Για Ρεκόρ Γκίνες προετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη…αρτοποιοί θα φτιάξουν το μεγαλύτερο κουλούρι στον κόσμο!

Rate this post

Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από…

  [fb_button]Για Ρεκόρ Γκίνες προετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη...αρτοποιοί θα φτιάξουν το μεγαλύτερο κουλούρι στον κόσμο!..700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, ετοιμάζεται να «τυλίξει» τον Λευκό Πύργο την Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ παγκοσμίως!

   Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την προαναφερθείσα ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

   «Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο» εξήγησε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια στο ΑΜΠΕ.


    Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο «κόλλημα» των κουλουριών με γλάσο θα επιδοθούν για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα τεράστιο κουλούρι που θα «αιχμαλωτίσει» το σύμβολο της πόλης, θέλοντας έτσι να «παντρέψουν» σε μια εικόνα τη γεύση με την ιστορία.[fb_button]

    Για Ρεκόρ Γκίνες προετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη…αρτοποιοί θα φτιάξουν το μεγαλύτερο κουλούρι στον κόσμο!

    12 Σχόλια

    1. Margorie Bulik 5 μήνες ago
    2. Pei Dehaan 4 μήνες ago
    3. Joan Kashan 4 μήνες ago
    4. 儀器 1 μήνα ago
    5. 緊實 1 μήνα ago