Αυτό είναι το σνακ που μπορεί να σας προκαλέσει… εγκεφαλικό!

Rate this post

Κατατάσσεται δικαιολογημένα στη λίστα με τα πιο ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ, καθώς μας φορτώνει με περισσότερες από 1.000 θερμίδες…

  [fb_button]snak-egefalikoτεράστιες ποσότητες ζάχαρης και ανθυγιεινών λιπαρών και όλα αυτά «συσκευασμένα» σε ποσότητα λίγων μόλις γραμμαρίων.

  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης διαπίστωσαν μάλιστα ότι είναι τόσο επιβαρυντικό για την υγεία μας που μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου.

  Δηλώνουν κατηγορηματικά πως η τηγανητή σοκολάτα είναι τόσο ανθυγιεινή που παρεμποδίζει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

  Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 24 άτομα να φάνε μια μικρή μπάρα σοκολάτας με καραμέλα, η οποία είχε προηγουμένως τηγανιστεί σε κουρκούτι.

  Μόλις 90 λεπτά μετά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ροή αίματος προς τον εγκέφαλο μειώθηκε σημαντικά στους άνδρες συμμετέχοντες. Αυτή η δυσλειτουργία των αιμοφόρων αγγείων συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

  Δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο, αντίστοιχη επίδραση στον εγκέφαλο των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη.


   Η τηγανητή σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές σνακ στη Σκωτία, καθώς πωλείται σε δεκάδες εστιατόρια, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη που είχε δημοσιευτεί στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

   Αυτό είναι το σνακ που μπορεί να σας προκαλέσει… εγκεφαλικό!

   9 Σχόλια

   1. Lance Knepp 4 μήνες ago
   2. minuteman press franchise 2 μήνες ago
   3. 數碼營銷優化工具 1 μήνα ago
   4. 醫學美容 謾膚品 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   5. 燃脂 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 金致 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago