Μέσω eBay θα πωληθούν 350 κρατικά αυτοκίνητα – Περιλαμβάνεται και η θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου

Rate this post

Για ακόμη μία φορά στη χώρα μας τέθηκε θέμα κατάργησης των πολυτελών κρατικών αυτοκινήτων, τα οποία ανέκαθεν έμπαιναν…στο μάτι των πολιτών.

tromaktiko (26)Mercedes, BMW, Lexus συνήθιζαν να συνοδεύουν τα δημόσια πρόσωπα. Η θωρακισμένη BMW του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελούσε ένα από τα τελευταία απομεινάρια των «χλιδάτων» εποχών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως άλλωστε έχουν κάνει και οι προκάτοχοί του, έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθούν υπουργικά και βουλευτικά αυτοκίνητα, να καταργηθούν τα ακριβά και να εξοικονομηθούν πόροι.

Ωστόσο, οι πολίτες, ακούγοντας τον πρωθυπουργό, αναρωτήθηκαν από μέσα τους «μα πόσα είναι τα κρατικά αυτοκίνητα και πόσα χρήματα δαπανά το Ελληνικό Δημόσιο;». Και όμως, ούτε το ίδιο το κράτος φαίνεται να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που διαθέτει σε υπουργεία, δήμους, υπηρεσίες, από ποιους χρησιμοποιούνται, πόση είναι η δαπάνη κίνησης και συντήρησής τους.


  Το καλοκαίρι του 2013, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΙΜΗΔ) πήρε πρωτοβουλία να δημιουργήσει Μητρώο Κρατικών Αυτοκινήτων, με σκοπό να καταγραφούν όλα τα οχήματα του Δημοσίου. Κάτι όμως που δεν ευοδώθηκε, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα αλλαγής της ηγεσίας του υπουργείου.

  Οπως και για πολλά άλλα σχετικά με το Ελληνικό Δημόσιο, έτσι και για τα κρατικά αυτοκίνητα, οι φορείς που έχουν την ευθύνη είναι πολλοί και διαφορετικοί. Για τα βουλευτικά αρμόδια είναι η Βουλή, για αυτά των δήμων η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλών άλλων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και ορισμένα αυτοκίνητα αγοράζονται από τα ίδια τα υπουργεία.

  Οι κατάλογοι των προσώπων που δικαιούνται κρατικά αυτοκίνητα είναι ατελείωτοι. Εκτός των προφανών, υπουργών, βουλευτών κ.ά., οχήματα δικαιούνται εκατοντάδες άλλα πρόσωπα, από γενικούς γραμματείς Περιφερειών, πρυτάνεις, επάρχους, ανώτατους αξιωματικούς Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής, μέχρι συζύγους αποβιωσάντων πρωθυπουργών!

  Ετσι, όταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχείρησε τη δημιουργία του Μητρώου δεν είχε υπό την εποπτεία του το σύνολο των αυτοκινήτων.

  Το 2006, τα κρατικά αυτοκίνητα υπολογίστηκαν σε 57.654 (!), με ετήσιο κόστος κίνησης – συντήρησης – επισκευών τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Το 2010 μειώθηκαν στις 44.000 και το ετήσιο κόστος τους στα 320 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας στις πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως μόνο τα υπουργεία διαθέτουν 700 αυτοκίνητα.

  Σύμφωνα με στοιχεία για τα αυτοκίνητα που διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαβιβάστηκαν στη Βουλή το 2013 από τον τότε υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη, το υπουργείο διαθέτει στο στόλο του 153 αυτοκίνητα.

  Από αυτά, τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπόλοιπων εξυπηρετούμενων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες. Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξυπηρετούνται με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και την Ευρωβουλή, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, καθώς και ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί.

  Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 το κόστος για την κίνηση και τη λειτουργία των οχημάτων (του στόλου του ΥΔΙΜΗΔ) που χρησιμοποιούνταν από την πολιτική ηγεσία ανήλθε σε 269.122 ευρώ.

  Σκοπός του Μητρώου ήταν η εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών. Αμεση προϋπόθεση ήταν η σταδιακή απόσυρση από την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων άνω των 1.400 κυβικών, κάτι που είχε αποφασιστεί ήδη από το 2010 (ΚΥΑ 129/2534/2010). Ωστόσο, οι υπηρεσίες δεν συμμορφώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα «οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξακολουθούν να εκδίδουν αποφάσεις που αφορούν στην κίνηση των οχημάτων, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις εξαίρεσης από την απόσυρση», όπως αναφέρεται στην απόφαση του 2013.

  Kόστος 3 εκατ. ευρώ για τα 322 βουλευτικά οχήματα

  Πιο ξεκάθαρη μοιάζει η εικόνα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Αυτά ανέρχονται σε 322, όσοι είναι δηλαδή οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές. Οι βουλευτές της Αττικής έχουν δικαίωμα χρήσης αυτοκινήτου έως 1.400 κυβικά, ενώ οι υπόλοιποι μέχρι 1.800 κυβικά. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν τα αγοράζει η Βουλή, αλλά είναι μακροχρόνια μισθωμένα με τη διαδικασία του leasing. Το μίσθωμα ανέρχεται στα 750 ευρώ το μήνα για τα οχήματα έως 1.400 κυβικών και στα 1.200 ευρώ το μήνα για εκείνα που είναι έως 1.800 κυβικά.

  Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν συμβατικές πινακίδες, τα παίρνουν οι βουλευτές όταν εκλεγούν και τα χρησιμοποιούν μέχρι το τέλος της θητείας τους. Εχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι χρήση θέλουν και να πηγαινοέρχονται με αυτά στην επαρχία. Τα καύσιμα επιβαρύνουν τους χρήστες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η ετήσια δαπάνη για τα βουλευτικά οχήματα ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ευρώ. Η τελευταία σύμβαση έληξε τον Σεπτέμβριο του 2014 και ανανεώθηκε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2015, με τη Βουλή να πετυχαίνει κατά 500.000 ευρώ καλύτερη συμφωνία.

  Αλαλούμ με τα αυτοκίνητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  Στο Δήμο Αθηναίων ο συνολικός στόλος ανέρχεται σε 709 οχήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακόμη και τα οχήματα καθαριότητας.

  Ενα αλαλούμ επικρατεί και μεταξύ των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και παράγοντες των δήμων.

  Οπως φαίνεται, ο κάθε δήμος διαχειρίζεται τα δικά του αυτοκίνητα, για τα οποία καλύπτει επίσης το κόστος συντήρησης και επισκευών.

  Ενδεικτικά, στο Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου, Βασίλη Ολυμερόπουλο, ο συνολικός στόλος ανέρχεται σε 709 οχήματα.

  Βέβαια σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα οχήματα καθαριότητας, τα απορριμματοφόρα κ.ά. Αυτοκίνητα προσωπικής χρήσης διαθέτουν, εκτός του δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας καθώς και οι πρόεδροι των Οργανισμών.

  Εκτός από δύο αυτοκίνητα, όλα τα υπόλοιπα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων είναι κάτω των 1.400 κυβικών, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ολυμερόπουλο, οι αντιδήμαρχοι δεν παίρνουν τα αυτοκίνητα που τους αναλογούν στα σπίτια τους, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά τα χρησιμοποιούν μόνο για υπηρεσιακές ανάγκες.

  Ωστόσο, τα οχήματα είναι πολλών ετών. Το κόστος συντήρησης όλου του στόλου του Δήμου Αθηναίων για την τριετία 2014 – 2017 ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

  Σε ηλεκτρονική δημοπρασία θα πωληθεί η BMW Βενιζέλου των 750.000 ευρώ

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας Βουλής εμφανίστηκε στη Βουλή με ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda.

  Η τεθωρακισμένη BMW του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία μπήκε αμέσως στο στόχαστρο με την αλλαγή της κυβέρνησης, αποτελεί την τελευταία ίσως ένδειξη ότι τα χρόνια πριν από την κρίση όλα τα δημόσια πρόσωπα κυκλοφορούσαν με χλιδάτα και πανάκριβα αυτοκίνητα.

  Η κυβέρνηση αναζητά υποψήφιους αγοραστές τόσο για τη συγκεκριμένη BMW όσο για και την «αδερφή» της, αξίας 750.000 έκαστη. Και οι δύο είχαν αγοραστεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.

  Η πρώτη, όπως είναι γνωστό, προοριζόταν για τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά κατέληξε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα πουληθεί με… ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Στο ελληνικό «e-bay» θα μπουν ακόμα 350 αυτοκίνητα από το στόλο των υπουργείων, ο οποίος θα μειωθεί κατά 50%, ως απόρροια του σχεδίου για περικοπή των δαπανών.


   Η δεύτερη BMW προοριζόταν για τον εκάστοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και κατέληξε στο στόλο των πρωθυπουργικών αυτοκινήτων. Η πρώτη της εμφάνιση ως πρωθυπουργικού αυτοκινήτου είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πάει με αυτή να παραλάβει την Ανγκελα Μέρκελ.

   Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την πώλησή τους αλλά η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μη χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξοικονομούνται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα σέρβις και τα καύσιμά τους. Την ημέρα πάντως της ορκωμοσίας στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε με ασημί Skoda.

   πηγη

   340 Σχόλια

   1. Blaine Ledon 11 μήνες ago
   2. Joan Gantert 11 μήνες ago
   3. Anthony Lenoue 10 μήνες ago
   4. Alex Neumeier 10 μήνες ago
   5. www.boostersite.com 10 μήνες ago
   6. prepping for tile floor 9 μήνες ago
   7. 亮彩保濕口紅 8 μήνες ago
   8. 康和堂 7 μήνες ago
   9. important source 6 μήνες ago
   10. John Deere Technical Manuals 6 μήνες ago
   11. Home Interior 6 μήνες ago
   12. u fashion frankston 6 μήνες ago
   13. News 6 μήνες ago
   14. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   15. Health & Fitness 6 μήνες ago
   16. Health & Fitness 6 μήνες ago
   17. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   18. Health & Fitness 6 μήνες ago
   19. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   20. make money online qatar 6 μήνες ago
   21. Home Improvement 6 μήνες ago
   22. Jobs & Career 6 μήνες ago
   23. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   24. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   25. News 6 μήνες ago
   26. News 6 μήνες ago
   27. Fashion 6 μήνες ago
   28. Computer Software 6 μήνες ago
   29. emerging technology 6 μήνες ago
   30. Technology and Website 6 μήνες ago
   31. Software Online 6 μήνες ago
   32. Women’S Clothing 6 μήνες ago
   33. plumbing system 6 μήνες ago
   34. Law & Legal 6 μήνες ago
   35. Pets 6 μήνες ago
   36. dmca 6 μήνες ago
   37. Music Arts & Entertainments 6 μήνες ago
   38. Pets 6 μήνες ago
   39. Pets 6 μήνες ago
   40. Shopping And Fashion 6 μήνες ago
   41. Legal 6 μήνες ago
   42. dmca 6 μήνες ago
   43. Modern technology 6 μήνες ago
   44. nail scottsdale 6 μήνες ago
   45. Home Improvement 6 μήνες ago
   46. casino game 6 μήνες ago
   47. health anxiety 6 μήνες ago
   48. Web Design 6 μήνες ago
   49. Fashion For Passion 6 μήνες ago
   50. Fashion 6 μήνες ago
   51. anal 6 μήνες ago
   52. film complet 6 μήνες ago
   53. Dmca 5 μήνες ago
   54. toko laptop murah 5 μήνες ago
   55. Technology 5 μήνες ago
   56. Technology 5 μήνες ago
   57. Technology 5 μήνες ago
   58. Dmca 5 μήνες ago
   59. Attorney 5 μήνες ago
   60. Dmca 5 μήνες ago
   61. Dmca 5 μήνες ago
   62. Home Improvement 5 μήνες ago
   63. regarder film streaming 5 μήνες ago
   64. Latest technology 5 μήνες ago
   65. New Gadgets 5 μήνες ago
   66. Fashion 5 μήνες ago
   67. streaming vf 5 μήνες ago
   68. stream complet 5 μήνες ago
   69. shoes online shopping 5 μήνες ago
   70. jasa digital marketing 5 μήνες ago
   71. w88vn.com 5 μήνες ago
   72. film gratuit 5 μήνες ago
   73. Website & Web Design 5 μήνες ago
   74. Website & Web Design 5 μήνες ago
   75. w88 casino online thailand 5 μήνες ago
   76. jual souvenir tumbler murah 5 μήνες ago
   77. Business Variety 5 μήνες ago
   78. computer & technology 5 μήνες ago
   79. computer & technology 5 μήνες ago
   80. Home Improvement 5 μήνες ago
   81. warehouse 5 μήνες ago
   82. sex 5 μήνες ago
   83. Home Improvement 5 μήνες ago
   84. Home Improvement 5 μήνες ago
   85. Bangkok hotels 5 μήνες ago
   86. Health 5 μήνες ago
   87. News 5 μήνες ago
   88. News 5 μήνες ago
   89. Scrabble Games 5 μήνες ago
   90. netbook product 5 μήνες ago
   91. Fashion 5 μήνες ago
   92. Free Mining Bitcoin 5 μήνες ago
   93. health hemorrhoids 5 μήνες ago
   94. home based business ideas 5 μήνες ago
   95. Home Improvement 5 μήνες ago
   96. Home Improvement 5 μήνες ago
   97. internet marketing services 5 μήνες ago
   98. Home Improvement 5 μήνες ago
   99. Link 5 μήνες ago
   100. www.w88club.com 5 μήνες ago
   101. online shopping 247 5 μήνες ago
   102. film streaming 5 μήνες ago
   103. tee 5 μήνες ago
   104. Allie Haze 5 μήνες ago
   105. retirement quotes 5 μήνες ago
   106. Home Improvement 5 μήνες ago
   107. Home Improvement 5 μήνες ago
   108. Art Entertainment 5 μήνες ago
   109. Travel & Tour 5 μήνες ago
   110. time management tips 5 μήνες ago
   111. Health 5 μήνες ago
   112. News 5 μήνες ago
   113. computer programming 5 μήνες ago
   114. medicine 5 μήνες ago
   115. Home Improvement 5 μήνες ago
   116. Art Entertainment 5 μήνες ago
   117. Home Improvement 5 μήνες ago
   118. Home Improvement 5 μήνες ago
   119. Business and Finance 5 μήνες ago
   120. business plan 5 μήνες ago
   121. click here 5 μήνες ago
   122. intelleral 5 μήνες ago
   123. Technology Computer 5 μήνες ago
   124. sertifikasi iso 5 μήνες ago
   125. Entertainment 5 μήνες ago
   126. hard gel nail scottsdale 5 μήνες ago
   127. Travel 5 μήνες ago
   128. Fashion 5 μήνες ago
   129. be wedding organizer 5 μήνες ago
   130. Utoptens.com 5 μήνες ago
   131. qatar career classifieds 5 μήνες ago
   132. Women 5 μήνες ago
   133. homeopathic medicine 5 μήνες ago
   134. netbook product 5 μήνες ago
   135. fighting games 5 μήνες ago
   136. Career And Jobs 5 μήνες ago
   137. new business 5 μήνες ago
   138. alternative medicine 5 μήνες ago
   139. Dating 5 μήνες ago
   140. ministry of education 5 μήνες ago
   141. kids health 5 μήνες ago
   142. air cond 5 μήνες ago
   143. website link 5 μήνες ago
   144. Daniela Lafarga 4 μήνες ago
   145. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   146. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   147. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   148. Health And Fitness 4 μήνες ago
   149. Business & Finance 4 μήνες ago
   150. streaming vf 4 μήνες ago
   151. Health And Fitness 4 μήνες ago
   152. Technnology 4 μήνες ago
   153. Home Improvement 4 μήνες ago
   154. Pets 4 μήνες ago
   155. Education 4 μήνες ago
   156. Business & Finance 4 μήνες ago
   157. Business & Finance 4 μήνες ago
   158. Technnology 4 μήνες ago
   159. Technnology 4 μήνες ago
   160. Real Estate 4 μήνες ago
   161. Food 4 μήνες ago
   162. Shopping And Fashion 4 μήνες ago
   163. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   164. Pets 4 μήνες ago
   165. Home Improvement 4 μήνες ago
   166. Pets 4 μήνες ago
   167. debt relief 4 μήνες ago
   168. Health And Fitness 4 μήνες ago
   169. Health And Fitness 4 μήνες ago
   170. Home Improvement 4 μήνες ago
   171. follow me 4 μήνες ago
   172. matka games 4 μήνες ago
   173. Home Improvement 4 μήνες ago
   174. voirfilms 4 μήνες ago
   175. grouphash cloud mining 4 μήνες ago
   176. Baby & Parenting 4 μήνες ago
   177. Home Improvement 4 μήνες ago
   178. Home Improvement 4 μήνες ago
   179. Find out more here 4 μήνες ago
   180. You can find out more here 4 μήνες ago
   181. Business & Finance 4 μήνες ago
   182. Business & Finance 4 μήνες ago
   183. Business & Finance 4 μήνες ago
   184. Technology 4 μήνες ago
   185. Sports 4 μήνες ago
   186. Business & Finance 4 μήνες ago
   187. timeshare good deal 4 μήνες ago
   188. Business & Finance 4 μήνες ago
   189. Business & Finance 4 μήνες ago
   190. Shopping And Fashion 4 μήνες ago
   191. Business & Finance 4 μήνες ago
   192. House & Home Improvement 4 μήνες ago
   193. Food 4 μήνες ago
   194. Automotive 4 μήνες ago
   195. Automotive 4 μήνες ago
   196. Real Estate 4 μήνες ago
   197. Business & Finance 4 μήνες ago
   198. Business & Finance 4 μήνες ago
   199. Business & Finance 4 μήνες ago
   200. arts and crafts design ideas 4 μήνες ago
   201. Education 4 μήνες ago
   202. used cars 4 μήνες ago
   203. Health & Fitness 4 μήνες ago
   204. Business & Finance 4 μήνες ago
   205. situs judi bola 4 μήνες ago
   206. Piedad Wellborn 4 μήνες ago
   207. Business & Finance 4 μήνες ago
   208. applied technology 4 μήνες ago
   209. medicine 4 μήνες ago
   210. flight 4 μήνες ago
   211. Kelvin Blamer 4 μήνες ago
   212. brand fashion shop 4 μήνες ago
   213. Computer & Technology 4 μήνες ago
   214. diet 4 μήνες ago
   215. vacation secret 4 μήνες ago
   216. Business & Finance 4 μήνες ago
   217. Business 4 μήνες ago
   218. spalding product 4 μήνες ago
   219. home improvement 4 μήνες ago
   220. kids health 4 μήνες ago
   221. Computer & Technology 4 μήνες ago
   222. House & Home Improvement 4 μήνες ago
   223. music and audio 4 μήνες ago
   224. definition of art 3 μήνες ago
   225. shoes bramd shop 3 μήνες ago
   226. Computer & Technology 3 μήνες ago
   227. mobile web development 3 μήνες ago
   228. computer programming 3 μήνες ago
   229. Automotive 3 μήνες ago
   230. Travel & Leisure 3 μήνες ago
   231. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   232. Technology 3 μήνες ago
   233. Emmett 3 μήνες ago
   234. desktop computer builder 3 μήνες ago
   235. Car & Automotive 3 μήνες ago
   236. Home 3 μήνες ago
   237. Travel 3 μήνες ago
   238. Automotive 3 μήνες ago
   239. Car & Automotive 3 μήνες ago
   240. Car & Automotive 3 μήνες ago
   241. Car & Automotive 3 μήνες ago
   242. Car & Automotive 3 μήνες ago
   243. Wedding 3 μήνες ago
   244. Home 3 μήνες ago
   245. Business Jobs 3 μήνες ago
   246. Healthy 3 μήνες ago
   247. home based business 3 μήνες ago
   248. computer games 3 μήνες ago
   249. Google 3 μήνες ago
   250. teeth whitening yakima wa 3 μήνες ago
   251. Healthy 3 μήνες ago
   252. travel 3 μήνες ago
   253. Google 3 μήνες ago
   254. sports athletics training 3 μήνες ago
   255. Fashion and Shopping 3 μήνες ago
   256. Trader Saham Indonesia 3 μήνες ago
   257. Raw Food Chef Training 3 μήνες ago
   258. Trader Saham Indonesia 3 μήνες ago
   259. 먹튀검증 3 μήνες ago
   260. Tour & Travel 3 μήνες ago
   261. Tour & Travel 3 μήνες ago
   262. curso online 3 μήνες ago
   263. teen sex 3 μήνες ago
   264. Tour & Travel 2 μήνες ago
   265. vibrator for women 2 μήνες ago
   266. How to use g spot vibrator 2 μήνες ago
   267. Clit vibrator 2 μήνες ago
   268. Best couples vibrator 2 μήνες ago
   269. cowboys 2 μήνες ago
   270. best bondage sex kit 2 μήνες ago
   271. Discounts over half price 2 μήνες ago
   272. ben wa balls 2 μήνες ago
   273. warming vibrator 2 μήνες ago
   274. high end vibrator 2 μήνες ago
   275. Chicago SEO 2 μήνες ago
   276. How to make money online 2 μήνες ago
   277. Garden Design 2 μήνες ago
   278. curso online 2 μήνες ago
   279. Opportunity 2 μήνες ago
   280. the curve body massager 2 μήνες ago
   281. Weight Loss Exercise 2 μήνες ago
   282. music theory 2 μήνες ago
   283. Gay Sex 2 μήνες ago
   284. deluxe rabbit vibrator 2 μήνες ago
   285. chwilówki 2 μήνες ago
   286. sex toys for plus size 2 μήνες ago
   287. how to play with vibrato 2 μήνες ago
   288. bullet egg 2 μήνες ago
   289. adam and eve jelly dildo 2 μήνες ago
   290. Gallery 2 μήνες ago
   291. Raid Data Recovery durban 1 μήνα ago
   292. Wedding Reception 1 μήνα ago
   293. teen xxx 1 μήνα ago
   294. minecraft 1 μήνα ago
   295. Business Jobs 1 μήνα ago
   296. best anal sex toys 1 μήνα ago
   297. Expensive 1 μήνα ago
   298. anal plugs reviews 1 μήνα ago
   299. 188bet 1 μήνα ago
   300. minecraft 1 μήνα ago
   301. free download for windows 7 4 εβδομάδες ago
   302. software download for windows 7 4 εβδομάδες ago
   303. pc games for windows 10 4 εβδομάδες ago
   304. pc games for windows 7 4 εβδομάδες ago
   305. free download for windows pc 4 εβδομάδες ago
   306. max results penis pump 4 εβδομάδες ago
   307. bad credit car loans houston 4 εβδομάδες ago
   308. full apps download 4 εβδομάδες ago
   309. situs judi dominoqq 4 εβδομάδες ago
   310. free download for pc windows 3 εβδομάδες ago
   311. free app for pc 3 εβδομάδες ago
   312. klik disini 3 εβδομάδες ago
   313. the bullet sex toy 3 εβδομάδες ago
   314. poker online 3 εβδομάδες ago
   315. cursos gratuitos 3 εβδομάδες ago
   316. ring gay 3 εβδομάδες ago
   317. remote control egg 3 εβδομάδες ago
   318. cordless massager 3 εβδομάδες ago
   319. eve thruster vibrator 2 εβδομάδες ago