ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τους επιστήμονες: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη το βράδυ της Κυριακής

Rate this post

Συναγερμός έχει σημάνει στους επιστήμονες καθώς…

  [fb_button]synagermos-epistimones-nasa-totasakiαστεροειδής που είναι μεγάλος σαν σπίτι πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από την Γη την Κυριακή

  Πρόκειται για τον διαστημικό βράχο 2014 RC, που έχει διάμετρο 20 μέτρα και θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδος το βράδυ της Κυριακής.

  Θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων.

  Το κοντινότερο πλησιάσμά του θα τον φέρει, σύμφωνα με τη NASA, σε απόσταση περίπου 34.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή γύρω στο ένα δέκατο της απόστασης Γης-Σελήνης.
  Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 31 Αυγούστου από το αστεροσκοπείο «Καταλίνα» στην Αριζόνα και η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε την επόμενη νύχτα από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη.
  Ο ταχέως κινούμενος αστεροειδής θα είναι πολύ αχνός, όταν περάσει κοντά από τη Γη και δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

  Το κοντινό πέρασμα του βράχου θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να μελετήσουν καλύτερα την τροχιά του για να εκτιμήσουν κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον απειλή για τον πλανήτη μας.

  Πηγή

   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τους επιστήμονες: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη το βράδυ της Κυριακής

   13 Σχόλια

   1. Rochel Heineck 4 μήνες ago
   2. Harvey Teramoto 4 μήνες ago
   3. survivor series 1993 3 μήνες ago
   4. 數碼營銷優化工具 2 μήνες ago
   5. 肚腩 2 μήνες ago
   6. Visit Website 8 ώρες ago