ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

Rate this post

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΩΣ ΟΙ Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ, Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ & Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ Λ.ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  [fb_button]amfipoli_tafos_madata_542765945Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι φαίνεται ότι παίχθηκε και παίζεται γύρω από τις ανασκαφές τόσο της ομάδας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη στην Αμφίπολη, όσο και της αρχαιολόγου Λιάνας Σουβαλτζή στην όαση Σίουα της Αιγύπτου μέχρι το 1996.

  Η μεν τελευταία πλέον κανονικά καταγγέλλει τους Κ.Σημίτη, Θ..Πάγκαλο και Ε.Βενιζέλο ότι την εποχή εκείνη σαμποτάρισαν την ανασκαφή στην Αίγυπτο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, πιθανόν, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι «Θα ειχαμε έξαρση του εθνικισμού στην Ελλάδα ειδικά στο θέμα των Σκοπίων» (!) όπως της είπε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος.

  Η δε, πρόσφατη αποκάλυψη του τάφου-τύμβου στην Αμφίπολη από την Κ.Περιστέρη, τελικά φαίνεται ότι χρησιμοποιείται πολιτικά από την κυβέρνηση για να στρεψει αλλού την προσοχή των πολιτών και ειδικά του συντηρητικού-πατριωτικού χώρου, ενώ από την αρχή γνωρίζουν ότι ο τάφος ΔΕΝ είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Είναι βασιλικός τάφος της εποχής, είναι τεράστιας σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, ακόμα και αν έχει συληθεί, όπως όλα δείχνουν , αλλά δεν είναι, δυστυχώς, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Το σόου που στήθηκε με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά σε όλες τις πρώτες φωτογραφίες με τον Α.Σαμαρά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την είσοδο του τάφου σε ένα κοινό πολιτών που διψούσε για πληροφόρηση και εικόνες από έναν τάφο όπου πιθανόν να είχε μέσα ως τελευταίο κάτοικο τον Ελληνα Μακεδόνα «Βασιλέα των Βασιλέων», ξέσπασε ακριβώς την στιγμή που ψηφίστηκε στην Βουλή ο εξοντωτικός φόρος ακινήτων του ΕΝΦΙΑ!

  Και τελείως τυχαία θα έχουμε το άνοιγμα του τάφου και τα τελικά συμπεράσματα τις ημέρες που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Α.Σαμαράς!Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανακοινώσεις για την ανακάλυψη του τάφου έγιναν τον … Μάρτιο στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από την Κ.Περιστέρη!

  Και η παρουσίαση ήταν λεπτομερής και τα είχε όλα: Τις προσπάθειες των δύο τελευταίων ετών στον λόφο Καστά, του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.Αλλά τότε ουδείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα, μέχρι που οι επικοινωνολόγοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν … ότι «η Γη είναι σφαιρική» και ότι η Α.Σαμαράς μπορεί να φωτογραφηθεί μπροστά στην … σφίγγα ως έτερη ζωντανή σφίγγα!

  Γιατί όλα αυτά; Για να υπάρξει βελτίωση της εικόνας του ίδιου του πρωθυπουργού και να υπάρξει αντιπερισπασμός στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.Και οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά και του υπουργού Πολιτισμού Κ.Τασούλα «φούντωσαν» το ζήτημα, ενώ όλοι ξέρουν ότι ο τάφος είναι μεν βασιλικός (ίσως είναι θαμμένος και κάποιος αντιβασιλέας της περιόδου) αλλά δεν είναι του Μ.Αλεξάνδρου για μία σειρά λόγων και αντικειμενικών ευρημάτων.

  Ανεξάρτητα, επαναλαμβάνουμε, με την ήδη τεράστια αρχαιολογική επιτυχία του ευρήματος και της αξία για την κατάδειξη της συνέχειας της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους αρχαίους χρόνους, την οποία εμπεριέχει.

  Ακριβώς τα αντίθετα ήταν τα κίνητρα της κυβέρνησης Σημίτη που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πολύ σοβαρής ανασκαφής στην Αίγυπτο της γνωστής αρχαιολόγου Λιάνα Σουβαλτζή, που από το 1989 μέχρι το 1996 προχώρησε σε ανακαλύψεις που πιθανόν να σχετίζονται με τον τάφο του Βασιλέα των Βασιλέων αλλά σταμάτησαν κατ΄πιν απαίτησης της κυβέρνησης Σημίτη για να μην υπάρξει «άνοδος του εθνικισμού».

  Οπως αναφέρει σε συνέντευξή της οι έρευνες της εποχής στην Αιγυπτο, που γίνονταν με αυτοχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση ενός τάφου.

  Βρήκαμε έναν υπέργειο ναόσχημο μακεδονικό τάφο με εμβαδόν 525 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο χώρος που ανήκει ο τάφος ξεπερνά τα 12.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρέθηκαν μάλιστα 4 αγάλματα λεόντων που φύλαγαν την είσοδο του τάφου» διηγείται η αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι ανακάλυψε και ελληνικές επιγραφές, η πρώτη εκ των οποίων έγραφε: «Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα

  image (2)Κατόπιν επεμβάσεως της τότε κυβέρνησης, όπως είπε η κ. Σουλβατζή, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σταμάτησε το έργο, παρόλο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου. Σύμφωνα με την ίδια ο τάφος που έφερε στο φως συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να ήταν του Αλεξάνδρου όμως η διακοπή των ανασκαφών δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί.

  Η κ. Σουβαλτζή, σε παλαιότερη συνέντευξή της, χωρίς να μασά τα λόγια της, είχε κατακεραυνώσει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.

  Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν τότε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου έγινε από τον τότε πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη ο οποίος έστειλε τον θανόντα πλέον Μοσκώφ, που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, να ζητήσει από την αιγυπτιακή πλευρά να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουν τις άδειες (σ.σ. τις άδειες που αφορούσαν το τελευταίο στάδιο των ανασκαφών που πιθανόν να έφερναν στο φως το ταριχευμένο σώμα του Αλέξανδρου).

  Η αιγυπτιακή πλευρά μου το ανέφερε αυτό. Μου είπαν κατά λέξη: «Κυρία Σουβαλτζή, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρονικά η ίδια σας η χώρα να ζητάει κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε”. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «παίχτηκαν πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία δεν γνωρίζει καθώς δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης αλλά αρχαιολόγος: “Εκείνη η εποχή ήταν μία εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

  Ήταν πάλι προσπάθειες να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία…
  Ο κ. Πάγκαλος με είχε καλέσει – όλοι ξέρουμε πόσο ελεύθερα μιλάει – και μου είπε δεν είναι τόσο οι ζήλίες των αρχαιολόγων, αυτές υπάρχουν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνικισμό, και ότι πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί.

  Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλέξανδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Να μην μιλάμε για να μην ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων. Ίσως εκείνη την εποχή να γινόταν παζάρια για το όνομα”.

  Συνεχίζοντας αναφέρει ότι για την συγκεκριμένη ανασκαφή στην Αίγυπτο είχαν παιχθεί πολλά παιχνίδια. “Βέβαια εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση. Όλοι στην Νέα Δημοκρατία ξέρανε το θέμα και όλοι υπόσχονταν ότι θα το ταχτοποιούσαν όταν έρχονταν στην εξουσία. Και ήρθαν φυσικά στην εξουσία, αν τακτοποίησαν τίποτα, πείτε το μου και εμένα. Τίποτα δεν έγινε απολύτως”.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ζήτησε να συνομιλήσει ακόμη και με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς υπήρχε απροθυμία από το ιδιαίτερο γραφείο του.

  Τέλος η κ. Σουβαλτζή κάνει αναφορά στην συνάντηση της με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση: “Είναι μία συνάντηση που δεν μπορεί να την σβήσει κάποιος εύκολα από την μνήμη του, διότι παραδέχθηκε – είχε έρθει με μία ομάδα επιστημόνων – ότι είναι ένα πολύ μεγάλο εύρημα το οποίο, όπως μου είπε, θα άλλαζε όχι μόνο τη μοίρα της όασης και γενικότερα της Αιγύπτου, αλλά και κατά κάποιο τρόπο όλου του κόσμου. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ μας γιατί μου ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, κίναιδος, τα γνωστά.

  Και του είπα δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο διότι εάν ήταν κάποιος κίναιδος δεν θα έκανε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά θα ήταν δέσμιος του πάθους του και ότι τα περί μέθυσου ήταν ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην ρωμαϊκή εποχή όταν η Ρώμη ήθελε να δείξει ότι από εκείνη ξεκίνησε ο πολιτισμός… Μου είπε κάποια στιγμή (σ.σ. ο πρέσβης του Ισραήλ) ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ.


   Και του είπα “κ. Πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός και δεν ευσταθούν καθώς ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο, αυτό να το πιστέψω. Αλλά να μου πείτε ότι ότι ένας Αλέξανδρος να πήγε ειδικά να προσκυνήσει τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ”.

   Και μου είπε ότι είχα θάρρος, και όποιος έχει θάρρος κάποια στιγμή το πληρώνει”. Φεύγοντας ο πρέσβης του Ισραήλ την συνεχάρη για την ανασκαφή: “Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε”.

   πηγη

   ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

   237 Σχόλια

   1. Jae Accardo 8 μήνες ago
   2. Marion Sessin 7 μήνες ago
   3. Lacy Fauci 7 μήνες ago
   4. survivors guilt 6 μήνες ago
   5. 女士 4 μήνες ago
   6. futbol.run Pärnu 3 μήνες ago
   7. Go Here 3 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 3 μήνες ago
   9. John Deere Service Manuals 3 μήνες ago
   10. fashion 2008 3 μήνες ago
   11. Health & Fitness 3 μήνες ago
   12. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   13. Health & Fitness 3 μήνες ago
   14. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   15. Jobs & Career 3 μήνες ago
   16. Jobs & Career 3 μήνες ago
   17. 72 ways to make money online 3 μήνες ago
   18. far cry 5 fishing tips 3 μήνες ago
   19. News 3 μήνες ago
   20. News 3 μήνες ago
   21. Emerging Technology 3 μήνες ago
   22. Science daily 3 μήνες ago
   23. New Technology in Computer 3 μήνες ago
   24. Seo Website 3 μήνες ago
   25. Pets 3 μήνες ago
   26. Pets 3 μήνες ago
   27. Shopping And Fashion 3 μήνες ago
   28. Law & Legal 3 μήνες ago
   29. science 3 μήνες ago
   30. Web Design 3 μήνες ago
   31. buy furniture 3 μήνες ago
   32. health quit smoking 3 μήνες ago
   33. dmca 3 μήνες ago
   34. Nail Scottsdale AZ 3 μήνες ago
   35. health asthma 3 μήνες ago
   36. Health 3 μήνες ago
   37. online casino games 3 μήνες ago
   38. Iulian Croitoru 3 μήνες ago
   39. film streaming 3 μήνες ago
   40. health insurance tips 2 μήνες ago
   41. Technology 2 μήνες ago
   42. Technology 2 μήνες ago
   43. Web Design 2 μήνες ago
   44. film streaming 2 μήνες ago
   45. toko laptop murah 2 μήνες ago
   46. interior design tips 2 μήνες ago
   47. Home Improvement 2 μήνες ago
   48. New Gadgets 2 μήνες ago
   49. Dmca 2 μήνες ago
   50. Dmca 2 μήνες ago
   51. Dmca 2 μήνες ago
   52. Dmca 2 μήνες ago
   53. voir film en streaming vk 2 μήνες ago
   54. Fashion 2 μήνες ago
   55. film gratuit 2 μήνες ago
   56. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   57. streaming vf 2 μήνες ago
   58. film complet 2 μήνες ago
   59. digital marketing agency 2 μήνες ago
   60. stream complet 2 μήνες ago
   61. w88vn.com 2 μήνες ago
   62. vitamins and minerals 2 μήνες ago
   63. computer & technology 2 μήνες ago
   64. computer & technology 2 μήνες ago
   65. computer & technology 2 μήνες ago
   66. W88.com 2 μήνες ago
   67. grosir kaos polos 2 μήνες ago
   68. Finance Portfolio 2 μήνες ago
   69. Tractor Workshop Manuals 2 μήνες ago
   70. Home Improvement 2 μήνες ago
   71. Home Improvement 2 μήνες ago
   72. xxx 2 μήνες ago
   73. your credit repair service 2 μήνες ago
   74. Bangkok 2 μήνες ago
   75. health acid reflux 2 μήνες ago
   76. News 2 μήνες ago
   77. fiber craft 2 μήνες ago
   78. Hopscotch 2 μήνες ago
   79. design 2 μήνες ago
   80. health hair loss 2 μήνες ago
   81. health muscle building 2 μήνες ago
   82. Home Improvement 2 μήνες ago
   83. Home Improvement 2 μήνες ago
   84. interior 2 μήνες ago
   85. Home Improvement 2 μήνες ago
   86. News 2 μήνες ago
   87. Home Improvement 2 μήνες ago
   88. Post 2 μήνες ago
   89. w88club.ccom 2 μήνες ago
   90. learn guitar tips 2 μήνες ago
   91. stream complet 2 μήνες ago
   92. tee 2 μήνες ago
   93. Indian Kanoon 2 μήνες ago
   94. Mendosa 2 μήνες ago
   95. shoes online shopping 2 μήνες ago
   96. Art Entertainment 2 μήνες ago
   97. household shopping 2 μήνες ago
   98. health magazine 2 μήνες ago
   99. bape jacket cheap 2 μήνες ago
   100. herbal shop 2 μήνες ago
   101. Law and Legal 2 μήνες ago
   102. health magazine 2 μήνες ago
   103. Home Improvement 2 μήνες ago
   104. soccer games 2 μήνες ago
   105. Eletmod Magazin 2 μήνες ago
   106. click here 2 μήνες ago
   107. Natural Swiss 2 μήνες ago
   108. active stem 2 μήνες ago
   109. hipster t shirts 2 μήνες ago
   110. nail scottsdale 2 μήνες ago
   111. paket tour pulau komodo 2 μήνες ago
   112. jasa beli barang luar negeri 2 μήνες ago
   113. europe hotels and resorts 2 μήνες ago
   114. modern parenting 2 μήνες ago
   115. new product 2 μήνες ago
   116. Pets 2 μήνες ago
   117. jasa service ac surabaya 2 μήνες ago
   118. sarung jok mobil 2 μήνες ago
   119. Home Improvement 2 μήνες ago
   120. forex investment 2 μήνες ago
   121. How to Implement Business 2 μήνες ago
   122. susu kambing 2 μήνες ago
   123. health news 2 μήνες ago
   124. business logo 2 μήνες ago
   125. medicine 2 μήνες ago
   126. business current events 2 μήνες ago
   127. Travel 2 μήνες ago
   128. puzzle games history 2 μήνες ago
   129. XXX 2 μήνες ago
   130. pasang susuk 1 μήνα ago
   131. sewa mobil di lombok 1 μήνα ago
   132. Health And Fitness 1 μήνα ago
   133. Business & Finance 1 μήνα ago
   134. paket tour bangkok murah 1 μήνα ago
   135. Health And Fitness 1 μήνα ago
   136. Travel & Leisure 1 μήνα ago
   137. Pets 1 μήνα ago
   138. Health And Fitness 1 μήνα ago
   139. Technnology 1 μήνα ago
   140. Health 1 μήνα ago
   141. Travel & Leisure 1 μήνα ago
   142. Business & Finance 1 μήνα ago
   143. bioskop45 1 μήνα ago
   144. Home Improvement 1 μήνα ago
   145. Health And Fitness 1 μήνα ago
   146. Health And Fitness 1 μήνα ago
   147. Education 1 μήνα ago
   148. Media 1 μήνα ago
   149. Pets 1 μήνα ago
   150. Home Improvement 1 μήνα ago
   151. Health And Fitness 1 μήνα ago
   152. this page 1 μήνα ago
   153. Seo 1 μήνα ago
   154. Travel & Leisure 1 μήνα ago
   155. Technnology 1 μήνα ago
   156. Shopping And Fashion 1 μήνα ago
   157. Home Improvement 1 μήνα ago
   158. Education 1 μήνα ago
   159. Shopping And Fashion 1 μήνα ago
   160. grouphash cloud mining 1 μήνα ago
   161. satta matka 1 μήνα ago
   162. Technology 1 μήνα ago
   163. Business & Finance 1 μήνα ago
   164. Business & Finance 1 μήνα ago
   165. Art And Entertainment 1 μήνα ago
   166. Home Improvement 1 μήνα ago
   167. pay for removal 1 μήνα ago
   168. Business & Finance 1 μήνα ago
   169. ww88live 1 μήνα ago
   170. This is pretty sweet 1 μήνα ago
   171. accessories brand shop 1 μήνα ago
   172. dog training 1 μήνα ago
   173. Business & Finance 1 μήνα ago
   174. Business & Finance 1 μήνα ago
   175. Business & Finance 1 μήνα ago
   176. automotive industry 1 μήνα ago
   177. Business & Finance 4 εβδομάδες ago
   178. applied art 4 εβδομάδες ago
   179. Business & Finance 4 εβδομάδες ago
   180. Games 4 εβδομάδες ago
   181. jasa fumigasi 4 εβδομάδες ago
   182. bass 4 εβδομάδες ago
   183. free surfing games download 4 εβδομάδες ago
   184. industrial commercial dehumidifier 4 εβδομάδες ago
   185. security technology course 4 εβδομάδες ago
   186. Business Plan 4 εβδομάδες ago
   187. Health 4 εβδομάδες ago
   188. getting investors 4 εβδομάδες ago
   189. Business & Finance 4 εβδομάδες ago
   190. Legal 3 εβδομάδες ago
   191. kids health 3 εβδομάδες ago
   192. flight 3 εβδομάδες ago
   193. top chart music 3 εβδομάδες ago
   194. Travel & Leisure 3 εβδομάδες ago
   195. definition of education 3 εβδομάδες ago
   196. travel souvenir 3 εβδομάδες ago
   197. Computer & Technology 3 εβδομάδες ago
   198. Business & Finance 3 εβδομάδες ago
   199. Say anything that’s not a cliche 3 εβδομάδες ago
   200. daftar paytren online 2 εβδομάδες ago
   201. applied art 2 εβδομάδες ago
   202. Business & Finance 2 εβδομάδες ago
   203. music and audio 2 εβδομάδες ago
   204. e-learning 2 εβδομάδες ago
   205. Business & Finance 2 εβδομάδες ago
   206. House & Home Improvement 2 εβδομάδες ago
   207. Health & Fitness 2 εβδομάδες ago
   208. Business & Finance 2 εβδομάδες ago
   209. Dating 1 εβδομάδα ago
   210. internet providers 1 εβδομάδα ago
   211. kaos 1 εβδομάδα ago
   212. Hacking Tools 3 ημέρες ago
   213. Home 2 ημέρες ago
   214. Car & Automotive 2 ημέρες ago
   215. Car & Automotive 2 ημέρες ago
   216. plugin review 2 ημέρες ago
   217. Car & Automotive 14 ώρες ago
   218. Car & Automotive 14 ώρες ago
   219. Car & Automotive 14 ώρες ago