Τι μισθό παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες

Rate this post

Αν κάποιος πολιτικός ή υψηλόβαθμος αξιωματούχος είναι περισσότερο ωφελημένος από το αξίωμα που κατέχει, αυτός είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος.

syriza-tsiprasΌμως, και ο Ντόναλντ Τουσκ δεν πηγαίνει πίσω, καθώς έρχεται δεύτερος στη σχετική λίστα των μισθών που λαμβάνουν οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ.

salary2


    Φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, ότι μια θέση στις Βρυξέλλες πληρώνεται καλά – σίγουρα πολύ καλύτερα από όσα παίρνει ακόμη και ένας πρωθυπουργός κράτους. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα στοιχεία, βρίσκεται στη 15η θέση και λαμβάνει 85.479 ευρώ, κατά τι περισσότερα από τον Ισπανό ομόλογό του, Μαριάνο Ραχόι, και σαφώς περισσότερα από τον Πέδρο Πάσους Κοέλιου της Πορτογαλίας και τον Νίκο Αναστασιάδη της Κύπρου.

    salary1

    Αντιστοίχως, η ¶νγκελα Μέρκελ ανήκει στην κατηγορία των καλά αμοιβόμενων (250.000 ευρώ), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ απέχει αρκετά (179.000). Τα λιγότερα χρήματα από όλους τους ηγέτες λαμβάνει η πρωθυπουργός της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραουγιούμα (25.285).


      Μια δεύτερη ανάλυση έχει να κάνει με το ωρομίσθιο των Ευρωπαίων ηγετών, αν αυτό συγκριθεί με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Βάσει αυτών των στοιχείων, στην πρώτη θέση ανέρχεται η Λιθουανή πρωθυπουργός, Ντάλια Γκιμπαουσκάιτε, και την ακολουθούν οι Γιουνκέρ και Τουσκ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταλαμβάνει την ένατη θέση.