Νέα μελέτη: Τι φταίει και οι γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε oργασμό;

Rate this post

Πρόσφατη μελέτη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε η αιτία – Έχει να κάνει με το μέγεθος της κλeιτορiδας;

  [fb_button]gynaikaΗ έλλειψη oργασμού στις γυναίκες είναι ένα πολυσυζητημένο φαινόμενο που έχει απασχολήσει τις ίδιες, αλλά και τους συντρόφους τους.

  Το ποιος φταίει που μια γυναίκα δεν έχει oργασμό κατά τη διάρκεια του σeξ με τον σύντροφό της, ενώ κάποιες «τυχερές» καυχώνται για πολλαπλούς οργασμούς, έχει απασχολήσει τους επιστήμονες κατά καιρούς.

  Πρόσφατα μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε η αιτία που κάποιες γυναίκες είναι ανοργασμικές.

  Το μέγεθος της κλeιτορίδας, καθώς και η απόσταση που αυτή έχει από τον κόλπo της γυναίκας είναι ένας από τους παράγοντες έλλειψης oργασμού, θεωρεί μία νέα μελέτη, που συνδέει την κλεiτορiδα και μερικούς άλλους σημαντικούς παράγοντες με τον γυναικείο oργασμό.

  Η μικρή εμπειρία στον αυνανισμό, ψυχολογικοί παράγοντες, έλλειψη σeξουαλικών σχέσεων, βλάβη στα νεύρα της πυέλου, αλλά και ανωμαλίες στα επίπεδα των ορμονών, κατηγορούνται επίσης ως «σύμμαχοι» της απουσίας eργασμού.

  Οι επιστήμονες έκαναν τη μελέτη τους με την εθελοντική συμμετοχή δέκα ανoργασμικών γυναικών, με καλή υγεία, ηλικίας γύρω στα 32, που είχαν σύντροφο και τακτικές σeξουαλικές σχέσεις.

  Στη μελέτη συμμετείχαν και είκοσι γυναίκες με τακτικούς oργασμούς, που ανήκαν στην ίδια ηλικία με τις πρώτες και με παρόμοια κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Επίσης, σε όλες τις συμμετέχουσες έγινε μαγνητική τομογραφία της πυέλου που απέδειξε ότι, πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες, το μικρό μέγεθος της κλeιτορiδας και η απόσταση αυτής από τα γυναικείο κόλπo, παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη του γυναικείου oργασμού.

  Στις ανοργασμiκές γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η βάλανος της κλεiτορίδας τους ήταν μικρότερη από τις υπόλοιπες γυναίκες, ενώ και η απόσταση της κλεiτορiδας από τον κόλπο είναι περίπου 30% μεγαλύτερη από εκείνες τις γυναίκες που έχουν τακτικούς oργασμούς.


   Οι συγγραφείς της μελέτης που έχει τίτλο: «Κλεiτοριδiκό μέγεθος και σχέση της κλεiτορiδας σε σχέση με τη σeξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πυέλου», παραδέχονται ότι η έλλειψη oργασμού είναι ένα σύνθετο φαινόμενο στο οποίο εμπλέκονται πέρα από την ανατομία και πλήθος ψυχοκοινωνικών παραγόντων.

   Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexυal Medicine.

   Νέα μελέτη: Τι φταίει και οι γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε oργασμό;

   10 Σχόλια

   1. Johnnie Brigantino 4 μήνες ago
   2. Fidel Koehnen 3 μήνες ago
   3. best survival kits 2 μήνες ago
   4. 醫學美容 遺傳 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   5. 護霜 3 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 超級 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago