«Θωρακίζεται» η Κρήτη για τον Έμπολα…Θερμικές κάμερες και «φρένο» στις εισόδους του νησιού

Rate this post

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης για τον ιό Έμπολα…στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα πιθανό κρούσμα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στις εισόδους του νησιού για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και όσα πρέπει να γίνουν αν εμφανιστεί.

  [fb_button]

  thorakizete-i-kriti-gia-ton-empola-totasaki

  Όπως δήλωσε στο inotosoδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αντώνης Γρηγοράκης: «ήδη είναι έτοιμος στο ΠΑΓΝΗ θάλαμος υψηλής πίεσης που μπορεί να νοσηλεύσει δύο ασθενείς και αν παραστεί ανάγκη κι ένα τρίτο. Η ουσία πάντως είναι να εντοπιστεί έγκαιρα ένα κρούσμα προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση κατά τα προβλεπόμενα. Γι αυτό έχουν δοθεί σαφείς εντολές για επιφυλακή σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και στα νότια παράλια του νησιού όπου συχνά αποβιβάζονται λαθρομετανάστες».

  Στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος θα χρησιμοποιηθούν οι θερμικές κάμερες ενώ σε κάθε περίπτωση θα δοθούν οδηγίες στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κρούσμα που όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης «δε θεωρούμε ότι μια τέτοια εκδοχή έχει πολλές πιθανότητες ωστόσο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»


   Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη για τον Έμπολα στο υπουργείο υγείας στην οποία θα εκπροσωπηθεί η 7η ΥΠΕ με τη Διευθύντρια προγραμματισμού προκειμένου να δοθούν εντολές και οδηγίες.

   Εξάλλου την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, υπό τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα Νοσοκομεία του νησιού ώστε να δοθούν σαφείς οδηγίες για όσα πρέπει να γίνουν σε πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος.

   Πηγή

   «Θωρακίζεται» η Κρήτη για τον Έμπολα…Θερμικές κάμερες και «φρένο» στις εισόδους του νησιού

   11 Σχόλια

   1. Reuben Clarbour 4 μήνες ago
   2. Maynard Tatters 4 μήνες ago
   3. Chanda Fortman 3 μήνες ago
   4. 醫學美容 Ultra V Lift 4D埋線 4 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 BB粉底霜 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 潔膚 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 媒體報導 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容-打針-潔顏-cosmetic-wiki 2 εβδομάδες ago