ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

Rate this post

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΩΣ ΟΙ Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ, Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ & Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ Λ.ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  [fb_button]amfipoli_tafos_madata_542765945Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι φαίνεται ότι παίχθηκε και παίζεται γύρω από τις ανασκαφές τόσο της ομάδας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη στην Αμφίπολη, όσο και της αρχαιολόγου Λιάνας Σουβαλτζή στην όαση Σίουα της Αιγύπτου μέχρι το 1996.

  Η μεν τελευταία πλέον κανονικά καταγγέλλει τους Κ.Σημίτη, Θ..Πάγκαλο και Ε.Βενιζέλο ότι την εποχή εκείνη σαμποτάρισαν την ανασκαφή στην Αίγυπτο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, πιθανόν, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι «Θα ειχαμε έξαρση του εθνικισμού στην Ελλάδα ειδικά στο θέμα των Σκοπίων» (!) όπως της είπε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος.

  Η δε, πρόσφατη αποκάλυψη του τάφου-τύμβου στην Αμφίπολη από την Κ.Περιστέρη, τελικά φαίνεται ότι χρησιμοποιείται πολιτικά από την κυβέρνηση για να στρεψει αλλού την προσοχή των πολιτών και ειδικά του συντηρητικού-πατριωτικού χώρου, ενώ από την αρχή γνωρίζουν ότι ο τάφος ΔΕΝ είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Είναι βασιλικός τάφος της εποχής, είναι τεράστιας σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, ακόμα και αν έχει συληθεί, όπως όλα δείχνουν , αλλά δεν είναι, δυστυχώς, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Το σόου που στήθηκε με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά σε όλες τις πρώτες φωτογραφίες με τον Α.Σαμαρά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την είσοδο του τάφου σε ένα κοινό πολιτών που διψούσε για πληροφόρηση και εικόνες από έναν τάφο όπου πιθανόν να είχε μέσα ως τελευταίο κάτοικο τον Ελληνα Μακεδόνα «Βασιλέα των Βασιλέων», ξέσπασε ακριβώς την στιγμή που ψηφίστηκε στην Βουλή ο εξοντωτικός φόρος ακινήτων του ΕΝΦΙΑ!

  Και τελείως τυχαία θα έχουμε το άνοιγμα του τάφου και τα τελικά συμπεράσματα τις ημέρες που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Α.Σαμαράς!Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανακοινώσεις για την ανακάλυψη του τάφου έγιναν τον … Μάρτιο στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από την Κ.Περιστέρη!

  Και η παρουσίαση ήταν λεπτομερής και τα είχε όλα: Τις προσπάθειες των δύο τελευταίων ετών στον λόφο Καστά, του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.Αλλά τότε ουδείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα, μέχρι που οι επικοινωνολόγοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν … ότι «η Γη είναι σφαιρική» και ότι η Α.Σαμαράς μπορεί να φωτογραφηθεί μπροστά στην … σφίγγα ως έτερη ζωντανή σφίγγα!

  Γιατί όλα αυτά; Για να υπάρξει βελτίωση της εικόνας του ίδιου του πρωθυπουργού και να υπάρξει αντιπερισπασμός στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.Και οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά και του υπουργού Πολιτισμού Κ.Τασούλα «φούντωσαν» το ζήτημα, ενώ όλοι ξέρουν ότι ο τάφος είναι μεν βασιλικός (ίσως είναι θαμμένος και κάποιος αντιβασιλέας της περιόδου) αλλά δεν είναι του Μ.Αλεξάνδρου για μία σειρά λόγων και αντικειμενικών ευρημάτων.

  Ανεξάρτητα, επαναλαμβάνουμε, με την ήδη τεράστια αρχαιολογική επιτυχία του ευρήματος και της αξία για την κατάδειξη της συνέχειας της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους αρχαίους χρόνους, την οποία εμπεριέχει.

  Ακριβώς τα αντίθετα ήταν τα κίνητρα της κυβέρνησης Σημίτη που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πολύ σοβαρής ανασκαφής στην Αίγυπτο της γνωστής αρχαιολόγου Λιάνα Σουβαλτζή, που από το 1989 μέχρι το 1996 προχώρησε σε ανακαλύψεις που πιθανόν να σχετίζονται με τον τάφο του Βασιλέα των Βασιλέων αλλά σταμάτησαν κατ΄πιν απαίτησης της κυβέρνησης Σημίτη για να μην υπάρξει «άνοδος του εθνικισμού».

  Οπως αναφέρει σε συνέντευξή της οι έρευνες της εποχής στην Αιγυπτο, που γίνονταν με αυτοχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση ενός τάφου.

  Βρήκαμε έναν υπέργειο ναόσχημο μακεδονικό τάφο με εμβαδόν 525 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο χώρος που ανήκει ο τάφος ξεπερνά τα 12.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρέθηκαν μάλιστα 4 αγάλματα λεόντων που φύλαγαν την είσοδο του τάφου» διηγείται η αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι ανακάλυψε και ελληνικές επιγραφές, η πρώτη εκ των οποίων έγραφε: «Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα

  image (2)Κατόπιν επεμβάσεως της τότε κυβέρνησης, όπως είπε η κ. Σουλβατζή, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σταμάτησε το έργο, παρόλο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου. Σύμφωνα με την ίδια ο τάφος που έφερε στο φως συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να ήταν του Αλεξάνδρου όμως η διακοπή των ανασκαφών δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί.

  Η κ. Σουβαλτζή, σε παλαιότερη συνέντευξή της, χωρίς να μασά τα λόγια της, είχε κατακεραυνώσει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.

  Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν τότε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου έγινε από τον τότε πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη ο οποίος έστειλε τον θανόντα πλέον Μοσκώφ, που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, να ζητήσει από την αιγυπτιακή πλευρά να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουν τις άδειες (σ.σ. τις άδειες που αφορούσαν το τελευταίο στάδιο των ανασκαφών που πιθανόν να έφερναν στο φως το ταριχευμένο σώμα του Αλέξανδρου).

  Η αιγυπτιακή πλευρά μου το ανέφερε αυτό. Μου είπαν κατά λέξη: «Κυρία Σουβαλτζή, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρονικά η ίδια σας η χώρα να ζητάει κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε”. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «παίχτηκαν πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία δεν γνωρίζει καθώς δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης αλλά αρχαιολόγος: “Εκείνη η εποχή ήταν μία εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

  Ήταν πάλι προσπάθειες να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία…
  Ο κ. Πάγκαλος με είχε καλέσει – όλοι ξέρουμε πόσο ελεύθερα μιλάει – και μου είπε δεν είναι τόσο οι ζήλίες των αρχαιολόγων, αυτές υπάρχουν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνικισμό, και ότι πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί.

  Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλέξανδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Να μην μιλάμε για να μην ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων. Ίσως εκείνη την εποχή να γινόταν παζάρια για το όνομα”.

  Συνεχίζοντας αναφέρει ότι για την συγκεκριμένη ανασκαφή στην Αίγυπτο είχαν παιχθεί πολλά παιχνίδια. “Βέβαια εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση. Όλοι στην Νέα Δημοκρατία ξέρανε το θέμα και όλοι υπόσχονταν ότι θα το ταχτοποιούσαν όταν έρχονταν στην εξουσία. Και ήρθαν φυσικά στην εξουσία, αν τακτοποίησαν τίποτα, πείτε το μου και εμένα. Τίποτα δεν έγινε απολύτως”.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ζήτησε να συνομιλήσει ακόμη και με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς υπήρχε απροθυμία από το ιδιαίτερο γραφείο του.

  Τέλος η κ. Σουβαλτζή κάνει αναφορά στην συνάντηση της με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση: “Είναι μία συνάντηση που δεν μπορεί να την σβήσει κάποιος εύκολα από την μνήμη του, διότι παραδέχθηκε – είχε έρθει με μία ομάδα επιστημόνων – ότι είναι ένα πολύ μεγάλο εύρημα το οποίο, όπως μου είπε, θα άλλαζε όχι μόνο τη μοίρα της όασης και γενικότερα της Αιγύπτου, αλλά και κατά κάποιο τρόπο όλου του κόσμου. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ μας γιατί μου ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, κίναιδος, τα γνωστά.

  Και του είπα δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο διότι εάν ήταν κάποιος κίναιδος δεν θα έκανε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά θα ήταν δέσμιος του πάθους του και ότι τα περί μέθυσου ήταν ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην ρωμαϊκή εποχή όταν η Ρώμη ήθελε να δείξει ότι από εκείνη ξεκίνησε ο πολιτισμός… Μου είπε κάποια στιγμή (σ.σ. ο πρέσβης του Ισραήλ) ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ.


   Και του είπα “κ. Πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός και δεν ευσταθούν καθώς ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο, αυτό να το πιστέψω. Αλλά να μου πείτε ότι ότι ένας Αλέξανδρος να πήγε ειδικά να προσκυνήσει τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ”.

   Και μου είπε ότι είχα θάρρος, και όποιος έχει θάρρος κάποια στιγμή το πληρώνει”. Φεύγοντας ο πρέσβης του Ισραήλ την συνεχάρη για την ανασκαφή: “Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε”.

   πηγη

   ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

   468 Σχόλια

   1. Jae Accardo 1 έτος ago
   2. Marion Sessin 1 έτος ago
   3. Lacy Fauci 1 έτος ago
   4. survivors guilt 1 έτος ago
   5. 女士 11 μήνες ago
   6. futbol.run Pärnu 10 μήνες ago
   7. Go Here 10 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 10 μήνες ago
   9. John Deere Service Manuals 10 μήνες ago
   10. fashion 2008 10 μήνες ago
   11. Health & Fitness 10 μήνες ago
   12. House & Home Improvement 10 μήνες ago
   13. Health & Fitness 10 μήνες ago
   14. House & Home Improvement 10 μήνες ago
   15. Jobs & Career 10 μήνες ago
   16. Jobs & Career 10 μήνες ago
   17. 72 ways to make money online 10 μήνες ago
   18. far cry 5 fishing tips 10 μήνες ago
   19. News 10 μήνες ago
   20. News 10 μήνες ago
   21. Emerging Technology 10 μήνες ago
   22. Science daily 10 μήνες ago
   23. New Technology in Computer 10 μήνες ago
   24. Seo Website 10 μήνες ago
   25. Pets 10 μήνες ago
   26. Pets 10 μήνες ago
   27. Shopping And Fashion 10 μήνες ago
   28. Law & Legal 10 μήνες ago
   29. science 10 μήνες ago
   30. Web Design 10 μήνες ago
   31. buy furniture 10 μήνες ago
   32. health quit smoking 9 μήνες ago
   33. dmca 9 μήνες ago
   34. Nail Scottsdale AZ 9 μήνες ago
   35. health asthma 9 μήνες ago
   36. Health 9 μήνες ago
   37. online casino games 9 μήνες ago
   38. Iulian Croitoru 9 μήνες ago
   39. film streaming 9 μήνες ago
   40. health insurance tips 9 μήνες ago
   41. Technology 9 μήνες ago
   42. Technology 9 μήνες ago
   43. Web Design 9 μήνες ago
   44. film streaming 9 μήνες ago
   45. toko laptop murah 9 μήνες ago
   46. interior design tips 9 μήνες ago
   47. Home Improvement 9 μήνες ago
   48. New Gadgets 9 μήνες ago
   49. Dmca 9 μήνες ago
   50. Dmca 9 μήνες ago
   51. Dmca 9 μήνες ago
   52. Dmca 9 μήνες ago
   53. voir film en streaming vk 9 μήνες ago
   54. Fashion 9 μήνες ago
   55. film gratuit 9 μήνες ago
   56. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   57. streaming vf 9 μήνες ago
   58. film complet 9 μήνες ago
   59. digital marketing agency 9 μήνες ago
   60. stream complet 9 μήνες ago
   61. w88vn.com 9 μήνες ago
   62. vitamins and minerals 9 μήνες ago
   63. computer & technology 9 μήνες ago
   64. computer & technology 9 μήνες ago
   65. computer & technology 9 μήνες ago
   66. W88.com 9 μήνες ago
   67. grosir kaos polos 9 μήνες ago
   68. Finance Portfolio 9 μήνες ago
   69. Tractor Workshop Manuals 9 μήνες ago
   70. Home Improvement 9 μήνες ago
   71. Home Improvement 9 μήνες ago
   72. xxx 9 μήνες ago
   73. your credit repair service 9 μήνες ago
   74. Bangkok 9 μήνες ago
   75. health acid reflux 9 μήνες ago
   76. News 9 μήνες ago
   77. fiber craft 9 μήνες ago
   78. Hopscotch 9 μήνες ago
   79. design 9 μήνες ago
   80. health hair loss 9 μήνες ago
   81. health muscle building 9 μήνες ago
   82. Home Improvement 9 μήνες ago
   83. Home Improvement 9 μήνες ago
   84. interior 9 μήνες ago
   85. Home Improvement 9 μήνες ago
   86. News 9 μήνες ago
   87. Home Improvement 9 μήνες ago
   88. Post 9 μήνες ago
   89. w88club.ccom 9 μήνες ago
   90. learn guitar tips 9 μήνες ago
   91. stream complet 9 μήνες ago
   92. tee 9 μήνες ago
   93. Indian Kanoon 9 μήνες ago
   94. Mendosa 9 μήνες ago
   95. shoes online shopping 9 μήνες ago
   96. Art Entertainment 9 μήνες ago
   97. household shopping 9 μήνες ago
   98. health magazine 9 μήνες ago
   99. bape jacket cheap 9 μήνες ago
   100. herbal shop 9 μήνες ago
   101. Law and Legal 9 μήνες ago
   102. health magazine 9 μήνες ago
   103. Home Improvement 9 μήνες ago
   104. soccer games 9 μήνες ago
   105. Eletmod Magazin 9 μήνες ago
   106. click here 9 μήνες ago
   107. Natural Swiss 9 μήνες ago
   108. active stem 9 μήνες ago
   109. hipster t shirts 9 μήνες ago
   110. nail scottsdale 9 μήνες ago
   111. paket tour pulau komodo 9 μήνες ago
   112. jasa beli barang luar negeri 9 μήνες ago
   113. europe hotels and resorts 9 μήνες ago
   114. modern parenting 9 μήνες ago
   115. new product 9 μήνες ago
   116. Pets 9 μήνες ago
   117. jasa service ac surabaya 9 μήνες ago
   118. sarung jok mobil 9 μήνες ago
   119. Home Improvement 9 μήνες ago
   120. forex investment 9 μήνες ago
   121. How to Implement Business 9 μήνες ago
   122. susu kambing 9 μήνες ago
   123. health news 9 μήνες ago
   124. business logo 9 μήνες ago
   125. medicine 9 μήνες ago
   126. business current events 9 μήνες ago
   127. Travel 8 μήνες ago
   128. puzzle games history 8 μήνες ago
   129. XXX 8 μήνες ago
   130. pasang susuk 8 μήνες ago
   131. sewa mobil di lombok 8 μήνες ago
   132. Health And Fitness 8 μήνες ago
   133. Business & Finance 8 μήνες ago
   134. paket tour bangkok murah 8 μήνες ago
   135. Health And Fitness 8 μήνες ago
   136. Travel & Leisure 8 μήνες ago
   137. Pets 8 μήνες ago
   138. Health And Fitness 8 μήνες ago
   139. Technnology 8 μήνες ago
   140. Health 8 μήνες ago
   141. Travel & Leisure 8 μήνες ago
   142. Business & Finance 8 μήνες ago
   143. bioskop45 8 μήνες ago
   144. Home Improvement 8 μήνες ago
   145. Health And Fitness 8 μήνες ago
   146. Health And Fitness 8 μήνες ago
   147. Education 8 μήνες ago
   148. Media 8 μήνες ago
   149. Pets 8 μήνες ago
   150. Home Improvement 8 μήνες ago
   151. Health And Fitness 8 μήνες ago
   152. this page 8 μήνες ago
   153. Seo 8 μήνες ago
   154. Travel & Leisure 8 μήνες ago
   155. Technnology 8 μήνες ago
   156. Shopping And Fashion 8 μήνες ago
   157. Home Improvement 8 μήνες ago
   158. Education 8 μήνες ago
   159. Shopping And Fashion 8 μήνες ago
   160. grouphash cloud mining 8 μήνες ago
   161. satta matka 8 μήνες ago
   162. Click here to find out more 8 μήνες ago
   163. Technology 8 μήνες ago
   164. Business & Finance 8 μήνες ago
   165. Business & Finance 8 μήνες ago
   166. Art And Entertainment 8 μήνες ago
   167. Home Improvement 8 μήνες ago
   168. pay for removal 8 μήνες ago
   169. Business & Finance 8 μήνες ago
   170. ww88live 8 μήνες ago
   171. This is pretty sweet 8 μήνες ago
   172. accessories brand shop 8 μήνες ago
   173. dog training 8 μήνες ago
   174. Business & Finance 8 μήνες ago
   175. Business & Finance 8 μήνες ago
   176. Business & Finance 8 μήνες ago
   177. automotive industry 8 μήνες ago
   178. Business & Finance 8 μήνες ago
   179. applied art 8 μήνες ago
   180. Business & Finance 8 μήνες ago
   181. Games 8 μήνες ago
   182. jasa fumigasi 8 μήνες ago
   183. bass 8 μήνες ago
   184. free surfing games download 8 μήνες ago
   185. security technology course 8 μήνες ago
   186. Business Plan 8 μήνες ago
   187. Health 8 μήνες ago
   188. getting investors 8 μήνες ago
   189. Business & Finance 8 μήνες ago
   190. Legal 8 μήνες ago
   191. kids health 8 μήνες ago
   192. flight 8 μήνες ago
   193. top chart music 8 μήνες ago
   194. Travel & Leisure 8 μήνες ago
   195. definition of education 8 μήνες ago
   196. travel souvenir 8 μήνες ago
   197. Computer & Technology 8 μήνες ago
   198. Business & Finance 8 μήνες ago
   199. daftar paytren online 7 μήνες ago
   200. applied art 7 μήνες ago
   201. Business & Finance 7 μήνες ago
   202. music and audio 7 μήνες ago
   203. e-learning 7 μήνες ago
   204. Business & Finance 7 μήνες ago
   205. House & Home Improvement 7 μήνες ago
   206. Health & Fitness 7 μήνες ago
   207. Business & Finance 7 μήνες ago
   208. Dating 7 μήνες ago
   209. internet providers 7 μήνες ago
   210. kaos 7 μήνες ago
   211. Hacking Tools 7 μήνες ago
   212. Home 7 μήνες ago
   213. Car & Automotive 7 μήνες ago
   214. Car & Automotive 7 μήνες ago
   215. plugin review 7 μήνες ago
   216. Car & Automotive 7 μήνες ago
   217. Car & Automotive 7 μήνες ago
   218. Car & Automotive 7 μήνες ago
   219. Business News 7 μήνες ago
   220. reddit r scuba diving 7 μήνες ago
   221. timeshare use 7 μήνες ago
   222. alpha m teeth whitening 7 μήνες ago
   223. Food 7 μήνες ago
   224. situs togel terpercaya 7 μήνες ago
   225. sports village athletics 7 μήνες ago
   226. call center 7 μήνες ago
   227. Fashion and Shopping 7 μήνες ago
   228. Technology 6 μήνες ago
   229. Tour & Travel 6 μήνες ago
   230. Pets 6 μήνες ago
   231. holistic medicine 6 μήνες ago
   232. Pets 6 μήνες ago
   233. Technology 6 μήνες ago
   234. Education 6 μήνες ago
   235. business information 6 μήνες ago
   236. Business Ideas 6 μήνες ago
   237. tops law school 6 μήνες ago
   238. Plumbers 6 μήνες ago
   239. situs judi bola 6 μήνες ago
   240. Google 6 μήνες ago
   241. Travel Guides 6 μήνες ago
   242. situs bola 6 μήνες ago
   243. dp penis ring vibrator 6 μήνες ago
   244. Google 6 μήνες ago
   245. Desert Safari Deals 6 μήνες ago
   246. pokerqq 6 μήνες ago
   247. ipad repair near me 6 μήνες ago
   248. penis masturbator 6 μήνες ago
   249. airline flight 6 μήνες ago
   250. hipnoterapi jakarta 6 μήνες ago
   251. view publisher site 6 μήνες ago
   252. Apex Legends Tiers 6 μήνες ago
   253. how to massage g spot 6 μήνες ago
   254. pink jelly dildo 5 μήνες ago
   255. Vacation Resorts 5 μήνες ago
   256. evolved sex toy 5 μήνες ago
   257. Porn City XXX 5 μήνες ago
   258. glow dildo 5 μήνες ago
   259. shops in montagu 5 μήνες ago
   260. online tech support jobs 5 μήνες ago
   261. houston seo 5 μήνες ago
   262. teen porn 5 μήνες ago
   263. suba suba 5 μήνες ago
   264. Auto Insurance 5 μήνες ago
   265. best anal sex toys 5 μήνες ago
   266. anal plugs 5 μήνες ago
   267. 188bet 5 μήνες ago
   268. obat hammer of thor 5 μήνες ago
   269. pc games apps free download 5 μήνες ago
   270. pc games free download 5 μήνες ago
   271. free download for windows pc 5 μήνες ago
   272. pc games for windows 10 5 μήνες ago
   273. penis enlargement pump 5 μήνες ago
   274. pc games for windows 10 5 μήνες ago
   275. webcam sex 5 μήνες ago
   276. dominoqq 5 μήνες ago
   277. cars for sale in houston tx 5 μήνες ago
   278. sexo ao vivo 5 μήνες ago
   279. first time anal 5 μήνες ago
   280. zero tolerance stroker 5 μήνες ago
   281. judi online 5 μήνες ago
   282. strandlakens 5 μήνες ago
   283. situs judi dominoqq 5 μήνες ago
   284. situs poker online 5 μήνες ago
   285. free download for windows 8 5 μήνες ago
   286. pc app free download 5 μήνες ago
   287. vibrating bullet 5 μήνες ago
   288. cursos gratuitos 5 μήνες ago
   289. dick toys 5 μήνες ago
   290. Bàn đứng tự động 4 μήνες ago
   291. rak toko 4 μήνες ago
   292. thrusting bunny vibe 4 μήνες ago
   293. how to use prostate vibrator 4 μήνες ago
   294. dildo with balls 4 μήνες ago
   295. app testing job 4 μήνες ago
   296. негодовать 4 μήνες ago
   297. silicone penis ring 4 μήνες ago
   298. dnp3 vs modbus 4 μήνες ago
   299. kegel weights 4 μήνες ago
   300. remote control panty vibe 4 μήνες ago
   301. steroid powder 4 μήνες ago
   302. double dong 4 μήνες ago
   303. branding west palm beach 4 μήνες ago
   304. bullet vibrator review 4 μήνες ago
   305. wrist to ankle restraints 4 μήνες ago
   306. pornland 4 μήνες ago
   307. calexotics butterfly 4 μήνες ago
   308. how to deep throat 4 μήνες ago
   309. parliament 4 μήνες ago
   310. suction cup dongs 3 μήνες ago
   311. mens sex toys 3 μήνες ago
   312. best vibrator 2019 3 μήνες ago
   313. rechargeable bullet 3 μήνες ago
   314. wordpress developer brisbane 3 μήνες ago
   315. hundeseng til stor hund 3 μήνες ago
   316. Зарплата 3 μήνες ago
   317. Pakistani Suits 3 μήνες ago
   318. Pool Covers 3 μήνες ago
   319. sexboer 3 μήνες ago
   320. porno files 3 μήνες ago
   321. gratis films 3 μήνες ago
   322. iptv new jersey 3 μήνες ago
   323. Sandy Stulick 3 μήνες ago
   324. adam and eve vibrators 3 μήνες ago
   325. virtual visa card 3 μήνες ago
   326. алкание 3 μήνες ago
   327. english translation 3 μήνες ago
   328. bigger penis 3 μήνες ago
   329. beeg bbw 3 μήνες ago
   330. http://financehelper.net/ 3 μήνες ago
   331. Don Karl Juravin 3 μήνες ago
   332. orm i hundens afføring 3 μήνες ago
   333. beautiful Arab women 3 μήνες ago
   334. unboxing vibrator 3 μήνες ago
   335. Philadelphia Elibrary 3 μήνες ago
   336. شاب ينيك خالته 3 μήνες ago
   337. link alternatif qq poker 3 μήνες ago
   338. city to city ride 3 μήνες ago
   339. vibrator for beginners 3 μήνες ago
   340. using penis ring 2 μήνες ago
   341. cs go legit cheating 2 μήνες ago
   342. viagra 2 μήνες ago
   343. best underwear for gay men 2 μήνες ago
   344. pleasure ring 2 μήνες ago
   345. iraniporn 2 μήνες ago
   346. Yt Mp3 2 μήνες ago
   347. interior doors cape town 2 μήνες ago
   348. pppd 780 2 μήνες ago
   349. glass plugs 2 μήνες ago
   350. indian aunty blowjob 2 μήνες ago
   351. seo 2 μήνες ago
   352. sewa pa system shah alam 2 μήνες ago
   353. gay dildo porn 2 μήνες ago
   354. https://1921681254.online/ 2 μήνες ago
   355. wand vibrator 2 μήνες ago
   356. dildo review 2 μήνες ago
   357. free download for windows 10 2 μήνες ago
   358. Mastercard buy 2 μήνες ago
   359. apps download for windows 8 2 μήνες ago
   360. free download for pc windows 2 μήνες ago
   361. play online games on pc 2 μήνες ago
   362. mario kart cartridges 2 μήνες ago
   363. Technology 1 μήνα ago
   364. vcc for paypal verify 1 μήνα ago
   365. mywalmart schedule 1 μήνα ago
   366. ginger dank 1 μήνα ago
   367. mario cartridges 1 μήνα ago
   368. Teen Swallow Cum 1 μήνα ago
   369. Business 1 μήνα ago
   370. Business 1 μήνα ago
   371. marketing 1 μήνα ago
   372. Baccarat Strategy PDF 1 μήνα ago
   373. Roulette Strategy 1 μήνα ago
   374. 618media.com 1 μήνα ago
   375. Startups 1 μήνα ago
   376. buy xanax online 1 μήνα ago
   377. Dank Vapes Cartridges 1 μήνα ago
   378. free ads Australia 1 μήνα ago
   379. bondage sex toys 1 μήνα ago
   380. my site 1 μήνα ago
   381. personal lubricant 1 μήνα ago
   382. IPX 369 1 μήνα ago
   383. whatsapp verify number buy 4 εβδομάδες ago
   384. adam's true feel cock 4 εβδομάδες ago
   385. text your ex back free pdf 4 εβδομάδες ago
   386. SEO Vancouver 4 εβδομάδες ago
   387. HUNTA-651 4 εβδομάδες ago
   388. best bullet massager 4 εβδομάδες ago
   389. pc games download 4 εβδομάδες ago
   390. free download for windows pc 4 εβδομάδες ago
   391. free app for pc download 4 εβδομάδες ago
   392. best anal training sex toys 4 εβδομάδες ago
   393. Who was I in my past lives? 4 εβδομάδες ago
   394. nipple toys 3 εβδομάδες ago
   395. hotmail account sign in 3 εβδομάδες ago
   396. how to Sending Medicine Internationally 3 εβδομάδες ago
   397. Buy vape online 3 εβδομάδες ago
   398. apps apk free download for windows 8 3 εβδομάδες ago
   399. app download for pc 3 εβδομάδες ago
   400. g spot women 3 εβδομάδες ago
   401. free games download for pc 3 εβδομάδες ago
   402. wordpress 2 εβδομάδες ago
   403. using a rabbit vibrator 2 εβδομάδες ago
   404. cialis on line 2 εβδομάδες ago
   405. KweenMothaHair 2 εβδομάδες ago
   406. apk for pc free download 2 εβδομάδες ago
   407. pc games for windows xp 2 εβδομάδες ago
   408. app download for pc 2 εβδομάδες ago
   409. pc games for windows 10 2 εβδομάδες ago
   410. Vape near me 2 εβδομάδες ago
   411. cash for cars calgary (403) 390-0585 2 εβδομάδες ago
   412. cruises from Sydney 2 εβδομάδες ago
   413. erfahrungen mspy 2 εβδομάδες ago
   414. Kimberly Marshall 2 εβδομάδες ago
   415. double dildo 1 εβδομάδα ago
   416. wireless remote control bullet 1 εβδομάδα ago
   417. Fake Money For Salee 1 εβδομάδα ago
   418. buy ativan online 1 εβδομάδα ago
   419. online loan 1 εβδομάδα ago
   420. tv shows 7 ημέρες ago
   421. apk for pc free download 6 ημέρες ago
   422. glandular fever symptoms 6 ημέρες ago
   423. dual vibrators 5 ημέρες ago
   424. Buy cannabis online 5 ημέρες ago
   425. download apk app for pc 4 ημέρες ago