«Σιδέρωμα» κατά του καρκίνου;

Rate this post

Αντικαρκινικό ρόλο ενδεχομένως να έχει η αντιρυτιδική θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης, υποστηρίζει νέα μελέτη..

  [fb_button]26D1D5386D92E8C5C574903AA5F917E2Η αναστολή της λειτουργίας των νεύρων του στομάχου, μέσω της έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης, φάνηκε να φρενάρει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων στα ποντίκια, κάνοντάς τους παράλληλα πιο ευαίσθητους στην χημειοθεραπεία

  Ουάσινγκτον
  Δοκιμές σε ποντίκια που πραγματοποίησαν αμερικανοί και νορβηγοί επιστήμονες έδειξαν ότι η βοτουλινική τοξίνη, γνωστή για την αντιρυτιδική της δράση, μπορεί να φρενάρει την εξέλιξη του καρκίνου του στομάχου.

  Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Science Translational Medicine», η αναστολή της λειτουργίας των νεύρων μέσω της έγχυσης της τοξίνης φάνηκε να φρενάρει την ανάπτυξη στομαχικών όγκων στα πειραματόζωα, κάνοντάς τους παράλληλα να ανταποκρίνονται καλύτερα στη χημειοθεραπεία.

  Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ωστόσο ότι πρόκειται για πολύ πρώιμα αποτελέσματα και ότι χρειάζεται πολύς καιρός προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της εν λόγω μεθόδου.

  Η ενέσιμη θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης χρησιμοποιείται κυρίως για το «σιδέρωμα» των ρυτίδων που προκαλούνται κατά τη διαδικασία της γήρανσης. Δρα διακόπτοντας ουσιαστικά τη μεταφορά του νευρικού ερεθίσματος στους μυς, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται συσπάσεις του δέρματος στα συγκεκριμένα σημεία και αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

  «Μουδιάζοντας» τη νόσο

  «Η καταστροφή – το κόψιμο – ενός νεύρου πρόκειται να καταπολεμήσει τον καρκίνο; Μάλλον όχι» εξηγεί ο δρ Τίμοθι Γουάνγκ, ένας εκ των ερευνητών. «Τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο της νόσου όμως, η καταστροφή του νεύρου μπορεί να κάνει τον καρκινικό όγκο να ανταποκρίνεται καλύτερα στη χημειοθεραπεία. Δεν βλέπουμε το εύρημα αυτό ως μια μορφή αποκλειστικής θεραπείας, αλλά ως μια τεχνική που θα μπορούσε να κάνει τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές αντικαρκινικές θεραπείες πιο αποτελεσματικές».


   Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του στομάχου οι οποίοι πρόκειται να εγχειριστούν. Εξετάζεται ακόμα ο ρόλος των νεύρων ως προς την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

   «Ακόμα και αν φαίνεται να λειτουργεί, όταν αρχίζουν οι δοκιμές σε ασθενείς πάντα ο καρκίνος μοιάζει εξυπνότερος από εμάς» αναφέρει ο δρ Γουάνγκ.

   πηγη

   «Σιδέρωμα» κατά του καρκίνου;

   28 Σχόλια

   1. Halley Barree 10 μήνες ago
   2. Manual Mcauley 10 μήνες ago
   3. survivalcraft 2 pc 9 μήνες ago
   4. 臥蠶 7 μήνες ago
   5. futbol.run Sofie Pedersen 6 μήνες ago
   6. like this 2 μήνες ago
   7. Tractor Workshop Manuals 2 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 2 μήνες ago
   9. John Deere Repair Manuals 1 μήνα ago
   10. Lacy 1 μήνα ago
   11. Otha 1 μήνα ago
   12. Luther 1 μήνα ago
   13. Eartha 1 μήνα ago
   14. Marty 1 μήνα ago
   15. Silas 1 μήνα ago
   16. Reginald 3 εβδομάδες ago
   17. Pamella 3 εβδομάδες ago
   18. https://tevaviagra.com/ 3 εβδομάδες ago
   19. John Deere Service Manuals 1 εβδομάδα ago
   20. Cyrus 1 εβδομάδα ago
   21. Joey Asaeli 6 ημέρες ago
   22. Delbert Nicometo 4 ημέρες ago
   23. John Deere Technical Manuals 2 ημέρες ago