Το κοτόπουλο που τρώτε… είναι ένας εξελιγμένος δεινόσαυρος!

Rate this post

Κι όμως, λένε επιστήμονες, οι δεινόσαυροι «ζουν» ακόμα – Τα πτηνά που βλέπουμε γύρω μας, είναι η εξέλιξη των προϊστορικών αυτών ζώων..

  [fb_button]479C48ADD81668C609FE59C779C12B1CΤο κοτόπουλο που σας αρέσει να τρώτε δεν είναι παρά η εξέλιξη ενός δεινοσαύρου! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα επιστημόνων, η οποία λέει πως τα σημερινά πτηνά δεν είναι παρά η εξέλιξη των δεινοσαύρων.

  Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά οι δεινόσαυροι ζουν ως… πουλιά! Οι φτερωτοί φίλοι μας δεν είναι παρά η εξέλιξη των πρϊοστορικών τεράτων, ακόμα και σαρκοβόρων δεινοσαύρων που έζησαν πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια. Τα πουλιά είναι δεινόσαυροι με την ίδια έννοια που οι άνθρωποι είναι ένα είδος θηλαστικού, ή ο βάτραχος είναι ένα είδος αμφίβιου.

  Έτσι, αν και πάντα λέμε πως οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί, στην πραγματικότητα, υπάρχουν γύρω μας σε περισσότερα από 10.000 είδη – αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν περισσότεροι δεινόσαυροι ζωντανοί σήμερα από θηλαστικά ή ερπετά!

  Είναι μια τρελή ιδέα για να τη συλλάβει αμέσως ο καθένας, καθώς στη συλλογική εντύπωση οι δεινόσαυροι ήταν μεγαλόσωμα θηρία που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να κατασπαράσσουν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και άφησαν τα πιο προηγμένα πουλιά και θηλαστικά να… αναλάβουν τον κόσμο.

  Αρκεί να κοιτάξει κανείς έναν Τυρανόσαυρό Ρεξ και κοτόπουλο, για να μπορέσει να δει τις ομοιότητες λένε οι επιστήμονες: Τόσο τα δύο πόδια, τα γαμψά νύχια, το μεγάλο κεφάλι που στέκεται στο τέλος ενός τοξωτού λαιμού.

  Η νέα μελέτη από τον καθηγητή Μάικ Λι από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και των συνεργατών του, που μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, εξετάζει και απαντά και σε αυτό: Πώς τα πουλιά εξελίχθηκαν από τους κολοσσιαίους προγόνους τους, τους δεινόσαυρους, στη σημερινή τους μορφή.

  πηγη

   Το κοτόπουλο που τρώτε… είναι ένας εξελιγμένος δεινόσαυρος!

   7 Σχόλια

   1. Lyle Vancuren 3 μήνες ago
   2. emergency reporting vision 2 μήνες ago
   3. 醫學美容 微整型 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   4. 醫學美容 連線 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 精華露 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago