Το ποτό σκοτώνει τα (μελλοντικά) παιδιά μας

Rate this post

c8ghjex_vt69Προσοχή: Το αλκοόλ είναι και σπερματοκτόνο.

Κώστας Χρήστου


  Όπως είναι γνωστό, οι αγαπημένες συνήθειες κόβονται δύσκολα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το ποτό όπου, λίγο-πολύ, όλοι βρίσκουν μια μικρή καθημερινή παρηγοριά σε μερικά ποτήρια. Όμως ακόμη και αν είσαι το γερό ποτήρι της παρέας που «σηκώνει» το ποτό, μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, αναφέρει πως δεν είναι μόνο το συκώτι σου για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Το αλκοόλ «σκοτώνει» κάτι εξίσου σημαντικό: το σπέρμα.

  Σύμφωνα με την έρευνα, ένας άνδρας που καταναλώνει πέντε ποτά ημερησίως, μειώνει σε σημαντικό αριθμό την παραγωγή των «κολυμβητών» του. Κατά συνέπεια, μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης ενός μελλοντικού «τζούνιορ». Οι τακτικοί πότες, ειδικότερα, αυτοί που καταναλώνουν ως και 40 ποτά την εβδομάδα, έχουν ως και 33% λιγότερα σπερματοζωάρια από τον μέσο άνθρωπο. Κι όχι μόνο αυτό: οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά 10 γραμμάρια αλκοόλ είναι 35% πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση επίπεδων κονδυλωμάτων (σε αντίθεση με τα οξυτενή, προκαλούν καρκίνο).

  Ίσως η συγκεκριμένη έρευνα να μην σε απασχολεί σε αυτή τη φάση της ζωής σου, αλλά κάποια στιγμή η υπόθεση «οικογένεια» θα βρίσκεται στα άμεσα σχέδια σου. Μήπως πρέπει να φροντίσεις από τώρα για τις «αποθήκες πυρομαχικών» σου; Από την άλλη, η ίδια έρευνα αναφέρει πως η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την τεστοστερόνη. Πράγμα που μπορεί να κάνει τις βραδιές για ποτό με τις γυναίκες, ακόμη πιο «ενδιαφέρουσες» και με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.


   Μην περιμένεις κουτσούβελα, ωστόσο. Και αν συνεχίσεις το ίδιο βιολί, φρόντισε να κάνεις συχνά εξετάσεις.[fb_button]

   πηγη

   Το ποτό σκοτώνει τα (μελλοντικά) παιδιά μας