Ο τραγικός θάνατος του 11μηνου βρέφους στο χειρουργείο

Rate this post

  [fb_button]11minon_933696687Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο παιδοχειρουργός που έκανε τις μοιραίες επεμβάσεις. Στο Β” Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται …

  να εκδικαστεί την Πέμπτη, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ.

  Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο γιατρός επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που προχώρησε στις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μελών της οικογένειας του βρέφους.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πρώτο χειρουργείο, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο χειρουργός «δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων»

  Αναφέρεται ακόμα ότι λόγω υποτροπής στη βουβωνοκήλη, έγινε δεύτερη επέμβαση, 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε «ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο»

  Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα .


   Όπως αναφέρεται » Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών, στο βρέφος προκλήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου, που οδήγησε στο θάνατό του στις 5 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οδηγήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη χειρουργική επέμβαση.[fb_button]

   Ο τραγικός θάνατος του 11μηνου βρέφους στο χειρουργείο

   9 Σχόλια

   1. Derick Goligoski 4 μήνες ago
   2. Annamaria Marines 4 μήνες ago
   3. minuteman library 2 μήνες ago
   4. 醫學美容 防UVB系列 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   5. 戒菸 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 coupon cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago