Ψωμί από την Βουλγαρία με καρκινογόνες ουσίες φθάνει στην Ελλάδα

Rate this post

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από την είδηση πως ψωμί από την Βουλγαρία που περιέχει σταχτίνη, μία επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία της οποίας η χρήση έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και έρχεται στην Ελλάδα.

[fb_button]fournos-570Το ζήτημα προέκυψε μετά από δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιου Μωραΐτη και μάλιστα σημειώνεται πως ο κ. Μωραΐτης έχει καταγγείλει την εισαγωγή του ψωμιού αυτού εδώ και αρκετό καιρό. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ είχε δημοσιεύσει άρθρο στο οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμιζε πως «πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες οι οποίοι πλουτίζουν “εισάγοντας” στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» – καρκινογόνα ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α.


  Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών».

  Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα», ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι έχουν έρθει στα χέρια του σχετικές καταγγελίες και έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς περιμένοντας μία απάντηση. «Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ και συνέχισε:

  «Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια. Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Ο κ. Μωραΐτης είπε επίσης ότι παρόμοιες καταγγελίες έγιναν και στη Δράμα όπου έγιναν έλεγχοι και προέκυψε ότι όντως τα ψωμιά περιείχαν την απαγορευμένη καρκινογόνα ουσία.

  Ωστόσο, διευκρίνισε ότι: «μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης». Παράλληλα, ο Στέλιος Μωραΐτης τονίζει ότι παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη Βουλγαρία, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στη χώρα μας.


   Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας αρτοποιός στην Ξάνθη που να πουλάει ψωμί από τη Βουλγαρία.

   Ψωμί από την Βουλγαρία με καρκινογόνες ουσίες φθάνει στην Ελλάδα

   12 Σχόλια

   1. Lonny Panasci 4 μήνες ago
   2. Jamal Kopperud 4 μήνες ago
   3. survival blogs 3 μήνες ago
   4. 晶漾 2 μήνες ago
   5. you could look here 9 ώρες ago