Πώς επηρεάζει τη σχέση σας η συχνότητα των σeξουαλικών eπαφών

Rate this post

Σε μία σχέση, όλοι σκεφτόμαστε πως τα συναισθήματα, το σeξ και η επικοινωνία είναι οι βασικοί παράγοντες που μας κάνουν να θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή.

[fb_button]xeria-Υπάρχει όμως πάντα ικανοποίηση σε αυτά; Και πιο συγκεκριμένα, είναι πάντα και οι δύο σύντροφοι αντίστοιχα ικανοποιημένοι στον σeξουαλικό τομέα;

Τελευταία ευρήματα από μία μεγάλη έρευνα στην Αυστραλία έριξαν φως στον βαθμό που η συχνότητα του σeξ που ευχαριστεί και τους δύο συντρόφους, επηρεάζει και την ικανοποίηση που δίνει η σχέση ολοκληρωτικά σε καθένα από τους δύο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Οι Lyons και Smith με τους συνεργάτες τους προσπάθησαν λοιπόν να ερευνήσουν τι ρόλο παίζει η ύπαρξη της επιθυμητής συχνότητας σeξουαλικών επαφών στις ετεροφυλικές σχέσεις.

Τα επίπεδα ικανοποίησης με τις σeξουαλικές επαφές δείχνουν συνεπώς να είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα επίπεδα της επιθυμίας για σeξ. Μεγάλη παρουσιάζεται να είναι η διαφορά ανάμεσα στις «ανάγκες» ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες τείνουν να επιθυμούν σeξουαλικές επαφές συχνότερα από τις γυναίκες συντρόφους τους.


  Κάτι που κατά τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνει να είναι πραγματικότητα. Μόλις το 32% των ερωτηθέντων γυναικών δεν ήταν πραγματικά ικανοποιημένες με την συχνότητα επαφών με τον σύντροφό τους. Ενώ αντίστοιχα στον ανδρικό πληθυσμό εντοπίστηκε το ποσοστό του 44%. Κατ’επέκταση, οι άνδρες που δεν είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τη συχνότητα σeξουαλικών επαφών, επιθυμούν εντονότερα και συχνότερα τις γυναίκες τους.

  Οι άνδρες

  Βρέθηκε πως στο στόχαστρο μπαίνουν συγκεκριμένες παράμετροι που δείχνουν να επηρεάζουν αυτή την πιο έντονη σeξουαλική μη-ικανοποίηση των ανδρών. Συγκεκριμένα, μία σχέση που μετρά περισσότερα από 6 χρόνια, με τους συντρόφους να συγκατοικούν και το μορφωτικό επίπεδο του άνδρα είναι ανώτατο – με αντίστοιχο επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο – μοιάζει να οδηγείται (2/3 περιπτώσεις) σε ρουτίνα. Αυτή η ρουτίνα είναι που επιφέρει και χαμηλή σeξουαλική ικανοποίηση, άρα και αντιλαμβάνονται μία μειωμένη ευχαρίστηση από τη σχέση τους.

  Οι γυναίκες

  Αναφορικά με τις γυναίκες, το σκηνικό είναι πολύ διαφορετικό. Φαίνεται πως είναι λιγότερο πρακτικό αλλά περισσότερο θεωρητικό το είδος αυτών των παραμέτρων. Αναλυτικότερα, μία γυναίκα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο – συχνά άνεργη – της οποίας οι σκέψεις γύρω από το σeξ το κάνουν να παρουσιάζεται ήσσονος σημασίας, έχει και μειωμένη ικανοποίηση στον σeξουαλικό τομέα. Άρα, αποδεικνύεται πως οι εικόνες και οι γνώσεις που μία γυναίκα κατέχει αναφορικά με το σeξ και τη σεξουαλική δραστηριότητα έχουν άμεση επιρροή και στην πραγματική σeξουαλική της ζωή.

  Συνεπώς, ανάμεσα σε άνδρες που έχουν υψηλές απαιτήσεις στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή και γυναίκες που έχουν λιγότερο ενδιαφέρον προς την προσωπική τους εξέλιξη, μία σεξουαλική σχέση φαντάζει καταδικασμένη να καταλήξει σε ρουτίνα.

  Ο ρόλος της ηλικίας και η ποιότητα του sεx

  Υπάρχουν όμως και βασικές αρχές που δείχνουν να ενισχύονται με κάθε τέτοια ανάλογη έρευνα. Κύριο ρόλο παρουσιάζεται να παίζει η ηλικία των συντρόφων. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, σε ηλικίες ανάμεσα στα 16-24, έχουν συχνή και έντονη σeξουαλική επιθυμία και οι σeξουαλικές τους δραστηριότητες είναι ποικίλες αφού έχουν μεγάλη επιθυμία, αντοχή και περιέργεια. Ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες όσο αφορά στις σeξουαλικές τους δραστηριότητες είναι θεμελιώδεις. Αρχικά, να αναφέρουμε πως μία γυναίκα όσο μεγαλώνει απολαμβάνει και παίρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το σeξ.

  Ενώ, οι άνδρες αντίστοιχα, όσο μεγαλώνουν εμφανίζουν συχνότερα και περισσότερα προβλήματα με την υγεία τους τα οποία έχουν επιπτώσεις και στη σeξουαλική τους ζωή. Παρ” όλα αυτά, ισχύει πως υπάρχει μία μερίδα γυναικών που ούσες σε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις, οδηγούνται σε μία πιο παθητική συμπεριφορά που τις ενισχύει να αρνούνται το σeξ ευκολότερα στους συντρόφους τους. Τέλος, η ποιότητα του σeξ για κάθε γυναίκα είναι πολύ βασικό συστατικό μίας πετυχημένης σχέσης. Ένας άνδρας όμως θα επιθυμεί συχνότερο και χαμηλότερης ποιότητας σeξ που θα έχει λιγότερη φαντασία. Σε αντίθεση, μία σeξουαλική επαφή με πλήρη κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών και των δύο συντρόφων, που θα περιέχει προκαταρκτικό παιχνίδι και ποικιλία στάσεων, είναι απαραίτητη για τη σeξουαλική ικανοποίηση μίας γυναίκας.


   Η λύση

   Τα δείγματα αυτά ωστόσο είναι παρόντα τόσο σε παλιές όσο και σε σύγχρονες μελέτες. Η διαχρονική αυτή «διαμάχη» των φύλων σχετικά με τη συχνότητα των σeξουαλικών επαφών και το πόσο αυτή καθρεφτίζει τη σχέση τους ίσως και να δίνει ένα βήμα για να ανανεωθούν και να ισχυροποιήσουν τον δεσμό τους. Μία ειλικρινής επικοινωνία των επιθυμιών και των απολαύσεων σε ένα ζευγάρι είναι σαφώς ένας τρόπος να αποφευχθούν προβλήματα στη σeξουαλική τους ζωή που θα φέρουν γκρίνια και ρουτίνα.

   Πώς επηρεάζει τη σχέση σας η συχνότητα των σeξουαλικών eπαφών

   14 Σχόλια

   1. Demetria Crumbley 5 μήνες ago
   2. Jeffery Cooksey 4 μήνες ago
   3. Devon Schwamberger 4 μήνες ago
   4. prepping ideas for the home 3 μήνες ago
   5. 醫學美容 Venus Legacy 2 μήνες ago
   6. 黑松露 2 μήνες ago
   7. 舒顏翠 1 μήνα ago
   8. 水滴型 1 μήνα ago
   9. learn this here now 11 ώρες ago