Πόσο ευτυχισμένοι είστε;; Κάντε το ψυχολογικό τεστ..

Rate this post

Αν και είναι αλήθεια πως εσείς είστε ο καλύτερος κριτής της προσωπικής σας ευτυχίας, οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι έχουν ξοδέψει χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να επινοήσουν διάφορους τρόπους για την μέτρησή της, οι οποίοι αντανακλούν το πως στ’ αλήθεια αισθάνεται κανείς και το αν χρειάζεται να κάνει κάτι γι’ αυτό. 

  [fb_button]Ένα διαφορετικό ψυχολογικό τέστ!1Ένας από τους απλούστερους τρόπους επινοήθηκε από τον δρα Μπομπ Κάμινς, καθηγητή Ψυχολογίας στο Αυστραλιανό Κέντρο Ποιότητας της Ζωής του Πανεπισημίου Ντήκιν, στην Βικτώρια.

  Πρόκειται για ένα από τα πρώτα επιστημονικά τεστ που μετρούν και παρακολουθούν την ικανοποίηση των ανθρώπων για την ζωή τους και, σε αντίθεση με άλλα «βαρόμετρα» για την ποιότητα της ζωής, είναι – κατά δήλωση του επινοητή του – «εντελώς υποκειμενικό».

   

   

   

  Το τεστ

  Το τεστ αποτελείται από επτά ερωτήσεις, τις οποίες βαθμολογεί κανείς από 0 έως 10. Το 0 υποδηλώνει την απόλυτη έλλειψη ικανοποίησης, το 5 μία ουδέτερη κατάσταση και το 10 την πλήρη ικανοποίηση.
  Λοιπόν, πόσο ικανοποιημένοι είστε από:
  1. Το βιοτικό σας επίπεδο;
  2. Την υγεία σας;
  3. Όσα επιτύχατε στη ζωή σας;
  4. Τις προσωπικές σχέσεις σας;
  5. Το πόσο ασφαλείς αισθάνεστε;
  6. Το πόσο ενταγμένοι αισθάνεστε στον περίγυρό σας;
  7. Την μελλοντική ασφάλειά σας;

  Προσθέστε τους βαθμούς που βάλατε σε κάθε ερώτηση και το αποτέλεσμα είναι ο δικός σας Δείκτης Προσωπικής Ευεξίας (Personal Wellbeing Index).
  Ερμηνεία βαθμολογίας


   Ο Δείκτης Προσωπικής Ευεξίας αντανακλά δύο πράγματα:
   1. Τις πρόσφατες εμπειρίες. Αν ήταν καλές, η βαθμολογία θα είναι υψηλότερη από το φυσιολογικό, ενώ αν ήταν κακές θα είναι χαμηλότερη.
   2. Την έμφυτη αισιοδοξία. Μερικοί άνθρωποι είναι εκ φύσεως πιο αισιόδοξοι και άλλοι εκ φύσεως πιο απαισιόδοξοι από τον μέσο όρο, γεγονός που προσδιορίζεται από την προσωπικότητα κάθε ατόμου και δεν είναι εύκολο να αλλάξει.
   Η μέση βαθμολογία είναι περίπου 52 και η μέγιστη 70. Βαθμολογίες από 35 έως 51 θεωρούνται εντός φυσιολογικών ορίων, αλλά υποδηλώνουν χαμηλότερη αισιοδοξία από τον μέσο όρο.
   Ωστόσο, οι βαθμολογίες από 34 και κάτω είναι χαμηλότερες του φυσιολογικού. Αν η δική σας βαθμολογία είναι τόσο χαμηλή, αλλά μπορείτε να θυμηθείτε μια πρόσφατη κακή εμπειρία που εξακολουθεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο δυστυχισμένοι απ’ όσο συνήθως, ξανακάνετε το τεστ σε λίγες μέρες: είναι πιθανόν να έχει αυξηθεί ο Δείκτης Προσωπικής Ευεξίας σας.
   Αν, όμως, δεν μπορείτε να θυμηθείτε μία πρόσφατη κακή εμπειρία ή η βαθμολογία σας παραμείνει κάτω από 34, καλό είναι να προσπαθήσετε να αλλάξετε τα πράγματα μιλώντας σε κάποιον – έναν στενό σας φίλο ή ακόμα και έναν ειδικό.[fb_button]

   Πόσο ευτυχισμένοι είστε;; Κάντε το ψυχολογικό τεστ..

   12 Σχόλια

   1. Katina Emma 4 μήνες ago
   2. 網頁設計經驗 1 μήνα ago
   3. 醫學美容 磨砂霜 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   4. 無創聚焦超聲波溶脂 4 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 VENUS VIVA 3 εβδομάδες ago
   6. 魚子 3 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 身體護理 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   8. CLEVIEL 高濃度透明質酸 2 εβδομάδες ago