Το τέλος των μνημονίων προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Rate this post

Αναλυτικά αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός

[fb_button]samaras-40-xronia-nd«Έχει ανοίξει ο δρόμος να βγούμε απ’ τα μνημόνια πολύ νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν… Η χώρα βγαίνει από τη κρίση βήμα βήμα ανακτά την ανεξαρτησία της. Βγαίνουμε από το μνημόνιο. Βγαίνουμε από τη κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, αντάξια των παιδιών μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.


  Ακολουθεί η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

  Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
  «Είμαστε στην έξοδο από το τούνελ και δεν θα επιτρέψουμε οι καρποί των θυσιών να γίνουν φθηνό εμπόρευμα εκείνων που μετατρέπουν το καλό του τόπου σε συμφέρον του κόμματός τους ανέφερε ο πρωθυπουργός και μίλησε για «εθνικό συναγερμό ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της δημοκρατίας. Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα η Ελλάδα μόνη της θα μπορεί με αξιοπρέπεια να ρυθμίζει τα του οίκου της. Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της και την Ευρώπη αλλά και την υπερατλαντική σύμμαχο. Η οικονομία μας μπορεί και θα βρει σύντομα τους ρυθμούς της αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης. Προ δύο ετών υποσχέθηκα δύο πράγματα: να μην αφήσω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατό. Το είπαμε και το κάναμε, βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκαμε στις αγορές και τώρα στο τέλος του 2014 θα βγούμε από τα μνημόνια. Η χώρα ανακτά την αξιοπρέπειά της. Βγαίνουμε όμως από το μνημόνιο για να ξανγυρίσουμε εκεί που είμαστας, για να αρχίσουμε να μοιράζουμε πάλι με δανεικά; όχι. Βγαίνουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα Ελλάδα ελεύθερη, αξιοκρατική και αξιοπρεπή, μία Ελλάδα για τους άξιους όχι για τους ημέτερους, για τους υπερήφανους και τους αξιοπρεπείς όχι για τους επιτήδειους. Αυτή η Ελλάδα είναι το ενεξόφλητο γραμμάτειο του 1974. Τότε καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία και να βάλλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τον λαικισμό και να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη.

  Οι Έλληνες αγωνιούσαν αν θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία και αν θα παραταθεί η κρίση. Τώρα έχουμε την πιο σημαντική ένδειξη για μείωση της ανεργίας. Τα επόμενα χρόναι προβλέπονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εγασίας κάθε χρόνου. Προβλέπεται ανάπτυξη φέτος 0,6 του χρόνου 2,6 μετά 3,9. Προβλέπονται πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται όμως να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και να δωθεί από τις τράπεζες ρευστότητα. Το πιο κρίσιμο είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ότι γιατί μας το ζητούν οι δανειστές μας αλλά γιατί το οφείλουμε. Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα ξεπέρασε 111 χώρες στην διεθνή κατάταξη ανταγνωιστικότητας. Θα βρεθούμε στην πρώτη δεκάδα και αυτό είναι η εγγύηση για την πλήρη απασχόληση. Το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης το έχουμε διανύσει. Η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις αποενοχοποιήθηκαν. Θέλουμε να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους και τους αγρότες μας, δοκιμάστηκαν και τους βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας με μείωση των φορολογικών βαρών και με διευκόλυνση στην δραστηριότητά τους».

  «Η ανάταξη έχει αρχίσει»

  Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της σε όλους τους τομείς είπε ο κ. Σαμαράς και έδωσε έμφαση στους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει η χώρα μας και σύντομα όπως είπε θα πουλάει στους ευρωπαίους εταίρους.

  Είπε ακόμη: «Η ανάταξη έχει αρχίσει. Εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις ξεκίνησαν μέσα στην κρίση από τους νέους ανθρώπους που δεν είχαν καμία βοήθεια. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι δημιούργησαν επιχειρήσεις και κέρδισαν αγορές και εισόδημα. Αυτοί είναι οι προάγγελοι της νέας Ελλάδας, το μέλλον τους ανήκει. Έχουμε υποχρέωση να απαλλάξουμε το μέλλον τους από τα βάρη και τις αμαρτίαις του παρελθόντος. Εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν δεν επιστρέφουμε στο λαικισμό. Αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες ανθρώπους από αυτή την παράταξη χτυπάνε. Εμείς δεν τους χαιδεύουμε τους συλλαμβάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ που κάνουν καταπληκτική δουλειά. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε στην λαθρομετανάστευση. Η αντιμετώπισή της έγινε με πρωτοβουλία μας προτεραιότητα για την ΕΕ.

  Δεν έλλειψε η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση αν και απέφυγε να την κατονομάσει, κάνοντας λόγο για τις «συνιστώσες του χάους που καλλιεργούν σκόπιμα την ανησυχία από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός μας υποφέρει και οργίζεται αλλά πίσω δεν πάει. Αποφύγαμε την πραγματική καταστροφή της χώρας. Βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά δεν πρέπει να ξανακυλίσουμε. Αυτό το ξέρει ο λαός και το καταλαβαίνει. Αυτό μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις σειρήνες του λαικισμού. Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμόητα και η αλήθεια. Η ευθύνη όλων και των πολιτικών και των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών. Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές και σήμερα.

  Έκανε ειδική αναφορά στην συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και στην επόμενη βουλή θα έχει ολοκληρωθεί. Στις μεταρρυθμίσεις θα είναι αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην μπορεί κανείς να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Θα προβλέπονται μη κρατικά πανεπιστήμια, διάκριση των εξουσίων, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.


   Μήνυμα από Γιούνκερ

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάλφρεντ Μέρβερν. Μαγνητοφωνημένο μήνυμα έστειλε και ο κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε στα 40 χρόνια της αποκατάση της δηοκρατίας, την ένταξη στην ΕΟΚ ενώ τώρα καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το σύνολο των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και προσωπικότητες όπως οι κ.κ. Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Σιούφας. Στην εκδήλωση έδωσε παρόν μετά από πρόσκληση του κ. Παπαμιμίκου ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.[fb_button]

   Το τέλος των μνημονίων προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

   19 Σχόλια

   1. Arnette Ullah 1 έτος ago
   2. Talisha Newbury 1 έτος ago
   3. Marion Rule 1 έτος ago
   4. Ellie Trigleth 1 έτος ago
   5. to survive synonyms 1 έτος ago
   6. 水能 1 έτος ago
   7. 女士 1 έτος ago
   8. this 12 μήνες ago
   9. blog here 3 μήνες ago
   10. Google 2 μήνες ago
   11. Tractor Workshop Manuals 4 εβδομάδες ago
   12. christian 1 εβδομάδα ago