Μια ύπουλη αιτία πίσω από τις κακές επιδόσεις των ανδρών στο σeξ

Rate this post

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία καταδεικνύει ότι μια σημαντική έλλειψη βάζει ορισμένους άνδρες σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

  [fb_button]
  7f8066778fdf1bc4177dda772b660c40_LΤο αυξημένο βάρος, το χρόνιο στρες και οι καταχρήσεις είναι μερικοί από τους γνωστούς και πιο προφανείς παράγοντες των κακών επιδόσεων στο σeξ.

  Όταν όμως οι ερευνητές εξέτασαν 143 άνδρες με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς παρουσίαζαν έλλειψη βιταμίνης D.
  Μόνο ένας στους πέντε άνδρες διέθετε επαρκείς ποσότητες της «βιταμίνης του ήλιου». Παράλληλα, οι άνδρες με σοβαρότερης μορφής στυτική δυσλειτουργία είχαν κατά 24% μικρότερες ποσότητες της βιταμίνης στον οργανισμό τους σε σύγκριση με τους άνδρες που αντιμετώπιζαν πιο ήπιας μορφής στυτική δυσλειτουργία.
  Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να πυροδοτήσουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών που ονομάζονται ιόντα υπεροξειδίου. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες εξαντλούν τα αποθέματα οξειδίων του αζώτου του οργανισμού, μόρια απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Το αποτέλεσμα είναι η κακή αιμάτωση των γεννητικών οργάνων και η επακόλουθη αδυναμία επίτευξης της στύσης.
  Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα οξείδια του αζώτου επιτρέπουν τη διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή αίματος και να επιτυγχάνεται η στύση, σημειώνουν οι ερευνητές στη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sεxual Medicine.


   Οι ερευνητές πρόκειται να ερευνήσουν το ζήτημα περαιτέρω, ώστε να διαπιστώσουν αν το συμπλήρωμα βιταμίνης D μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας.

   Μια ύπουλη αιτία πίσω από τις κακές επιδόσεις των ανδρών στο σeξ

   9 Σχόλια

   1. Homer Buote 4 μήνες ago
   2. Kaila Eiland 4 μήνες ago
   3. Denisha Racicot 3 μήνες ago
   4. uplifting news reddit 2 μήνες ago
   5. 提拉基因 1 μήνα ago
   6. 醫學美容 去除刺青 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 鼻型調塑 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago