Το χάπι από την Κρήτη που καταπολεμά την γρίπη

Rate this post

kastanasΤρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής, μία ιδέα, ένα χάπι – επανάσταση. Από το εργαστήριο και την πατέντα, στα φαρμακεία όχι μόνο… της γειτονιάς μας, αλλά και της Αμερικής. Η κρητική «συνταγή» που βάζει τέλος στη γρίπη και τους ιούς

  Χειμώνας 2013. Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι – επανάσταση. Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή), ενώ στα δύο επόμενα χρόνια, το «αβάφτιστο» (προς το παρόν) φαρμακευτικό σκεύασμα θα «ανοίξει φτερά» για Ευρώπη και Αμερική. Η παγκόσμια πατέντα που περιλαμβάνει εκχυλίσματα βοτάνων και φρέσκου ελαιολάδου ανήκει στους καθηγητές Ιατρικής Ηλία Καστανά και Χρήστο Λιόνη, τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο και λανσάρεται στα ράφια των φαρμακείων από την εταιρία Olvos Science και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.
  «Πλέον περιμένουμε εναγωνίως την ονομασία του χαπιού που συγκεντρώνει τη σοφία της κρητικής γης στα συστατικά του», αναφέρει η ιατρική ομάδα στο WE του NEWS 247 που κρατά στα χέρια της το μυστικό – πατέντα με αντι-ιικές δράσεις.
  Πόσο παλιά όμως είναι η ιστορία του αντιικού χαπιού που θωρακίζει τον οργανισμό και βοηθά στην καλύτερη άμυνά μας απέναντι σε ιογενείς λοιμώξεις; Και τελικά, ένα χάπι μπορεί να φέρει την «αναπτυξιακή Άνοιξη» στην Κρήτη; Τις απαντήσεις συζητήσαμε και αναλύσαμε με έναν εκ των τριών συνεφευρετών, Ηλία Καστανά.

  ena

  Από την ιδέα, στο εργαστήριο και την παραγωγή

  «Η αλήθεια και η ιστορία του σκευάσματος ξεκινά πριν 15 χρόνια. Όταν ο καθηγητής Χρήστος Λιονής έκανε την πρώτη επιδημιολογική μελέτη στη νότια Κρήτη και είδε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα βοτάνων, είχαν μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. Η μελέτη δημοσιεύτηκε το 1999 σε διεθνούς κύρους βιοιατρικό περιοδικό, το αγγλικό Lancet. Η επιτυχία των βοτάνων αποδόθηκε τότε στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους».

  Δέκα χρόνια μετά (το 2009), όταν ο τότε πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης είπε ότι η αγροτική μας παραγωγή πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα και ότι πρέπει να αναζητηθούν καινούργιες εφαρμογές (αν δεν θέλουμε να μάς υποσκελίσουν άλλες μεσογειακές χώρες χαμηλότερου εργατικού κόστους), κάποιοι τον κορόιδευαν. Δεν το έβαλε όμως κάτω. «Στην προσπάθειά του να αναπτύξει καινούργιες μεθόδους και προϊόντα για την Ένωση Ρεθύμνου, μάς κάλεσε στο γραφείο του και μάς ρώτησε τί μπορούμε να κάνουμε. Σε εκείνο το σημείο, έμαθε για την πατέντα μας, την αγκάλιασε και είπε απευθείας… Ξεκινάμε!».
  Τι σημαίνει όμως προχωράμε και πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας απέναντι στα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών; «Κανένας πόλεμος από φαρμακοβιομηχανίες. Δεν παίζουμε “μπάλα” στον ίδιο χώρο. Εμείς μιλάμε για 100% φυτικό χάπι, χωρίς χημική επεξεργασία και με συγκεκριμένες ιδιότητες, οι άλλοι όχι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αιθέρια έλαια από θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο σε συγκεκριμένες αναλογίες, τα μελετήσαμε στο εργαστήριο, είδαμε τη δράση εναντίων συγκεκριμένης κατηγορίας ιών, πατεντάραμε τον συνδυασμό αυτό – άλλωστε είναι διεθνής – και είδαμε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω».

  Ήταν εκείνη η στιγμή που η ομάδα αυξήθηκε κατά ένα ακόμη πολύτιμο μέλος. Τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο (με ειδίκευση στα φυτά), ενώ ταυτόχρονα, επικοινώνησε μαζί τους και η εταιρία «Olvos Science» (ανήκει στον όμιλο Galenica), προκειμένου το προϊόν να καταφέρει να φτάσει στα ράφια φαρμακείων.

  «Ξεκινήσαμε αμέσως τις δοκιμές σε ανθρώπους. Πήραμε δόσεις αντίστοιχες με δύο φλιτζάνια αφεψήματα. Και αντί να βάλουμε οποιοδήποτε άλλο έλαιο για να διαλύσουμε το εκχύλισμα των αρωματικών φυτών, βάλαμε ελαιόλαδο. Συνεπώς, η πρώτη κλινική δοκιμή με το καινούργιο σκεύασμα έγινε τον Χειμώνα του 2013, σε συνολικά 100 άτομα. Πενήντα πήραν τις κάψουλες με το λάδι και πενήντα τις συνδυαστικές κάψουλες λαδιού με εκχυλίσματα αρωματικών φυτών. Πράγματι, παρουσιάστηκαν μικρότερες επιπτώσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ παράλληλα, λάβαμε από τον φάρυγγα, επίχρισμα για να δούμε εάν οι λοιμώξεις οφείλονται σε ιούς ή όχι. Είδαμε ότι τελικά το σκεύασμα βοηθά σε ιώσεις – κοινό κρυολόγημα, γρίπη, parainfluenza, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε στελέχη του ιού H1Ν1. Tα αποτελέσματα ήταν θεαματικότερα, ιδίως στην τελευταία κατηγορία. Επομένως, καταλήξαμε στο ότι το προϊόν μας βοηθά στο να φύγουν γρηγορότερα τα συμπτώματα της γρίπης (σε ποσοστό 20%). Για παράδειγμα, εάν κάποιος δεν λάβει θεραπεία, ο ιός κάνει τον κύκλο του σε επτά ημέρες, ενώ με το συμπλήρωμα διατροφής που προτείνουμε, ο ιός εξαφανίζεται σε μόλις 4,5 ημέρες».

  dyo

  Το κρητικό χάπι πρόσω ολοταχώς στα φαρμακεία

  Το κρητικό χάπι θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών στα φαρμακεία, ενώ θα πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Και μπορεί ακόμη να μην έχει βαφτιστεί, αλλά «περιμένουμε σε λίγες ημέρες την επίσημη ονομασία του. Η διαδικασία έχει φτάσει στο υπουργείο Εμπορίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει με πρώτη ύλη (formulation) από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου».
  Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φυτικό χάπι με τη σφραγίδα της Κρήτης θα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα ανακουφίζει από το κρυολόγημα και θα καταπολεμά την κοινή γρίπη. Σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του, αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας. Ήδη ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του προκατόχου του και είναι ένθερμος θιασώτης της προσπάθειας.

  «Ήδη ο κόσμος το θέλει, το ζητάει». «Και θα είναι ακριβό;», τον ρωτάω αναπόφευκτα. «Υπολογίζουμε την τιμή μεταξύ 6 και 7 ευρώ το πολύ. Και συνιστούμε 2 κάψουλες την ημέρα, οι οποίες αντιστοιχούν με δύο κούπες από το φυτικό εκχύλισμα. Κάθε κουτί θα έχει 14 κάψουλες, οπότε το πραγματικό κόστος είναι κάτω από ένα ευρώ ανά ημέρα». Ωστόσο, ο κ. Καστανάς συνιστά προσοχή: «Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει βλαπτικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν».


   Σημειώνουμε ότι η πρώτη ύλη είναι αυστηρά από την ελληνική γη. «Ακόμη και το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιούμε, θέλουμε να διατηρήσει την ανώτερη ποιότητά του, σε σχέση με ό, τι κυκλοφορεί στην ευρεία αγορά ως τρόφιμο. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Ρεθύμνου θα στραφεί στη συμβολαιακή γεωργία και μόνο». Απώτερος στόχος; Η ενίσχυση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής. «Δεν το κρύβω ότι η εν λόγω εφεύρεση μάς κάνει υπερήφανους, καθώς είναι ένα προϊόν που ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα».
   Και τελικά, πόση υπολογίζεται να είναι η παραγωγή αρωματικών φυτών και λαδιού, προκειμένου να καλυφθούν στο έπακρον οι ανάγκες; «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε με αριθμούς, αλλά γνωρίζουμε ήδη για παράδειγμα, ότι για να καλυφτεί η ζήτηση του χαπιού σε όλη την Ευρώπη, απαιτούνται 30 τόνοι λαδιού».

   Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» στην ομάδα και ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τα επόμενα καινοτόμα προϊόντα!

   πηγη

   Το χάπι από την Κρήτη που καταπολεμά την γρίπη

   297 Σχόλια

   1. Synthia Candland 2 έτη ago
   2. Travis Wojcicki 1 έτος ago
   3. survivalist generator x8 1 έτος ago
   4. fashion 3ds games 1 έτος ago
   5. Health & Fitness 1 έτος ago
   6. Health & Fitness 1 έτος ago
   7. House & Home Improvement 1 έτος ago
   8. Jobs & Career 1 έτος ago
   9. Jobs & Career 1 έτος ago
   10. Jobs & Career 1 έτος ago
   11. House & Home Improvement 1 έτος ago
   12. News 1 έτος ago
   13. Fashion 1 έτος ago
   14. Mens Health 1 έτος ago
   15. News 1 έτος ago
   16. Emerging Technology 1 έτος ago
   17. Home Improvement Grunt 1 έτος ago
   18. Stock Market Game 1 έτος ago
   19. cheap air 1 έτος ago
   20. Law & Legal 1 έτος ago
   21. Travel 1 έτος ago
   22. Law & Legal 1 έτος ago
   23. Legal 1 έτος ago
   24. dmca 1 έτος ago
   25. real estate buying 1 έτος ago
   26. Best Pedicure Scottsdale 1 έτος ago
   27. health eczema 1 έτος ago
   28. Health And Fitness 1 έτος ago
   29. Web Design 1 έτος ago
   30. film streaming 1 έτος ago
   31. health juicing 1 έτος ago
   32. porn 1 έτος ago
   33. streaming vf 1 έτος ago
   34. toko komputer jakarta 1 έτος ago
   35. landscaping jobs 1 έτος ago
   36. Technology 1 έτος ago
   37. Technology 1 έτος ago
   38. Dmca 1 έτος ago
   39. Home Improvement 1 έτος ago
   40. Dmca 1 έτος ago
   41. Dmca 1 έτος ago
   42. film sur youwatch 1 έτος ago
   43. Planet Games 1 έτος ago
   44. Dmca 1 έτος ago
   45. public speaking tips 1 έτος ago
   46. Business and Finance 1 έτος ago
   47. Fashion 1 έτος ago
   48. film complet 1 έτος ago
   49. film en streaming 1 έτος ago
   50. diet plan 1 έτος ago
   51. Fashion and Style 1 έτος ago
   52. Wedding 1 έτος ago
   53. News 1 έτος ago
   54. digital marketing agency 1 έτος ago
   55. Website & Web Design 1 έτος ago
   56. film streaming 1 έτος ago
   57. grosir sepatu sport 1 έτος ago
   58. w88thai 1 έτος ago
   59. Fashion 1 έτος ago
   60. mathematic 1 έτος ago
   61. business update 1 έτος ago
   62. young leadership 1 έτος ago
   63. Home Improvement 1 έτος ago
   64. Bangkok hotels 1 έτος ago
   65. health and cancer 1 έτος ago
   66. advantages of art 1 έτος ago
   67. programming software 1 έτος ago
   68. Fashion 1 έτος ago
   69. Free Bitcoin Mining 1 έτος ago
   70. conceptual art 1 έτος ago
   71. News 1 έτος ago
   72. health nutrition 1 έτος ago
   73. Home Improvement 1 έτος ago
   74. home based business ideas 1 έτος ago
   75. Home Improvement 1 έτος ago
   76. home schooling edu 1 έτος ago
   77. Home Improvement 1 έτος ago
   78. News 1 έτος ago
   79. Check Here 1 έτος ago
   80. w88club.ccom 1 έτος ago
   81. organic gardening tips 1 έτος ago
   82. film streaming 1 έτος ago
   83. tee 1 έτος ago
   84. pest control 247 1 έτος ago
   85. Indian Kanoon 1 έτος ago
   86. soccer sports 1 έτος ago
   87. Ybanez 1 έτος ago
   88. Home Improvement 1 έτος ago
   89. Travel & Tour 1 έτος ago
   90. best hgh 1 έτος ago
   91. Health 1 έτος ago
   92. hydro flask sale 1 έτος ago
   93. build new house 1 έτος ago
   94. internet speed 1 έτος ago
   95. Home Improvement 1 έτος ago
   96. Law and Legal 1 έτος ago
   97. find relationship 1 έτος ago
   98. Home Improvement 1 έτος ago
   99. click here 1 έτος ago
   100. Natural Swiss 1 έτος ago
   101. earth consciousness 1 έτος ago
   102. Digital Marketing 1 έτος ago
   103. Business 1 έτος ago
   104. Dipping Nails Scottsdale 1 έτος ago
   105. Business 1 έτος ago
   106. europe hotels and resorts 1 έτος ago
   107. woman skin care 1 έτος ago
   108. Fashion 1 έτος ago
   109. Home Improvement 1 έτος ago
   110. satta matka 1 έτος ago
   111. africa trip 1 έτος ago
   112. John Deere Repair Manuals 1 έτος ago
   113. MMORPG 1 έτος ago
   114. business magazine 1 έτος ago
   115. Web Design 1 έτος ago
   116. Travel 1 έτος ago
   117. home improvement stores 1 έτος ago
   118. air cond 1 έτος ago
   119. Home Improvement 1 έτος ago
   120. Scam 1 έτος ago
   121. website link 1 έτος ago
   122. oaks at lakewood 1 έτος ago
   123. Grant Jank 1 έτος ago
   124. Travel & Leisure 1 έτος ago
   125. Travel & Leisure 1 έτος ago
   126. Technnology 1 έτος ago
   127. Home Improvement 1 έτος ago
   128. Sports 1 έτος ago
   129. Health And Fitness 1 έτος ago
   130. Travel & Leisure 1 έτος ago
   131. Education 1 έτος ago
   132. Travel & Leisure 1 έτος ago
   133. Home Improvement 1 έτος ago
   134. ravel & Leisure 1 έτος ago
   135. Education 1 έτος ago
   136. Education 1 έτος ago
   137. best beginner darts 1 έτος ago
   138. debt relief 1 έτος ago
   139. Travel & Leisure 1 έτος ago
   140. online matka play 1 έτος ago
   141. Technnology 1 έτος ago
   142. voirfilms 1 έτος ago
   143. grouphash review paying 1 έτος ago
   144. Education 1 έτος ago
   145. satta matka 1 έτος ago
   146. click here 1 έτος ago
   147. Business & Finance 1 έτος ago
   148. Business & Finance 1 έτος ago
   149. Business & Finance 1 έτος ago
   150. Technology 1 έτος ago
   151. You can get more info here 12 μήνες ago
   152. Business & Finance 12 μήνες ago
   153. Business & Finance 12 μήνες ago
   154. Business & Finance 12 μήνες ago
   155. Home Improvement 12 μήνες ago
   156. Art And Entertainment 12 μήνες ago
   157. Travel & Leisure 12 μήνες ago
   158. ww88 12 μήνες ago
   159. Technnology 12 μήνες ago
   160. This is pretty sweet 12 μήνες ago
   161. Business & Finance 12 μήνες ago
   162. Business & Finance 12 μήνες ago
   163. auto market 12 μήνες ago
   164. soccer 12 μήνες ago
   165. design for my art book 12 μήνες ago
   166. Accident Lawyer 12 μήνες ago
   167. Business & Finance 12 μήνες ago
   168. Computer & Technology 12 μήνες ago
   169. basic science 12 μήνες ago
   170. internet protocol 12 μήνες ago
   171. judi bola 12 μήνες ago
   172. gifts and collectibles 12 μήνες ago
   173. business types 12 μήνες ago
   174. Patrica Gajeski 12 μήνες ago
   175. Sue Boyken 12 μήνες ago
   176. Business & Finance 12 μήνες ago
   177. business investment 12 μήνες ago
   178. medicine 12 μήνες ago
   179. Mari Kingfisher 12 μήνες ago
   180. Retha Andrado 12 μήνες ago
   181. home based business 12 μήνες ago
   182. vacation 12 μήνες ago
   183. health department 12 μήνες ago
   184. Technology 12 μήνες ago
   185. 80s fashion 11 μήνες ago
   186. abstract art 11 μήνες ago
   187. health department 11 μήνες ago
   188. Car & Automotive 11 μήνες ago
   189. Business 11 μήνες ago
   190. Health & Fitness 11 μήνες ago
   191. Law & Legal 11 μήνες ago
   192. netbook product 11 μήνες ago
   193. asian cuisine 11 μήνες ago
   194. Car & Automotive 11 μήνες ago
   195. Car & Automotive 11 μήνες ago
   196. Travel 11 μήνες ago
   197. Car & Automotive 11 μήνες ago
   198. kaos 11 μήνες ago
   199. scuba diving o rings 11 μήνες ago
   200. Technology & Computer 11 μήνες ago
   201. laptops for sale 11 μήνες ago
   202. Job & Career 11 μήνες ago
   203. teeth whitening 80112 11 μήνες ago
   204. Education 11 μήνες ago
   205. art and craft ideas images 11 μήνες ago
   206. island 11 μήνες ago
   207. youtube music band song 11 μήνες ago
   208. Fashion and Shopping 11 μήνες ago
   209. Home 11 μήνες ago
   210. Pets 11 μήνες ago
   211. Home 11 μήνες ago
   212. Tour & Travel 11 μήνες ago
   213. Real Estate 11 μήνες ago
   214. Global News 11 μήνες ago
   215. Business 11 μήνες ago
   216. articles about art 11 μήνες ago
   217. Business Ideas 10 μήνες ago
   218. gym tips 10 μήνες ago
   219. advance house renovation 10 μήνες ago
   220. Travel Destinations 10 μήνες ago
   221. Business Reviews 10 μήνες ago
   222. John Deere Service Manuals 10 μήνες ago
   223. learn this here now 10 μήνες ago
   224. Business Plan 10 μήνες ago
   225. Hotel Packages 10 μήνες ago
   226. Hotel Packages 10 μήνες ago
   227. John Deere Repair Manuals 9 μήνες ago
   228. Kaci 9 μήνες ago
   229. Latina 9 μήνες ago
   230. Cheap Auto Insurance 9 μήνες ago
   231. Gadgets Technology 9 μήνες ago
   232. Shirleen 9 μήνες ago
   233. Micha 9 μήνες ago
   234. situs judi dominoqq 9 μήνες ago
   235. poker online 9 μήνες ago
   236. Donovan 8 μήνες ago
   237. Winfred 7 μήνες ago
   238. Joey Morring 7 μήνες ago
   239. Alexia Quinerly 7 μήνες ago
   240. Asian Ladyboys 7 μήνες ago
   241. Katheryn Guider 7 μήνες ago
   242. Yuriko 7 μήνες ago
   243. Grady Hanle 7 μήνες ago
   244. Ehtel Steeley 6 μήνες ago
   245. Frank 6 μήνες ago
   246. Business letter 6 μήνες ago
   247. Business insider 6 μήνες ago
   248. Mika Cancio 6 μήνες ago
   249. Cathleen Squiers 6 μήνες ago
   250. Ike 6 μήνες ago
   251. Bedroom Designs 5 μήνες ago
   252. Business 5 μήνες ago
   253. Lauretta 5 μήνες ago
   254. Go Here 5 μήνες ago
   255. Isela Botdorf 5 μήνες ago
   256. Abraham Amory 5 μήνες ago
   257. Frankie Deliberato 5 μήνες ago
   258. Lavelle 5 μήνες ago
   259. Latrisha 4 μήνες ago
   260. Ryan 4 μήνες ago
   261. Donald Cumings 4 μήνες ago
   262. Wallace Kellen 4 μήνες ago
   263. Margert Sahni 4 μήνες ago
   264. Narcisa Trundy 4 μήνες ago
   265. Armando Buhite 4 μήνες ago
   266. Tad Lamay 3 μήνες ago
   267. John Deere Repair Manuals 3 μήνες ago
   268. Del Woodly 3 μήνες ago
   269. beauty girls 2 μήνες ago