ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

Rate this post

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΩΣ ΟΙ Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ, Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ & Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ Λ.ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  [fb_button]amfipoli_tafos_madata_542765945Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι φαίνεται ότι παίχθηκε και παίζεται γύρω από τις ανασκαφές τόσο της ομάδας της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη στην Αμφίπολη, όσο και της αρχαιολόγου Λιάνας Σουβαλτζή στην όαση Σίουα της Αιγύπτου μέχρι το 1996.

  Η μεν τελευταία πλέον κανονικά καταγγέλλει τους Κ.Σημίτη, Θ..Πάγκαλο και Ε.Βενιζέλο ότι την εποχή εκείνη σαμποτάρισαν την ανασκαφή στην Αίγυπτο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, πιθανόν, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι «Θα ειχαμε έξαρση του εθνικισμού στην Ελλάδα ειδικά στο θέμα των Σκοπίων» (!) όπως της είπε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος.

  Η δε, πρόσφατη αποκάλυψη του τάφου-τύμβου στην Αμφίπολη από την Κ.Περιστέρη, τελικά φαίνεται ότι χρησιμοποιείται πολιτικά από την κυβέρνηση για να στρεψει αλλού την προσοχή των πολιτών και ειδικά του συντηρητικού-πατριωτικού χώρου, ενώ από την αρχή γνωρίζουν ότι ο τάφος ΔΕΝ είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Είναι βασιλικός τάφος της εποχής, είναι τεράστιας σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, ακόμα και αν έχει συληθεί, όπως όλα δείχνουν , αλλά δεν είναι, δυστυχώς, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Το σόου που στήθηκε με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά σε όλες τις πρώτες φωτογραφίες με τον Α.Σαμαρά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την είσοδο του τάφου σε ένα κοινό πολιτών που διψούσε για πληροφόρηση και εικόνες από έναν τάφο όπου πιθανόν να είχε μέσα ως τελευταίο κάτοικο τον Ελληνα Μακεδόνα «Βασιλέα των Βασιλέων», ξέσπασε ακριβώς την στιγμή που ψηφίστηκε στην Βουλή ο εξοντωτικός φόρος ακινήτων του ΕΝΦΙΑ!

  Και τελείως τυχαία θα έχουμε το άνοιγμα του τάφου και τα τελικά συμπεράσματα τις ημέρες που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Α.Σαμαράς!Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανακοινώσεις για την ανακάλυψη του τάφου έγιναν τον … Μάρτιο στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από την Κ.Περιστέρη!

  Και η παρουσίαση ήταν λεπτομερής και τα είχε όλα: Τις προσπάθειες των δύο τελευταίων ετών στον λόφο Καστά, του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.Αλλά τότε ουδείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα, μέχρι που οι επικοινωνολόγοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν … ότι «η Γη είναι σφαιρική» και ότι η Α.Σαμαράς μπορεί να φωτογραφηθεί μπροστά στην … σφίγγα ως έτερη ζωντανή σφίγγα!

  Γιατί όλα αυτά; Για να υπάρξει βελτίωση της εικόνας του ίδιου του πρωθυπουργού και να υπάρξει αντιπερισπασμός στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.Και οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά και του υπουργού Πολιτισμού Κ.Τασούλα «φούντωσαν» το ζήτημα, ενώ όλοι ξέρουν ότι ο τάφος είναι μεν βασιλικός (ίσως είναι θαμμένος και κάποιος αντιβασιλέας της περιόδου) αλλά δεν είναι του Μ.Αλεξάνδρου για μία σειρά λόγων και αντικειμενικών ευρημάτων.

  Ανεξάρτητα, επαναλαμβάνουμε, με την ήδη τεράστια αρχαιολογική επιτυχία του ευρήματος και της αξία για την κατάδειξη της συνέχειας της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους αρχαίους χρόνους, την οποία εμπεριέχει.

  Ακριβώς τα αντίθετα ήταν τα κίνητρα της κυβέρνησης Σημίτη που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πολύ σοβαρής ανασκαφής στην Αίγυπτο της γνωστής αρχαιολόγου Λιάνα Σουβαλτζή, που από το 1989 μέχρι το 1996 προχώρησε σε ανακαλύψεις που πιθανόν να σχετίζονται με τον τάφο του Βασιλέα των Βασιλέων αλλά σταμάτησαν κατ΄πιν απαίτησης της κυβέρνησης Σημίτη για να μην υπάρξει «άνοδος του εθνικισμού».

  Οπως αναφέρει σε συνέντευξή της οι έρευνες της εποχής στην Αιγυπτο, που γίνονταν με αυτοχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση ενός τάφου.

  Βρήκαμε έναν υπέργειο ναόσχημο μακεδονικό τάφο με εμβαδόν 525 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο χώρος που ανήκει ο τάφος ξεπερνά τα 12.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρέθηκαν μάλιστα 4 αγάλματα λεόντων που φύλαγαν την είσοδο του τάφου» διηγείται η αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι ανακάλυψε και ελληνικές επιγραφές, η πρώτη εκ των οποίων έγραφε: «Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα

  image (2)Κατόπιν επεμβάσεως της τότε κυβέρνησης, όπως είπε η κ. Σουλβατζή, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σταμάτησε το έργο, παρόλο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου. Σύμφωνα με την ίδια ο τάφος που έφερε στο φως συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να ήταν του Αλεξάνδρου όμως η διακοπή των ανασκαφών δεν επέτρεψαν να αποδειχθεί.

  Η κ. Σουβαλτζή, σε παλαιότερη συνέντευξή της, χωρίς να μασά τα λόγια της, είχε κατακεραυνώσει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.

  Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν τότε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου έγινε από τον τότε πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη ο οποίος έστειλε τον θανόντα πλέον Μοσκώφ, που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, να ζητήσει από την αιγυπτιακή πλευρά να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουν τις άδειες (σ.σ. τις άδειες που αφορούσαν το τελευταίο στάδιο των ανασκαφών που πιθανόν να έφερναν στο φως το ταριχευμένο σώμα του Αλέξανδρου).

  Η αιγυπτιακή πλευρά μου το ανέφερε αυτό. Μου είπαν κατά λέξη: «Κυρία Σουβαλτζή, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρονικά η ίδια σας η χώρα να ζητάει κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε”. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «παίχτηκαν πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία δεν γνωρίζει καθώς δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης αλλά αρχαιολόγος: “Εκείνη η εποχή ήταν μία εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

  Ήταν πάλι προσπάθειες να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία…
  Ο κ. Πάγκαλος με είχε καλέσει – όλοι ξέρουμε πόσο ελεύθερα μιλάει – και μου είπε δεν είναι τόσο οι ζήλίες των αρχαιολόγων, αυτές υπάρχουν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνικισμό, και ότι πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί.

  Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλέξανδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Να μην μιλάμε για να μην ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων. Ίσως εκείνη την εποχή να γινόταν παζάρια για το όνομα”.

  Συνεχίζοντας αναφέρει ότι για την συγκεκριμένη ανασκαφή στην Αίγυπτο είχαν παιχθεί πολλά παιχνίδια. “Βέβαια εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση. Όλοι στην Νέα Δημοκρατία ξέρανε το θέμα και όλοι υπόσχονταν ότι θα το ταχτοποιούσαν όταν έρχονταν στην εξουσία. Και ήρθαν φυσικά στην εξουσία, αν τακτοποίησαν τίποτα, πείτε το μου και εμένα. Τίποτα δεν έγινε απολύτως”.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ζήτησε να συνομιλήσει ακόμη και με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς υπήρχε απροθυμία από το ιδιαίτερο γραφείο του.

  Τέλος η κ. Σουβαλτζή κάνει αναφορά στην συνάντηση της με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση: “Είναι μία συνάντηση που δεν μπορεί να την σβήσει κάποιος εύκολα από την μνήμη του, διότι παραδέχθηκε – είχε έρθει με μία ομάδα επιστημόνων – ότι είναι ένα πολύ μεγάλο εύρημα το οποίο, όπως μου είπε, θα άλλαζε όχι μόνο τη μοίρα της όασης και γενικότερα της Αιγύπτου, αλλά και κατά κάποιο τρόπο όλου του κόσμου. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ μας γιατί μου ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, κίναιδος, τα γνωστά.

  Και του είπα δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο διότι εάν ήταν κάποιος κίναιδος δεν θα έκανε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά θα ήταν δέσμιος του πάθους του και ότι τα περί μέθυσου ήταν ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην ρωμαϊκή εποχή όταν η Ρώμη ήθελε να δείξει ότι από εκείνη ξεκίνησε ο πολιτισμός… Μου είπε κάποια στιγμή (σ.σ. ο πρέσβης του Ισραήλ) ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ.


   Και του είπα “κ. Πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός και δεν ευσταθούν καθώς ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο, αυτό να το πιστέψω. Αλλά να μου πείτε ότι ότι ένας Αλέξανδρος να πήγε ειδικά να προσκυνήσει τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ”.

   Και μου είπε ότι είχα θάρρος, και όποιος έχει θάρρος κάποια στιγμή το πληρώνει”. Φεύγοντας ο πρέσβης του Ισραήλ την συνεχάρη για την ανασκαφή: “Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε”.

   πηγη

   ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού που παίζεται από την κυβέρνηση

   470 Σχόλια

   1. Jae Accardo 1 έτος ago
   2. Marion Sessin 1 έτος ago
   3. Lacy Fauci 1 έτος ago
   4. survivors guilt 1 έτος ago
   5. 女士 1 έτος ago
   6. futbol.run Pärnu 1 έτος ago
   7. Go Here 12 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 12 μήνες ago
   9. John Deere Service Manuals 12 μήνες ago
   10. fashion 2008 12 μήνες ago
   11. Health & Fitness 12 μήνες ago
   12. House & Home Improvement 12 μήνες ago
   13. Health & Fitness 12 μήνες ago
   14. House & Home Improvement 12 μήνες ago
   15. Jobs & Career 12 μήνες ago
   16. Jobs & Career 12 μήνες ago
   17. 72 ways to make money online 12 μήνες ago
   18. far cry 5 fishing tips 12 μήνες ago
   19. News 12 μήνες ago
   20. News 12 μήνες ago
   21. Emerging Technology 12 μήνες ago
   22. Science daily 12 μήνες ago
   23. New Technology in Computer 12 μήνες ago
   24. Seo Website 12 μήνες ago
   25. Pets 12 μήνες ago
   26. Pets 12 μήνες ago
   27. Shopping And Fashion 12 μήνες ago
   28. Law & Legal 12 μήνες ago
   29. science 12 μήνες ago
   30. Web Design 12 μήνες ago
   31. buy furniture 12 μήνες ago
   32. health quit smoking 12 μήνες ago
   33. dmca 12 μήνες ago
   34. Nail Scottsdale AZ 12 μήνες ago
   35. health asthma 12 μήνες ago
   36. Health 12 μήνες ago
   37. online casino games 12 μήνες ago
   38. Iulian Croitoru 12 μήνες ago
   39. film streaming 12 μήνες ago
   40. health insurance tips 12 μήνες ago
   41. Technology 12 μήνες ago
   42. Technology 12 μήνες ago
   43. Web Design 12 μήνες ago
   44. film streaming 12 μήνες ago
   45. toko laptop murah 12 μήνες ago
   46. interior design tips 12 μήνες ago
   47. Home Improvement 12 μήνες ago
   48. New Gadgets 12 μήνες ago
   49. Dmca 12 μήνες ago
   50. Dmca 12 μήνες ago
   51. Dmca 12 μήνες ago
   52. Dmca 12 μήνες ago
   53. voir film en streaming vk 12 μήνες ago
   54. ilmanvaihtokanavien puhdistus 12 μήνες ago
   55. Fashion 11 μήνες ago
   56. film gratuit 11 μήνες ago
   57. Travel & Leisure 11 μήνες ago
   58. streaming vf 11 μήνες ago
   59. film complet 11 μήνες ago
   60. digital marketing agency 11 μήνες ago
   61. stream complet 11 μήνες ago
   62. w88vn.com 11 μήνες ago
   63. vitamins and minerals 11 μήνες ago
   64. computer & technology 11 μήνες ago
   65. computer & technology 11 μήνες ago
   66. computer & technology 11 μήνες ago
   67. W88.com 11 μήνες ago
   68. grosir kaos polos 11 μήνες ago
   69. Finance Portfolio 11 μήνες ago
   70. Tractor Workshop Manuals 11 μήνες ago
   71. Home Improvement 11 μήνες ago
   72. Home Improvement 11 μήνες ago
   73. xxx 11 μήνες ago
   74. your credit repair service 11 μήνες ago
   75. Bangkok 11 μήνες ago
   76. health acid reflux 11 μήνες ago
   77. News 11 μήνες ago
   78. fiber craft 11 μήνες ago
   79. Hopscotch 11 μήνες ago
   80. design 11 μήνες ago
   81. health hair loss 11 μήνες ago
   82. health muscle building 11 μήνες ago
   83. Home Improvement 11 μήνες ago
   84. Home Improvement 11 μήνες ago
   85. interior 11 μήνες ago
   86. Home Improvement 11 μήνες ago
   87. News 11 μήνες ago
   88. Home Improvement 11 μήνες ago
   89. Post 11 μήνες ago
   90. w88club.ccom 11 μήνες ago
   91. learn guitar tips 11 μήνες ago
   92. stream complet 11 μήνες ago
   93. tee 11 μήνες ago
   94. Indian Kanoon 11 μήνες ago
   95. Mendosa 11 μήνες ago
   96. shoes online shopping 11 μήνες ago
   97. Art Entertainment 11 μήνες ago
   98. household shopping 11 μήνες ago
   99. health magazine 11 μήνες ago
   100. bape jacket cheap 11 μήνες ago
   101. herbal shop 11 μήνες ago
   102. Law and Legal 11 μήνες ago
   103. health magazine 11 μήνες ago
   104. Home Improvement 11 μήνες ago
   105. soccer games 11 μήνες ago
   106. Eletmod Magazin 11 μήνες ago
   107. click here 11 μήνες ago
   108. Natural Swiss 11 μήνες ago
   109. active stem 11 μήνες ago
   110. hipster t shirts 11 μήνες ago
   111. nail scottsdale 11 μήνες ago
   112. paket tour pulau komodo 11 μήνες ago
   113. jasa beli barang luar negeri 11 μήνες ago
   114. europe hotels and resorts 11 μήνες ago
   115. modern parenting 11 μήνες ago
   116. new product 11 μήνες ago
   117. Pets 11 μήνες ago
   118. jasa service ac surabaya 11 μήνες ago
   119. sarung jok mobil 11 μήνες ago
   120. Home Improvement 11 μήνες ago
   121. forex investment 11 μήνες ago
   122. How to Implement Business 11 μήνες ago
   123. susu kambing 11 μήνες ago
   124. health news 11 μήνες ago
   125. business logo 11 μήνες ago
   126. medicine 11 μήνες ago
   127. business current events 11 μήνες ago
   128. Travel 11 μήνες ago
   129. computer services rockhampton 11 μήνες ago
   130. puzzle games history 11 μήνες ago
   131. XXX 11 μήνες ago
   132. pasang susuk 11 μήνες ago
   133. sewa mobil di lombok 11 μήνες ago
   134. Health And Fitness 11 μήνες ago
   135. Business & Finance 11 μήνες ago
   136. paket tour bangkok murah 11 μήνες ago
   137. Health And Fitness 10 μήνες ago
   138. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   139. Pets 10 μήνες ago
   140. Health And Fitness 10 μήνες ago
   141. Technnology 10 μήνες ago
   142. Health 10 μήνες ago
   143. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   144. Business & Finance 10 μήνες ago
   145. bioskop45 10 μήνες ago
   146. Home Improvement 10 μήνες ago
   147. Health And Fitness 10 μήνες ago
   148. Health And Fitness 10 μήνες ago
   149. Education 10 μήνες ago
   150. Media 10 μήνες ago
   151. Pets 10 μήνες ago
   152. Home Improvement 10 μήνες ago
   153. Health And Fitness 10 μήνες ago
   154. this page 10 μήνες ago
   155. Seo 10 μήνες ago
   156. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   157. Technnology 10 μήνες ago
   158. Shopping And Fashion 10 μήνες ago
   159. Home Improvement 10 μήνες ago
   160. Education 10 μήνες ago
   161. Shopping And Fashion 10 μήνες ago
   162. grouphash cloud mining 10 μήνες ago
   163. satta matka 10 μήνες ago
   164. Click here to find out more 10 μήνες ago
   165. Technology 10 μήνες ago
   166. Business & Finance 10 μήνες ago
   167. Business & Finance 10 μήνες ago
   168. Art And Entertainment 10 μήνες ago
   169. Home Improvement 10 μήνες ago
   170. pay for removal 10 μήνες ago
   171. Business & Finance 10 μήνες ago
   172. ww88live 10 μήνες ago
   173. This is pretty sweet 10 μήνες ago
   174. accessories brand shop 10 μήνες ago
   175. dog training 10 μήνες ago
   176. Business & Finance 10 μήνες ago
   177. Business & Finance 10 μήνες ago
   178. Business & Finance 10 μήνες ago
   179. automotive industry 10 μήνες ago
   180. Business & Finance 10 μήνες ago
   181. applied art 10 μήνες ago
   182. Business & Finance 10 μήνες ago
   183. Games 10 μήνες ago
   184. jasa fumigasi 10 μήνες ago
   185. bass 10 μήνες ago
   186. free surfing games download 10 μήνες ago
   187. security technology course 10 μήνες ago
   188. Business Plan 10 μήνες ago
   189. Health 10 μήνες ago
   190. getting investors 10 μήνες ago
   191. Business & Finance 10 μήνες ago
   192. Legal 10 μήνες ago
   193. kids health 10 μήνες ago
   194. flight 10 μήνες ago
   195. top chart music 10 μήνες ago
   196. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   197. definition of education 10 μήνες ago
   198. travel souvenir 10 μήνες ago
   199. Computer & Technology 10 μήνες ago
   200. Business & Finance 10 μήνες ago
   201. daftar paytren online 10 μήνες ago
   202. applied art 10 μήνες ago
   203. Business & Finance 10 μήνες ago
   204. music and audio 10 μήνες ago
   205. e-learning 10 μήνες ago
   206. Business & Finance 10 μήνες ago
   207. House & Home Improvement 10 μήνες ago
   208. Health & Fitness 9 μήνες ago
   209. Business & Finance 9 μήνες ago
   210. Dating 9 μήνες ago
   211. internet providers 9 μήνες ago
   212. kaos 9 μήνες ago
   213. Hacking Tools 9 μήνες ago
   214. Home 9 μήνες ago
   215. Car & Automotive 9 μήνες ago
   216. Car & Automotive 9 μήνες ago
   217. plugin review 9 μήνες ago
   218. Car & Automotive 9 μήνες ago
   219. Car & Automotive 9 μήνες ago
   220. Car & Automotive 9 μήνες ago
   221. Business News 9 μήνες ago
   222. reddit r scuba diving 9 μήνες ago
   223. timeshare use 9 μήνες ago
   224. alpha m teeth whitening 9 μήνες ago
   225. Food 9 μήνες ago
   226. situs togel terpercaya 9 μήνες ago
   227. sports village athletics 9 μήνες ago
   228. call center 9 μήνες ago
   229. Fashion and Shopping 9 μήνες ago
   230. Technology 9 μήνες ago
   231. Tour & Travel 9 μήνες ago
   232. Pets 9 μήνες ago
   233. holistic medicine 9 μήνες ago
   234. Pets 9 μήνες ago
   235. Technology 9 μήνες ago
   236. Education 9 μήνες ago
   237. business information 9 μήνες ago
   238. Business Ideas 8 μήνες ago
   239. tops law school 8 μήνες ago
   240. Plumbers 8 μήνες ago
   241. situs judi bola 8 μήνες ago
   242. Google 8 μήνες ago
   243. Travel Guides 8 μήνες ago
   244. situs bola 8 μήνες ago
   245. dp penis ring vibrator 8 μήνες ago
   246. Google 8 μήνες ago
   247. Desert Safari Deals 8 μήνες ago
   248. pokerqq 8 μήνες ago
   249. ipad repair near me 8 μήνες ago
   250. penis masturbator 8 μήνες ago
   251. airline flight 8 μήνες ago
   252. hipnoterapi jakarta 8 μήνες ago
   253. view publisher site 8 μήνες ago
   254. Apex Legends Tiers 8 μήνες ago
   255. how to massage g spot 8 μήνες ago
   256. pink jelly dildo 8 μήνες ago
   257. Vacation Resorts 8 μήνες ago
   258. evolved sex toy 8 μήνες ago
   259. Porn City XXX 8 μήνες ago
   260. glow dildo 8 μήνες ago
   261. shops in montagu 8 μήνες ago
   262. online tech support jobs 7 μήνες ago
   263. houston seo 7 μήνες ago
   264. teen porn 7 μήνες ago
   265. suba suba 7 μήνες ago
   266. Auto Insurance 7 μήνες ago
   267. best anal sex toys 7 μήνες ago
   268. anal plugs 7 μήνες ago
   269. 188bet 7 μήνες ago
   270. obat hammer of thor 7 μήνες ago
   271. pc games apps free download 7 μήνες ago
   272. pc games free download 7 μήνες ago
   273. free download for windows pc 7 μήνες ago
   274. pc games for windows 10 7 μήνες ago
   275. penis enlargement pump 7 μήνες ago
   276. pc games for windows 10 7 μήνες ago
   277. webcam sex 7 μήνες ago
   278. dominoqq 7 μήνες ago
   279. cars for sale in houston tx 7 μήνες ago
   280. sexo ao vivo 7 μήνες ago
   281. first time anal 7 μήνες ago
   282. zero tolerance stroker 7 μήνες ago
   283. judi online 7 μήνες ago
   284. strandlakens 7 μήνες ago
   285. situs judi dominoqq 7 μήνες ago
   286. situs poker online 7 μήνες ago
   287. free download for windows 8 7 μήνες ago
   288. pc app free download 7 μήνες ago
   289. vibrating bullet 7 μήνες ago
   290. cursos gratuitos 7 μήνες ago
   291. dick toys 7 μήνες ago
   292. Bàn đứng tự động 7 μήνες ago
   293. rak toko 7 μήνες ago
   294. thrusting bunny vibe 7 μήνες ago
   295. how to use prostate vibrator 7 μήνες ago
   296. dildo with balls 7 μήνες ago
   297. app testing job 6 μήνες ago
   298. негодовать 6 μήνες ago
   299. silicone penis ring 6 μήνες ago
   300. dnp3 vs modbus 6 μήνες ago
   301. kegel weights 6 μήνες ago
   302. remote control panty vibe 6 μήνες ago
   303. steroid powder 6 μήνες ago
   304. double dong 6 μήνες ago
   305. branding west palm beach 6 μήνες ago
   306. bullet vibrator review 6 μήνες ago
   307. wrist to ankle restraints 6 μήνες ago
   308. pornland 6 μήνες ago
   309. calexotics butterfly 6 μήνες ago
   310. how to deep throat 6 μήνες ago
   311. parliament 6 μήνες ago
   312. suction cup dongs 6 μήνες ago
   313. mens sex toys 6 μήνες ago
   314. best vibrator 2019 6 μήνες ago
   315. rechargeable bullet 6 μήνες ago
   316. wordpress developer brisbane 6 μήνες ago
   317. hundeseng til stor hund 5 μήνες ago
   318. Зарплата 5 μήνες ago
   319. Pakistani Suits 5 μήνες ago
   320. Pool Covers 5 μήνες ago
   321. sexboer 5 μήνες ago
   322. porno files 5 μήνες ago
   323. gratis films 5 μήνες ago
   324. iptv new jersey 5 μήνες ago
   325. Sandy Stulick 5 μήνες ago
   326. adam and eve vibrators 5 μήνες ago
   327. virtual visa card 5 μήνες ago
   328. алкание 5 μήνες ago
   329. english translation 5 μήνες ago
   330. bigger penis 5 μήνες ago
   331. beeg bbw 5 μήνες ago
   332. http://financehelper.net/ 5 μήνες ago
   333. Don Karl Juravin 5 μήνες ago
   334. orm i hundens afføring 5 μήνες ago
   335. beautiful Arab women 5 μήνες ago
   336. unboxing vibrator 5 μήνες ago
   337. Philadelphia Elibrary 5 μήνες ago
   338. شاب ينيك خالته 5 μήνες ago
   339. link alternatif qq poker 5 μήνες ago
   340. city to city ride 5 μήνες ago
   341. vibrator for beginners 5 μήνες ago
   342. using penis ring 5 μήνες ago
   343. cs go legit cheating 5 μήνες ago
   344. viagra 5 μήνες ago
   345. best underwear for gay men 4 μήνες ago
   346. pleasure ring 4 μήνες ago
   347. iraniporn 4 μήνες ago
   348. Yt Mp3 4 μήνες ago
   349. interior doors cape town 4 μήνες ago
   350. pppd 780 4 μήνες ago
   351. glass plugs 4 μήνες ago
   352. indian aunty blowjob 4 μήνες ago
   353. seo 4 μήνες ago
   354. sewa pa system shah alam 4 μήνες ago
   355. gay dildo porn 4 μήνες ago
   356. https://1921681254.online/ 4 μήνες ago
   357. wand vibrator 4 μήνες ago
   358. dildo review 4 μήνες ago
   359. free download for windows 10 4 μήνες ago
   360. Mastercard buy 4 μήνες ago
   361. apps download for windows 8 4 μήνες ago
   362. free download for pc windows 4 μήνες ago
   363. play online games on pc 4 μήνες ago
   364. mario kart cartridges 4 μήνες ago
   365. Technology 4 μήνες ago
   366. vcc for paypal verify 4 μήνες ago
   367. mywalmart schedule 4 μήνες ago
   368. ginger dank 4 μήνες ago
   369. mario cartridges 4 μήνες ago
   370. Teen Swallow Cum 4 μήνες ago
   371. Business 4 μήνες ago
   372. Business 4 μήνες ago
   373. marketing 3 μήνες ago
   374. Baccarat Strategy PDF 3 μήνες ago
   375. Roulette Strategy 3 μήνες ago
   376. 618media.com 3 μήνες ago
   377. Startups 3 μήνες ago
   378. buy xanax online 3 μήνες ago
   379. Dank Vapes Cartridges 3 μήνες ago
   380. free ads Australia 3 μήνες ago
   381. bondage sex toys 3 μήνες ago
   382. my site 3 μήνες ago
   383. personal lubricant 3 μήνες ago
   384. IPX 369 3 μήνες ago
   385. whatsapp verify number buy 3 μήνες ago
   386. adam's true feel cock 3 μήνες ago
   387. text your ex back free pdf 3 μήνες ago
   388. SEO Vancouver 3 μήνες ago
   389. HUNTA-651 3 μήνες ago
   390. best bullet massager 3 μήνες ago
   391. pc games download 3 μήνες ago
   392. free download for windows pc 3 μήνες ago
   393. free app for pc download 3 μήνες ago
   394. best anal training sex toys 3 μήνες ago
   395. Who was I in my past lives? 3 μήνες ago
   396. nipple toys 3 μήνες ago
   397. hotmail account sign in 3 μήνες ago
   398. Buy vape online 3 μήνες ago
   399. app download for pc 3 μήνες ago
   400. g spot women 3 μήνες ago
   401. free games download for pc 3 μήνες ago
   402. wordpress 3 μήνες ago
   403. using a rabbit vibrator 3 μήνες ago
   404. cialis on line 3 μήνες ago
   405. KweenMothaHair 3 μήνες ago
   406. apk for pc free download 3 μήνες ago
   407. pc games for windows xp 3 μήνες ago
   408. app download for pc 3 μήνες ago
   409. pc games for windows 10 3 μήνες ago
   410. Vape near me 3 μήνες ago
   411. cruises from Sydney 3 μήνες ago
   412. erfahrungen mspy 3 μήνες ago
   413. Kimberly Marshall 3 μήνες ago
   414. double dildo 2 μήνες ago
   415. Fake Money For Salee 2 μήνες ago
   416. buy ativan online 2 μήνες ago
   417. online loan 2 μήνες ago
   418. tv shows 2 μήνες ago
   419. apk for pc free download 2 μήνες ago
   420. glandular fever symptoms 2 μήνες ago
   421. dual vibrators 2 μήνες ago
   422. Buy cannabis online 2 μήνες ago
   423. download apk app for pc 2 μήνες ago
   424. Ramon Speese 1 μήνα ago
   425. Lucas Skinner 1 εβδομάδα ago