Η χρήση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκτονία

Rate this post

Η χρήση μαριχουάνας από τους έφηβους, πριν από το 17ο έτος της ηλικίας τους, ενδέχεται να τους οδηγήσει να…

  [fb_button]
  totasaki.grεγκαταλείψουν το σχολείο ή ακόμη και στην αυτοκτονία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ναρκωτικών Ουσιών και Αλκοόλ, του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

  Στην εν λόγω έρευνα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από 3.765 άτομα που ήταν χρήστες μαριχουάνας, από τρεις εκτεταμένες έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τις επιπτώσεις της χρήσης της μαριχουάνας πριν την ηλικία των 17 χρόνων.

  Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές μελέτησαν και περιπτώσεις χρηστών πριν τα 17, όταν είχαν συμπληρώσει τα 30 τους χρόνια, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν συνέχισαν τις σπουδές τους, αν απέκτησαν πανεπιστημιακό δίπλωμα, χρησιμοποιούσαν ακόμη μαριχουάνα ή άλλες ναρκωτικές ουσίες, έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, υπέφεραν από κατάθλιψη ή ζούσαν με επίδομα κοινωνικής πρόνοιας.

  Εξακρίβωσαν ότι άτομα τα οποία έκαναν χρήση μαριχουάνας πριν τα 17 τους χρόνια, σε καθημερινή βάση, διέτρεχαν τον κίνδυνο σε ποσοστά 60% να εγκαταλείψουν το σχολείο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν χρήση μαριχουάνας.

  Εντόπισαν, επίσης ότι άτομα τα οποία χρησιμοποιούσαν μαριχουάνα πριν τα 17, διέτρεχαν εφτά φορές περισσότερο κίνδυνο να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.

  Επιπρόσθετα, η κατηγορία αυτή των εφήβων διέτρεχε τον κίνδυνο να κάνει χρήση μαριχουάνας και μετά τα 18, καθώς, επίσης και να επιχειρήσει τη χρήση άλλων ναρκωτικών ουσιών.


   Η μαριχουάνα είναι ένα από τα πλέον ευρέως διαδεδομένα παράνομα ναρκωτικά στην Αυστραλία.Ο Dr. Edmund Silins, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, λέει σχετικά: «Τα πορίσματα της έρευνας δείχνουν ότι η μη χρήση της μαριχουάνας ή έστω η καθυστέρησή της χρήσης της, φαίνεται να έχει σημαντικά και εκτεταμένα οφέλη στον κοινωνικό ιστό της χώρας , με βασικό εκείνο της υγείας. Απόπειρες να αποποινικοποιήσουν τη μαριχουάνα θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά, σε τρόπο ώστε να περιοριστεί η χρήση της τουλάχιστον από τους έφηβους».

   Η χρήση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκτονία

   11 Σχόλια

   1. Robbi Vassar 4 μήνες ago
   2. Lorrie Needles 3 μήνες ago
   3. preppers youtube 2018 super 2 μήνες ago
   4. 高質數網頁設計 4 εβδομάδες ago
   5. 酒窩 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 先乳後水 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   7. 美甲店 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 玫瑰 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   9. 醫學美容 活性炭 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago