Τσιμπούρι φαινόμενο: Δείτε τι μπορεί να κάνει με ένα τσίμπημά του…

Rate this post

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν ανακαλύψει ένα ζωύφιο, που…

  [fb_button]
  tromaktiko988..ανήκει στην οικογένεια των τσιμπουριών, το οποίο είναι ικανό με ένα τσίμπημα να κάνει τους ανθρώπους χορτοφάγους!

  Το τσιμπούρι ζει στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας, όμως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται και στα βόρεια, έχει μια ιδιαίτερη εμφάνιση, καθώς φέρει μία λευκή βούλα στην πλάτη του.

  Αντίθετα με τα γνωστά μαύρα τσιμπούρια, το συγκεκριμένο δεν μεταδίδει τη νόσο του Lyme, μία βακτηριακή ασθένεια η οποία μπορεί να καταστρέψει το νευρικό σύστημα των ανθρώπων.

   

  Ωστόσο είναι ικανό να μεταδώσει άλλες ασθένειες, όπως ερλιχίωση, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αποβεί μοιραία.

  Το σάλιο του, σύμφωνα με τους ειδικούς, φέρει ένα αντίσωμα το οποίο κάνει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδρά στα σάκχαρα που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλεργική αντίδραση, που εμφανίζεται με φαγούρα ή κάψιμο.


   Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο, Έριν Μακιντι, δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη αλλεργία. Έτσι το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να αντιμετωπίσει την αλλεργική αντίδραση, αποφεύγοντας να φάει κρέας.

   “Η καλύτερη θεραπεία είναι να μη σε ξανατσιμπήσει”, σημειώνει η Μακιντι.

   Πολλά άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν και πλέον είναι χορτοφάγοι για να μην την ξαναπάθουν.

   Τσιμπούρι φαινόμενο: Δείτε τι μπορεί να κάνει με ένα τσίμπημά του…

   One Response

   1. Richard Siskind 19 ώρες ago