Πόνος στα νεφρά: Δείτε ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβει

Rate this post

Βασική λειτουργία των νεφρών είναι να φλιτράρουν τοξίνες και βλαβερά υπολείμματα από τον οργανισμό μας.

[fb_button]nefraΠαράλληλα, απομακρύνουν τα περιττά υγρά και απελευθερώνουν ορμόνες που συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την εξισορρόπηση των οξέων και παράλληλα παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου και των ηλεκτρολυτών.

  Ο πόνος στη μία ή και τις δύο πλευρές του κορμού, κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα νεφρά, οφείλεται συνήθως σε δυσλειτουργία των συγκεκριμένων οργάνων ή του ουροποιητικού. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν όμως είναι ότι ο πόνος μπορεί να «ακτινοβολεί» από κάποιο άλλο ζωτικό όργανο, υποδεικνύοντας κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.

  Ο πόνος εντοπίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ του τελευταίου πλευρού και του οστού της λεκάνης και προς τα πίσω, κοντά στην οσφυϊκή μοίρα (δηλαδή τη μέση).

  Εάν δεν είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας των νεφρών, ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε θλάση των μυών της πλάτης, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, επανενεργοποίηση του έρπητα, ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα ή γυναικολογικό πρόβλημα.


   Ιδιαίτερα στην περίπτωση ανευρύσματος, επιβάλλεται η άμεση ιατρική παρέμβαση, καθώς η ρήξη του ανευρύσματος μπορεί να απειλήσει την υγεία, λόγω της εκτεταμένης εσωτερικής αιμορραγίας.

   πηγη

   Πόνος στα νεφρά: Δείτε ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβει

   12 Σχόλια

   1. Anthony Tigges 4 μήνες ago
   2. Marcelina Vinup 4 μήνες ago
   3. Sharee Zelkind 3 μήνες ago
   4. prepper gun shop 2 μήνες ago
   5. 隆乳後遺症 1 μήνα ago
   6. 醫學美容 磁能治療 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 花王 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 甩脂 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   9. 醫學美容 SCULPTRA 塑然雅 3 εβδομάδες ago
   10. 醫學美容-眼唇霜-眉-cosmetic-wiki 2 εβδομάδες ago