Σχόλια

   1. Isabella Bachinski 1 έτος ago
   2. Golden Scribellito 1 έτος ago
   3. Jeff Buoy 1 έτος ago
   4. uk preppers reddit 1 έτος ago
   5. 數碼營銷策略 1 έτος ago
   6. 一次見效 1 έτος ago
   7. VENUS VIVA 1 έτος ago
   8. discover this info here 11 μήνες ago
   9. Green Living 11 μήνες ago
   10. Home Improvement Tips 11 μήνες ago
   11. fashion 2018 11 μήνες ago
   12. Health & Fitness 11 μήνες ago
   13. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   14. News 11 μήνες ago
   15. Home Improvement 11 μήνες ago
   16. News 11 μήνες ago
   17. Jobs & Career 11 μήνες ago
   18. Web Design 11 μήνες ago
   19. News 11 μήνες ago
   20. News 11 μήνες ago
   21. Fashion 11 μήνες ago
   22. Modern technology 11 μήνες ago
   23. gold tips 11 μήνες ago
   24. business plan 11 μήνες ago
   25. Pets 11 μήνες ago
   26. Pets 11 μήνες ago
   27. Law & Legal 11 μήνες ago
   28. Pets 11 μήνες ago
   29. Shopping And Fashion 11 μήνες ago
   30. Web Design 11 μήνες ago
   31. Travel 11 μήνες ago
   32. Legal 11 μήνες ago
   33. Web Design 11 μήνες ago
   34. Future technology 11 μήνες ago
   35. Dip Powder Scottsdale 11 μήνες ago
   36. Travel 11 μήνες ago
   37. Fashion For Passion 11 μήνες ago
   38. casino game 11 μήνες ago
   39. Web Design 11 μήνες ago
   40. health eye care 11 μήνες ago
   41. film streaming 11 μήνες ago
   42. anal 11 μήνες ago
   43. hobbies tips 11 μήνες ago
   44. film streaming 11 μήνες ago
   45. Technology 11 μήνες ago
   46. Travel & Leisure 11 μήνες ago
   47. Travel 11 μήνες ago
   48. News 11 μήνες ago
   49. Home Improvement 11 μήνες ago
   50. agen travel jakarta timur 11 μήνες ago
   51. Dmca 11 μήνες ago
   52. Dmca 11 μήνες ago
   53. Dmca 11 μήνες ago
   54. Health 11 μήνες ago
   55. ilmanvaihtokanavien puhdistus 11 μήνες ago
   56. Home Improvement 11 μήνες ago
   57. Fashion 11 μήνες ago
   58. streaming vostfr 10 μήνες ago
   59. film complet 10 μήνες ago
   60. News 10 μήνες ago
   61. Woman 10 μήνες ago
   62. Online Gifts 10 μήνες ago
   63. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   64. obermain 10 μήνες ago
   65. streaming vf 10 μήνες ago
   66. News 10 μήνες ago
   67. computer & technology 10 μήνες ago
   68. computer & technology 10 μήνες ago
   69. grosir kaos polos 10 μήνες ago
   70. virtual school 10 μήνες ago
   71. Home Improvement 10 μήνες ago
   72. Home Improvement 10 μήνες ago
   73. warehouse 10 μήνες ago
   74. anal 10 μήνες ago
   75. Home Improvement 10 μήνες ago
   76. Home Improvement 10 μήνες ago
   77. health dental care 10 μήνες ago
   78. News 10 μήνες ago
   79. Fashion 10 μήνες ago
   80. Home Improvement 10 μήνες ago
   81. Home Improvement 10 μήνες ago
   82. News 10 μήνες ago
   83. Home Improvement 10 μήνες ago
   84. Health 10 μήνες ago
   85. Link 10 μήνες ago
   86. network marketing success 10 μήνες ago
   87. film streaming 10 μήνες ago
   88. t-shirts 10 μήνες ago
   89. Pershall 10 μήνες ago
   90. retirement quotes 10 μήνες ago
   91. Travel & Tour 10 μήνες ago
   92. Art Entertainment 10 μήνες ago
   93. Mark Randall 10 μήνες ago
   94. video marketing trends 10 μήνες ago
   95. News 10 μήνες ago
   96. cheerleading sports 10 μήνες ago
   97. Home Improvement 10 μήνες ago
   98. Home Improvement 10 μήνες ago
   99. Home Improvement 10 μήνες ago
   100. short term investment 10 μήνες ago
   101. Health 10 μήνες ago
   102. click here 10 μήνες ago
   103. Technology Computer 10 μήνες ago
   104. Entertainment 10 μήνες ago
   105. Food 10 μήνες ago
   106. Travel 10 μήνες ago
   107. nail scottsdale 10 μήνες ago
   108. Travel 10 μήνες ago
   109. Health 10 μήνες ago
   110. europe hotels and resorts 10 μήνες ago
   111. be wedding organizer 10 μήνες ago
   112. cheerleading sports 10 μήνες ago
   113. satta matka 10 μήνες ago
   114. Home Improvement 10 μήνες ago
   115. online business 10 μήνες ago
   116. food recreation 10 μήνες ago
   117. www.utoptens.com 10 μήνες ago
   118. racing games 10 μήνες ago
   119. medicine 10 μήνες ago
   120. business link 10 μήνες ago
   121. international business news 10 μήνες ago
   122. computer services inc 10k 10 μήνες ago
   123. Shopping 10 μήνες ago
   124. Home Improvement 10 μήνες ago
   125. Legal 10 μήνες ago
   126. Google 10 μήνες ago
   127. XXX 10 μήνες ago
   128. website link 10 μήνες ago
   129. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   130. the oaks at lakewood wa 10 μήνες ago
   131. Maia Foulcard 10 μήνες ago
   132. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   133. Business & Finance 10 μήνες ago
   134. Education 10 μήνες ago
   135. sekolah pilot terbaik 10 μήνες ago
   136. Health & Fitness 9 μήνες ago
   137. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   138. Technnology 9 μήνες ago
   139. Technnology 9 μήνες ago
   140. stream complet 9 μήνες ago
   141. Game 9 μήνες ago
   142. Business & Finance 9 μήνες ago
   143. Business & Finance 9 μήνες ago
   144. Health And Fitness 9 μήνες ago
   145. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   146. house renovation design app 9 μήνες ago
   147. Education 9 μήνες ago
   148. Media 9 μήνες ago
   149. Automotive 9 μήνες ago
   150. debt relief 9 μήνες ago
   151. Art And Entertainment 9 μήνες ago
   152. Health And Fitness 9 μήνες ago
   153. Parallel Profits 9 μήνες ago
   154. Home Improvement 9 μήνες ago
   155. Seo 9 μήνες ago
   156. Health And Fitness 9 μήνες ago
   157. grouphash cloud mining 9 μήνες ago
   158. Home Improvement 9 μήνες ago
   159. Find out more here 9 μήνες ago
   160. Click here to find out more 9 μήνες ago
   161. Business & Finance 9 μήνες ago
   162. Business & Finance 9 μήνες ago
   163. Business & Finance 9 μήνες ago
   164. You can get more info here 9 μήνες ago
   165. Business & Finance 9 μήνες ago
   166. revenge reviews 9 μήνες ago
   167. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   168. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   169. Technnology 9 μήνες ago
   170. Health And Fitness 9 μήνες ago
   171. Automotive 9 μήνες ago
   172. Real Estate 9 μήνες ago
   173. Affordable PPC marketing 9 μήνες ago
   174. food recreation 9 μήνες ago
   175. Business & Finance 9 μήνες ago
   176. Business & Finance 9 μήνες ago
   177. Business & Finance 9 μήνες ago
   178. Health & Fitness 9 μήνες ago
   179. Food 9 μήνες ago
   180. Business & Finance 9 μήνες ago
   181. Business & Finance 9 μήνες ago
   182. Business & Finance 9 μήνες ago
   183. Business Service 9 μήνες ago
   184. science and technology 9 μήνες ago
   185. Business & Finance 9 μήνες ago
   186. Games 9 μήνες ago
   187. about music 9 μήνες ago
   188. Monel Angle 9 μήνες ago
   189. laptop article 9 μήνες ago
   190. agen judi bola 9 μήνες ago
   191. Zachary Mars 9 μήνες ago
   192. business service 9 μήνες ago
   193. computer software 9 μήνες ago
   194. Computer & Technology 9 μήνες ago
   195. mental health 9 μήνες ago
   196. business music 9 μήνες ago
   197. Google 9 μήνες ago
   198. jenis tas wanita 9 μήνες ago
   199. nidhi company rules 9 μήνες ago
   200. 메이저사이트 9 μήνες ago
   201. 토토사이트 9 μήνες ago
   202. daftar paytren online 9 μήνες ago
   203. 메이저공원 9 μήνες ago
   204. 먹튀검증 9 μήνες ago
   205. 토토사이트 9 μήνες ago
   206. 먹튀검증 9 μήνες ago
   207. 안전공원 9 μήνες ago
   208. Computer & Technology 9 μήνες ago
   209. Computer & Technology 9 μήνες ago
   210. House & Home Improvement 9 μήνες ago
   211. Computer & Technology 9 μήνες ago
   212. airlane tickets 9 μήνες ago
   213. painting 9 μήνες ago
   214. 토토사이트 9 μήνες ago
   215. 안전공원 추천 9 μήνες ago
   216. 먹튀검증 9 μήνες ago
   217. 사다리사이트 9 μήνες ago
   218. alzheimer's 9 μήνες ago
   219. kids health 9 μήνες ago
   220. penis enhancer 9 μήνες ago
   221. nipple stimulation toys 9 μήνες ago
   222. how to use anal beads 8 μήνες ago
   223. Car & Automotive 8 μήνες ago
   224. Dating 8 μήνες ago
   225. windows vps 8 μήνες ago
   226. vibrator for anal sex 8 μήνες ago
   227. prostate vibrating massager 8 μήνες ago
   228. anal vibrator 8 μήνες ago
   229. butt plug 8 μήνες ago
   230. computer hardware 8 μήνες ago
   231. anal dildo 8 μήνες ago
   232. Technology 8 μήνες ago
   233. 토토사이트 8 μήνες ago
   234. 메이저사이트 8 μήνες ago
   235. 메이저공원 8 μήνες ago
   236. 먹튀검증 8 μήνες ago
   237. sablon kaos satuan 8 μήνες ago
   238. 사다리사이트 8 μήνες ago
   239. داستانهای سکسی 8 μήνες ago
   240. مقاطع نيك جديدة 8 μήνες ago
   241. 토토사이트 8 μήνες ago
   242. create website 8 μήνες ago
   243. 먹튀검증 8 μήνες ago
   244. 네임드사다리 8 μήνες ago
   245. 토토사이트 8 μήνες ago
   246. mature tube 8 μήνες ago
   247. 먹튀검증 8 μήνες ago
   248. kaos polos 8 μήνες ago
   249. 天然石 8 μήνες ago
   250. lettera laurea 8 μήνες ago
   251. VITA E OPERE DI UGO FOSCOLO 8 μήνες ago
   252. Tutorials 8 μήνες ago
   253. Car & Automotive 8 μήνες ago
   254. Car & Automotive 8 μήνες ago
   255. 토토사이트 8 μήνες ago
   256. afrikaans words 8 μήνες ago
   257. Car & Automotive 8 μήνες ago
   258. Car & Automotive 8 μήνες ago
   259. Car & Automotive 8 μήνες ago
   260. new payday loan lenders 8 μήνες ago
   261. bed bondage kit 8 μήνες ago
   262. at&t your career matters 8 μήνες ago
   263. bondage restraints 8 μήνες ago
   264. Car & Automotive 8 μήνες ago
   265. Car & Automotive 8 μήνες ago
   266. Car & Automotive 8 μήνες ago
   267. max vibrating dildo 8 μήνες ago
   268. rabbit ears toy 8 μήνες ago
   269. bakterial'nyj dermatit 8 μήνες ago
   270. Healthy 8 μήνες ago
   271. Business News 8 μήνες ago
   272. SolidWorks 8 μήνες ago
   273. 토토사이트 8 μήνες ago
   274. kredit toyota semarang 8 μήνες ago
   275. نقل عفش حولي 8 μήνες ago
   276. 사다리사이트 8 μήνες ago
   277. 먹튀검증 8 μήνες ago
   278. Shopping Site 8 μήνες ago
   279. servis 8 μήνες ago
   280. malicorne le prince d orange 8 μήνες ago
   281. silicone massager 8 μήνες ago
   282. vibrating bullet 8 μήνες ago
   283. best sex toys adam and eve 8 μήνες ago
   284. beast iptv 8 μήνες ago
   285. Affiliate Marketing Platform 8 μήνες ago
   286. online virtual service 8 μήνες ago
   287. best buy near me 8 μήνες ago
   288. dp dildo 8 μήνες ago
   289. 스포츠토토사이트 8 μήνες ago
   290. 먹튀사이트 검증 8 μήνες ago
   291. game 8 μήνες ago
   292. 안전공원 추천 8 μήνες ago
   293. 메이저공원 8 μήνες ago
   294. 사다리사이트 8 μήνες ago
   295. health and fitness 8 μήνες ago
   296. home exterior design 8 μήνες ago
   297. fashion design 8 μήνες ago
   298. technology research 8 μήνες ago
   299. Pets 8 μήνες ago
   300. Saham Reksadana Indonesia 8 μήνες ago
   301. mt-gram.com 8 μήνες ago
   302. 4life transfer factor 8 μήνες ago
   303. Technology 8 μήνες ago
   304. Education 8 μήνες ago
   305. cursos online 8 μήνες ago
   306. curso online 8 μήνες ago
   307. Business 8 μήνες ago
   308. free porn 8 μήνες ago
   309. fbv cursos online 8 μήνες ago
   310. the 7 arts 8 μήνες ago
   311. Technology 8 μήνες ago
   312. Sns nails scottsdale 8 μήνες ago
   313. luxury sex toy 8 μήνες ago
   314. pentatonic guitar scale 8 μήνες ago
   315. best online shopping sites 7 μήνες ago
   316. Rabbit vibrator 7 μήνες ago
   317. G spot vibrator 7 μήνες ago
   318. Wand massager 7 μήνες ago
   319. Best couples vibrator 7 μήνες ago
   320. civil case 7 μήνες ago
   321. referat 9820 7 μήνες ago
   322. Opportunity 7 μήνες ago
   323. 토토사이트 검증 7 μήνες ago
   324. 0136116019 ism1 7 μήνες ago
   325. g spot vibrating massager 7 μήνες ago
   326. situs judi bola 7 μήνες ago
   327. Detroit SEO 7 μήνες ago
   328. Travel Budget 7 μήνες ago
   329. detox tea 7 μήνες ago
   330. Healthcare Industry 7 μήνες ago
   331. Home Improvement 7 μήνες ago
   332. situs bola 7 μήνες ago
   333. cheap screen repair 7 μήνες ago
   334. penis pumps 7 μήνες ago
   335. jasa hipnoterapi jakarta 7 μήνες ago
   336. Entertainment 7 μήνες ago
   337. how to find her g spot 7 μήνες ago
   338. wild orchid vibrator 7 μήνες ago
   339. Porn City 7 μήνες ago
   340. best realistic dildo 7 μήνες ago
   341. Nerf Gun 7 μήνες ago
   342. Tech Schools 7 μήνες ago
   343. workfromhome2019 7 μήνες ago
   344. Auto Car 6 μήνες ago
   345. Clothing 6 μήνες ago
   346. Auto Transportation 6 μήνες ago
   347. rechargeable kegel balls 6 μήνες ago
   348. jual flashdisk kartu 6 μήνες ago
   349. situs judi online 6 μήνες ago
   350. dominoqq online 6 μήνες ago
   351. kunjungi website 6 μήνες ago
   352. Technology Computer 3 μήνες ago
   353. Real Estate School 3 μήνες ago
   354. Business 3 μήνες ago
   355. try here 2 μήνες ago
   356. Tractor Workshop Manuals 1 εβδομάδα ago