Το DNA θα ξεκλειδώσει τα μυστικά στο τζιπ του Παντελίδη- Ένα φτέρνισμα ανατρέπει τα πάντα!

Rate this post

d30269cb7af6c74d0e7346223a733f03ea14a942.296.166.79e0c8a16105f969dffdedebe1601cd754818a7e

Όλοι αναζητούν την αλήθεια πίσω από τις συνθήκες του τροχαίου που οδήγησε στο θάνατο τον Παντελή Παντελίδη.

  Οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Αυτό όμως που θα δώσει λεπτομερή στοιχεία για τις θέσεις των επιβαινόντων, είναι η ανάλυση DNA, όπως εξηγεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικαστικός πραγματογνώμων ανάλυσης DNA, Γ.Φιτσιάλος.

  «Το πρώτο DNA που θα βγει θα δώσει κάποιες απαντήσεις, αλλά θα δημιουργήσει και νέα ερωτήματα. Αυτού του είδους οι υποθέσεις γίνονται συνήθως σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι το τεχνικό. Κάναμε κάποιες δειγματοληψίες. Το DNA το οποίο βρέθηκε θα μας πει σε πόσα και σε ποια άτομα ανήκει. Δεν θα μας πει όμως πως βρέθηκε το DNA αυτό και πότε εναποτέθηκε πάνω στις επιφάνειες, από τις οποίες κάναμε τις δειγματοληψίες» εξηγεί ο ίδιος.

  2016032117592827

  Πώς θα εντοπίσουν ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ

  «Είναι ένα σύνολο δειγματοληψιών που θα γίνει στο χώρο του οδηγού και στο χώρο του συνοδηγού. Όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο πολύπλοκη, καθώς έχουμε ανατροπή του οχήματος και μετακινήσεις των ατόμων που βρίσκονταν στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Έχουμε άτομα που βγήκαν από τις πόρτες τις πλαϊνές, άρα μετακινήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Έχουμε άτομα τα οποία αιμορραγούσαν, άρα έχουν μεταφέρει βιολογικό υλικό σε διάφορα σημεία μέσα στο χώρο. Ακόμη θα πρέπει να συνυπολογιστούν επίσης, τα άτομα που είχαν οδηγήσει το όχημα σε προγενέστερο χρόνο. Τώρα βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο, το οποίο θα μας δείξει σε ποιους ανήκουν τα δείγματα DNA» εξηγεί ο κ.Φιτσιάλος και προσθέτει:

  «Στο δεύτερο στάδιο, εμείς οι πραγματογνώμονες ως τεχνικοί σύμβουλοι, θα έρθουμε να ερμηνεύσουμε και να αξιολογήσουμε αυτά τα δεδομένα και να τα συνυπολογίσουμε όλα μαζί. Στο τρίτο στάδιο, αν χρειάζεται, μπορεί να ζητήσουμε επανεξέταση του οχήματος, νέες έρευνες σε συγκεκριμένα άλλα σημεία από τα οποία μπορεί να μην έχει παρθεί βιολογικό υλικό, ώστε τα νέα στοιχεία να μας απαντήσουν τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο πρώτο στάδιο».

  2016032013441677

  Παντελής Παντελίδης: Έτσι θα διαπιστωθεί αν οδηγούσε ή όχι το μοιραίο τζιπ!

  Ο κ.Φιτσιάλος επισημαίνει ότι οι έρευνες είναι ακόμη στην αρχή, καθώς η εξέταση DNA στο πρώτο στάδιο θα δώσει κατευθύνσεις για τις μετέπειτα έρευνες.

  Πολύ σημαντικοί για την έρευνα οι αερόσακοι

  «Επειδή οι αερόσακοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα άτομα που είναι σε κάθε θέση, το βιολογικό υλικό από αυτούς δίνει σημαντικά στοιχεία»

  Οι ζώνες δεν δίνουν σημαντικές πληροφορίες

  «Εφόσον ο οδηγός και συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες και αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες για το ποιος καθόταν πού. Αν ακουμπήσουμε κάπου με τα ρούχα μας, δεν αφήνουμε βιολογικό υλικό».

  Όπως τόνισε ο κ.Φιτσιάλος, για να καταλάβει κάποιος που δεν έχει γνώσεις στη γενετική επιστήμη, μπορείκάποιος που κάθεται στη θέση του συνοδηγού να φτερνιστεί, και να αφήσει περισσότερο γενετικό υλικό στο τιμόνι, από ότι ο ίδιος ο οδηγός που το κρατά με τα χέρια του. Γι’ αυτό, για την εξαγωγή συμπερασμάτων, συνυπολογίζεται πληθώρα στοιχείων.

   

  Πηγή