Το γλυκό του φθινοπώρου… μηλόπιτα!

Το γλυκό του φθινοπώρου…

[fb_button]
milopita

    Υλικά

    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (συν 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη)
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ Αλλατίνη
    1 αυγό
    2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
    57 γρ. βούτυρο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 με 3 μήλα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί και ρίξτε του μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
    Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν- πάουντερ και ανακατέψτε τα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο.

    Στο μίξερ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη ζάχαρη (το φλιτζάνι με το 1/4 ) και ανακατέψτε τα. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο μίξερ το μείγμα αλευριού και το μείγμα αυγού και ανακατέψτε τα καλά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας, χύστε το μέσα στο ταψί που είχατε προετοιμάσει.

    Ξεκινώντας από την άκρη του κέικ, τοποθετήστε τις φέτες μήλου σε ένα κυκλικό μοτίβο. Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες καλύπτουν πλήρως την επιφάνεια του κέικ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κανέλα και πασπαλίστε την πάνω από το κέικ σας.


      Ψήστε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Πριν το κόψετε και το σερβίρετε αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.Καλή σας απόλαυση!

      Το γλυκό του φθινοπώρου… μηλόπιτα!