Δείτε πώς θα γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο!

Rate this post

Τι είναι αυτό που καθορίζει την ευφυΐα μας; Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να την… καλλιεργήσουμε και να την ενισχύσουμε; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μπορούμε!

  [fb_button]
  paidiΝέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Frontiers in Human Neuroscience δείχνει ότι μια απλή συνήθεια στην παιδική ηλικία ενισχύει σημαντικά τις νοητικές ικανότητες.

  Οι ερευνητές συνιστούν στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη γυμναστική, καθώς φαίνεται πως έχει ευεργετική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία.
  «Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η καλή φυσική κατάσταση των παιδιών συμβάλλει στη βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία και τις οξυμένες νοητικές ικανότητες», σημειώνει η ερευνήτρια Λόρα Τσάντοκ-Χέιμαν από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.

  Αν και η διαπίστωση αυτή δεν αποδεικνύει κάποια σχέση αιτίας και αποτελέσματος, η συσχέτιση μεταξύ των δύο μεταβλητών ήταν εμφανής.

  Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η γυμναστική συνδέεται με την καλύτερη συγκέντρωση και μνήμη αλλά και με τις καλύτερες σχολικές επιδόσεις.


   Σύμφωνα με την Τσάντοκ-Χέιμαν, η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, να προωθήσει την ανάπτυξη επιμέρους περιοχών του εγκεφάλου και να ενισχύσει τη δομή της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, η οποία βοηθά διαφορετικές περιοχές να επικοινωνούν μεταξύ τους.

   πηγη

   Δείτε πώς θα γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο!

   7 Σχόλια

   1. Shayne Vanwey 4 μήνες ago
   2. Hisako Dudash 3 μήνες ago
   3. texas preppers network 2 μήνες ago
   4. 常見問題 1 μήνα ago
   5. 醫學美容 獨家 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 沁融 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago