Τα σημάδια που προδίδουν έναν… σeξoμανή!

Rate this post

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 3-5% των ανθρώπων εμφανίζει συμπτώματα εθισμού στο σeξ και η τάση δείχνει ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στους νέους ανθρώπους, ενώ πριν και μερικά χρόνια αφορούσε κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

  [fb_button]simadiaΣύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sεxuαl Medicine υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες συμπεριφοράς που αποτελούν πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που πάσχει από «διαταραχή υπερσεξουαλικότητας» (ΔΥ).

  Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 207 ατόμων που είχαν διαγνωστεί με ΔΥ και με επιστημονικό τρόπο αξιολόγησαν την υπερσeξoυαλικότητα, την παρορμητικότητα, την συναισθηματική απελευθέρωση και το άγχος/στρες που παρουσίαζαν στην συμπεριφορά τους, παράγοντες που έχουν ταυτιστεί με την ροπή προς ΔΥ.

  Τα συμπτώματα που διαπιστώθηκε ότι ισχύουν κατά κανόνα σε κάθε άτομο που έχει ΔΥ έδειξαν ότι ως ασθένεια, πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως πρόβλημα ψυχικής υγείας και όχι ως βιολογικό πρόβλημα.

  Τα πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που είναι εθισμένο στο σeξ είναι:

  Διαρκής ανάγκη σeξοuαλικής επαφής ή/και ενασχόλησης με το σeξ

  Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ασχολείται με την πoρνoγρaφίa και άλλα eρwτικά ερεθίσματα, τακτικά, αλλά όχι σε υπερβολική συχνότητα. Ωστόσο, ένας σεξομανής εκδηλώνει εμμονή με τα πάντα σε σχέση με το σeξ και επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά (ακόμα και πολλές φορές κάθε ώρα!) ιστοσελίδες σeξουαλικοu περιεχομένου. Η ενασχόληση ενός εθισμένου με το σeξ ατόμου επηρεάζει τη ζωή του και θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει τις σχέσεις του στον χώρο της εργασίας, το σχολείο και στο σπίτι.

  Διάγουν «διπλή ζωή»

  Πολλές φορές τα άτομα που είναι εθισμένα στο σeξ κρύβουν πολλές πτυχές της προσωπικής τους ζωής ή/και ψεύδονται συχνά για τις δραστηριότητές τους, προκειμένου να «αποκρύψουν» τις σeξουaλικές τους εμμονές. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι σεξομανείς απατούν συχνά τους ερwτικούς τους συντρόφους.

  Οικονομικά απερίσκεπτοι
  Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο σeξ είναι πιθανό να αναζητήσουν εναλλακτικές της… παραδοσιακής πηγές «εκτόνωσής» τους και αυτό τους οδηγεί πολλές φορές στο να ξοδεύουν χρήματα αλόγιστα σε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο, σε επισκέψεις σε καταστήματα με «εξωτικές χορεύτριες» κ.α. Η απερίσκεπτη αυτή συμπεριφορά οδηγεί πολλές φορές σε απώλεια της δουλειάς τους και σε προβλήματα στην συζυγική ζωή.

  Επικίνδυνη sεξoυaλική συμπεριφορά

  Ο εθισμός στο σεξ κάνει τους ασθενείς να εκδηλώνουν ακραίες σeξουαλiκές συμπεριφορές, όπως η σeξουαλiκή επαφή χωρίς προφύλαξη ακόμα και με άτομα που δεν τα γνωρίζουν καλά. Αυτή, μάλιστα, είναι μια συμπεριφορά που ενισχύεται όταν το άτομο δεν έχει άλλο τρόπο να εκτονώσει το στρες και την κατάθλιψη που πολλές φορές νιώθει επειδή αισθάνεται ότι δεν ικανοποιείται σeξουαλiκά ποτέ.

  Τα άτομα που είναι εθισμένα στο σeξ συχνά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο «κυνήγι» της σeeξουaλικής επαφής παρά στην καθεαυτή σeξοuαλική πράξη. Ενώ οι σεξομανείς μπορεί να φαίνονται επιπόλαιοι και πως στερούνται της ικανότητας να εκδηλώσουν συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης, η πλειοψηφία από αυτούς έχουν κακοποιηθεί ως παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 82% των σexομaνών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδιά και συχνά περιγράφουν τους γονείς τους ως «απόμακρους» και «αδιάφορους».


   Η ιδέα ότι ο εθισμός στο σeξ αφορά κυρίως τη σeξοuαλική ικανοποίηση έχει καταρριφθεί από έρευνες που δείχνουν ότι είναι περισσότερο ζήτημα υφισταμένων προβλημάτων όπως το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την ακραία αυξημένη σeξουαλiκή συμπεριφορά.

   Τα σημάδια που προδίδουν έναν… σeξoμανή!