Εσείς ξέρετε για ποιο λόγο έγραψε ο Τσιτσάνης το τραγούδι «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα»;

Rate this post

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Τσιτσάνης…

  [fb_button]
  download (1)και η Νίνου έγιναν και ζευγάρι στη ζωή παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος. Η Νίνου φαίνεται ότι προσπαθούσε να τον αποτραβήξει από την γυναίκα του, αλλά εκείνος δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να αφήσει την οικογένεια του.

  Για τον Τσιτσάνη η σχέση είχε ημερομηνία λήξης, ενώ η Νίνου ενεργούσε σαν να παρέκαμπτε τον Τσιτσάνη ακόμα και στα επαγγελματικά τους.

  Ο Τσιτσάνης είχε αρχίσει να ηχογραφεί τα καινούργια του τραγούδια με τη Νίνου και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Η Νίνου κάποια στιγμή άρχισε να ζητά αποκλειστικότητα και στα τραγούδια, ενώ ο Τσιτσάνης προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι δεν μπορεί να τραγουδά τα πάντα.

  Το Μάρτιο του 1954 ο Τσιτσάνης έδωσε στην Νίνου να πει ένα τραγούδι που λεγόταν Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Η Νίνου κατάλαβε οτι οι στίχοι απευθύνονταν σε εκείνη, και ήταν τέτοια η θλίψη της που δεν μπόρεσε να το ηχογραφήσει εκείνη τη στιγμή. Η ηχογράφηση έγινε λίγο αργότερα.


   Οι πρωτότυποι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τον Γεράσιμο Τσάκαλο κατόπιν παραγγελίας του Τσιτσάνη, ο οποίος έκανε τις τελικές διορθώσεις.

   Εσείς ξέρετε για ποιο λόγο έγραψε ο Τσιτσάνης το τραγούδι «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα»;

   14 Σχόλια

   1. Arie Steinour 1 έτος ago
   2. Dalia Borrolli 12 μήνες ago
   3. minuteman library hours 11 μήνες ago
   4. 假照片 9 μήνες ago
   5. 唇線筆 9 μήνες ago
   6. website link 8 μήνες ago
   7. Freddy Wharry 3 εβδομάδες ago