Γλυκός παράδεισος: Ταρτάκια με σοκολάτα & καρύδια

Rate this post

Το πρώτο φέρνει το δεύτερο και έπεται συνέχεια! Λαχταριστά και «κολασμένα» ταρτάκια εμπλουτίζονται με σοκολάτα στέλνοντας στα ουράνια όλες μας τις αισθήσεις.

    [fb_button]tartakia-570Yλικά

    1 πακέτο ζύμη κουρού
    8 ατομικές ταρτιέρες
    500 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας
    12 κουταλιές νερό
    2 βανίλιες
    4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
    ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
    Λίγα καρύδια
    Λίγο βούτυρο
    Διαδικασία

    Παίρνουμε οκτώ ατομικές ταρτιέρες και τις βουτυρώνουμε. Χωρίζουμε ισόποσα στις ταρτιέρες τα δύο φύλλα τριφτής ζύμης. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα και φασόλια για να μην φουσκώσει το φύλλο. Τα ψήνουμε για 15’ στους 180 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.


      Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, για να λιώσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και μετά ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας.

      Απλώνουμε αυτό το μίγμα ισόποσα πάνω στα ταρτάκια. Γαρνίρουμε τα γλυκάκια μας με καρύδια. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο και σερβίρουμε.

      Γλυκός παράδεισος: Ταρτάκια με σοκολάτα & καρύδια